[ 212.194.193.212 @ 08.11.2005. 12:47 ] @
evo mene ponovo :} eeeee treba da napravim za news-bar niz objekata, broj objekata zavisi od broja informacija u xml fajlu,. u ovom .fla sam radio simulaciju sa kockicam, bez podataka,,. naime napravio sam jedan movieClip sa 15 frejmova, i smestio ga na mainline sa instance nazivom "film" i na prvom frejmu mainlinea se nalzi sledece var index=0; var control=5, var loopy=0;gde index oznachava broj movieClipa, prilikom dupliranja da bih vodio evidenciju, a control oznachva ukupan broj elemenat, u mom sluchaju kockica, loopy mi lsuzi da vodim evidenciju da li je prvi put film prolazi kroz moviClip ili n ti,, jel prvi put kao shto se vidi iz sledeceg koda ,prave se duplikati to se odnosi na pochetni sluchaj kada je loopy=0, e kada je loopy=1 to su svi naredni prolazi,, shto znachi da treba samo pozvati vec napravljenen clipove,, , e sad kada linija u moviCluipu dodje do frejma 8, tu se nalazi sledeci kod Code: trace(_root.index); if(_root.loopy==0) { if(_root.index<=_root.control) { _root.film.duplicateMovieClip("film_"+_root.index,_root.index); _root.index++; } } else { _root["film"+_root.index].gotoAndPlay(1); } a na poslednjem frejmu 15: Code: if(_root["film_"+_root.control]._currentframe==15) { _root.index=0; _root.loopy=1; trace("moze da pochne drugi krug"); -root.film.gotoAndPlay(1); } else { stop(); } e ideja mi je bila kada poslednji moviClip se kreira i dodje do poslednjeg frejma ovde 15, da se onda pozove prvi movieClip-film i pusti od pochetka.. ali neshto ne funkcionishe sve najboljeee,,. eeeeeee ili kako nekomoze mi predlozi neshto jednostavnije, naime zamislite 10 nekih objekata-banalno kockica koje treba se kreiraju i idu u krug na odredjenoj lini,, znachi treba mi to za pravljenje news-bara koji sam i ranije pominjao, a ja cu posle lako uraditi text objekete i vuci to zi xml-a,, nisam radio nikad puno sa ActionScriptom, pa samo se malo uhodam,,.,.:}} pozdrav svima |