[ choxy @ 07.11.2005. 14:14 ] @
Kako bih mogao da softverskim putem ubrzao sledeci komp:Intel P2 300 Mhz,256mb rama i Nvidia GF2 sa 32mb?pozzz. |
[ choxy @ 07.11.2005. 14:14 ] @
[ d0ubleclick @ 07.11.2005. 16:03 ] @
Za pocetak bi mogao reci koji OS koristis ili mislis koristiti na tom "kompu".....
![]() [Ovu poruku je menjao d0ubleclick dana 07.11.2005. u 17:04 GMT+1] [ VRKY @ 07.11.2005. 16:09 ] @
Hmm, ako je riječ o XP onda pogasi nebitne servise, ukloni startup aplikacijama koje ti nisu bitne itd.
Više o optimizaciji: http://www.elitesecurity.org/t...Windowsu-obavezno-za-pocetnike [ choxy @ 07.11.2005. 16:44 ] @
os je XP a i pogasio sam sve nepotrebne servise...
[ ph4t @ 07.11.2005. 17:33 ] @
ja na tvoj P2 300 Mhz, 256MB RAM nikad nebi stavio windows xp. Mislim da je windows 2000 bolji izbor.
[ d0ubleclick @ 07.11.2005. 17:35 ] @
Citat: ph4t: ja na tvoj P2 300 Mhz, 256MB RAM nikad nebi stavio windows xp. Mislim da je windows 2000 bolji izbor. Potpisujem [ VRKY @ 07.11.2005. 18:15 ] @
XP tu uz malu optimizaciju navedenih stavri šljaka ko suza, jeste nije za neke zahtjevnije radove ali može čisto OK raditi (instalirao sam ga i na slabije konfiguracije).
[ damiru_2 @ 07.11.2005. 18:32 ] @
Ma b'ate, na taj kompjuter iz doba Jure treba da instaliraš neki DOS i ima da ti poleti!
![]() Šala mala. Prva opcija - Windows 98 Druga opcija - Windows 2000 Treća opcija - Windows XP, ali sa "zavrnutim" GUI-jem (sve "specijalne efekte" OFF). Pozdrav. [ braca_haker @ 07.11.2005. 20:38 ] @
Neznam da li si uspeo da resis problem ali ako nisi evo nekoliko resenja:
1.Ako koristis xp i ako ti nije vazan izgled klikni desnim klikom na my computer -> Properties -> onda klikni na karticu Advanced -> pa klikni na prvu opciju settings odozgo -> sad klikni na "adjust for best performance" i klikni na ok pa ok. 2. Ako vec duze vremena nisi reinstalirao windows onda nadji i instaliraj program WinASO RegDefrag. Ovaj program ti optimizuje registri bazu i ubrzava sistem.Ako ti treba ovaj program javi se moj E-mail adresa je na kraju. 3.Udji u Msconfig i iskljuci nepotrebne startup programe.Ako neznas kako da udjes u Msconfig: Start -> run -> msconfig I kliknes na ok.Klikni na karticu startup i iskljuci nepotrebne programe i klikni na ok.I najvaznije restartuj Kompjuter. 4.Izvrsi defragmentaciju i izbrisi nevazne podatke tako da obavezno imas 1,5 GB na particiji gde je instaliran windows. 5.Ako koristis total komander ili windows komander ukljuci da mozes da vidis sakrivene fajlove i sa svih particija izbrisi sve fajlove iz foldera System Volume Information jer mogu dosta da zauzimaju. I obavezno pogledaj da li ti je u biosu ukrucen 32bitni transfer fajlova. 6.Win 98se i Win ME Ako posle svega ovoga nece kompjuter da ti radi postoji mesto zvano "OTPAD". Kome treba pomoc nek se javi moj e-mail je [email protected] [ Cyman @ 08.11.2005. 12:42 ] @
Braco_hakeru (a i ostali iste branse)
I moj sekundarni PC je katastrofalno spor (u stvari od pre mesec/dva dana). Masina je Intel PIII na 600 MHz. HDD je cini mi se WDigital (20 GB od kojih je oko 7 slobodno). Nije bio neka brzina od pocetka koriscenja XP Pro-a, ali sada je presao svaku normalnu granicu (ako pozoves npr. Control Panel treba mu oko 15+ sekundi da ga otvori. Isto je sa svakom aplikacijom). Koliko sam uspeo da procitam ovde ljudi se bore sa XP-om na taktu od oko 250 MHz (pa cak u PII Celeron verziji), sto ce reci da bi PIII 600 MHz trebalo da je sporo, ali pristojno. Sledeci Bracina uputstva otvorio sam msconfig i pokusao da iskljucim nepotrebno. Sve bi bilo OK da tamo nema recimo: PROGRAM: dumper 0-k COMMAND: %systemroot%\System32\dumper0-k ili recimo PROGRAM: Rundll.32 COMMAND: Rundll.exeNvQtwk, NvCplDeamon initialize Sta sa ovim stvarima. Ne znam cemu sluze i ko (program) ih je postavio tamo. Imam jos jedan Rundll.32 ali mi deluje "normalnije" jer mu je command c:\windows... Pre nego sto sam bilo sta cackao poterao sam Norton AV i - nista od virusa. Takodje, Nortonov "One button check" nije prijavio nista senzacionalno. [ VRKY @ 08.11.2005. 13:39 ] @
NvCplDeamon, pripada "komponentama" nVidia grafičkih kartica.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|