[ Sladjan2S @ 05.11.2005. 10:14 ] @
| Zdrao svima...
Trazio sam po internetu i nisam imao uspjeha pa reko da se i vama malo obratim.
Posto sam siguran da se u C++, odnosno Visual C++ 6 mze napraviti nekakav programski jezik, kompajler,
da li iko ima iki source za pocetak, ili ikakav link. Moguce Je to sve i u VB 6 (npr. D++), ali mene interesuje
Visual C++ 6. Ako ima iko ikakvog materijala Neka se javi.
Please |
[ 3MAJ86 @ 05.11.2005. 23:22 ] @
chek, ako sam ja to dobro razumeo, hoćeš da praviš svoj programski jezik? svaka čast na ambicioznosti!
nažalost, ne mogu da ti pomognem
[ Sladjan2S @ 06.11.2005. 12:51 ] @
Da ti docaram pa da se ne cudis. Otidi na
http://www.pagemac.com/dpp/ i sve ce ti biti jasno.
Samo taj program je radjen u VB 6. A mene zanima VC 6, mada moze i C++ il na kraju VB.
[ NastyBoy @ 06.11.2005. 14:48 ] @
Napisati sopstveni jezik i kompajler/interpreter je veoma slozhena stvar i zahteva dobro poznavanje teorije kompajlera i programskih jezika. Taj zahtev, da je " za VC6 a mozhe i VB", ostavi po strani, postoje stvari koje morash savladati pre toga - od same gramatike jezika, pa do upotrebe lexer-a i parsera (lex, yacc, bison...). I za pochetak, mani se kompajlera i radi na interpreteru, ushtedecesh sebi grdno vreme.
Progugluj malo za za gore pomenutim pojmovima, ili, ako mozhesh, proshetaj do nekog od tehnichkih fakulteta koji izuchavaju tu oblast (npr. ETF u BGu) za literaturu iz uvoda u teoriju programskih jezika i kompajlera. Takodje, na Amazonu i slichnim sajtovima imash gomilu literature na tu temu.
[ dejandj @ 07.11.2005. 15:36 ] @
Za C imas nekoliko "gotovih" komada sasvim zasigurno, bar za 8080!
A to mu dodje em dobra osnova em se mora izvrsavati na PC-u!
Potrazi "small C" ili vec nesto tako...
[Ovu poruku je menjao dejandj dana 07.11.2005. u 16:37 GMT+1]
[ netoff @ 07.11.2005. 16:13 ] @
spirit-LL parser framework represents parsers directly as EBNF grammars in inlined C++
http://www.boost.org/libs/spirit/index.html
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.