[ Pex @ 08.11.2005. 22:59 ] @
Moze li mi ko objasniti, u par koraka, kako se uklanjaju crvene oci u Photoshop-u |
[ Pex @ 08.11.2005. 22:59 ] @
[ KoR! @ 09.11.2005. 08:52 ] @
Ja sam probao i ova metoda mi se cini super
http://www.photoshopsupport.com/tutorials/cb/remove-red-eye.html [ Pex @ 09.11.2005. 09:39 ] @
Hvala na savetu! Rezultat je super (mnogo prirodnije nego kod nekih automatskih programa npr. ZoomBrowser Ex)
Postoji jedino mala razlika, mozda zato sto koristim Photoshop 7: "fill it with black by pressing Alt-Backspace" - kod mene je Ctrl-Backspace. Jos jednom hvala, sad jos samo da se malo uvezbam, pa ce sve ici mnogo brze! [ crews_adder @ 09.11.2005. 09:58 ] @
Pomocu Xnview (koji je besplatan, 7.5MB, a predstavlja adekvatnu zamenu za ACDSee) uz pomoc dva klika: selektuje se crvena zenica i klikne se na dugme "Remove red eye".
Uz pomoc "PhotoFiltre" (takodje besplatan, svega 1.5MB) na sledeci nacin: "Red eye reduction: • Begin by zooming on the image in order to be able to select the pupil easily (values of 400% or 800% should work) • Select the red part of the pupil and use filter "Grayscale" or "Adjust / Color balance" to decrease the red component. "Adjust / Gamma correction" applied to the red layer can also give a good result. In all cases, preferably use a circular selection shape or the lasso selection tool. • Repeat the process on the second pupil" Ovaj je postupak gotovo isti kao ovaj koji ti je KoR! preporucio. Znam sta je bila tema, ali ne moraju svi da imaju/koriste Photoshop kako bi uklonili efekat crvenih ociju. ![]() [Ovu poruku je menjao crews_adder dana 09.11.2005. u 11:11 GMT+1] [ Pex @ 09.11.2005. 15:15 ] @
Jos jedno pitanje:
Zasto mi se posle sredjivanja slike "KoR-ovom" metodom (i "save" u JPEG format), velicina nove slike bude 1.9MB umesto predjasnjih 945KB. Sta se tu sve menja i zasto se toliko povecava memorijski gabarit slike? Da li slika time gubi ili dobija na kvalitetu?!? [ damiru_2 @ 09.11.2005. 22:11 ] @
Prilikom snimanja dokumenta u JPEG Options koristi za vrednosti 8 ili 9 umesto 11 ili 12 (Image quality). Kvalitet slike se ne menja ni na bolje ni na gore korišćenjem veće vrednosti.
Hvala KOR!-u za ovaj link, odličan je. Pozdrav. [ Corleone @ 12.11.2005. 20:41 ] @
Imam ja za vas najbolje rešenje.
Dajem vam plugin koji je po mom mišljenju najbolji na netu, garantujem za to. Nema instalacije, jednostavno iskopirajte dva fajla koja su u zip fajlu, i pratite uputstvo koje sam napisao unutar tog zip fajla. Radi sa svim verzijama Photoshop-a. Samo OBAVEZNO pročitajte fajl citaj me.txt koji je unutra i sve će vam se kazati. http://rapidshare.de/files/7543261/PS_plugin.zip.html 988 KB [ Pex @ 13.11.2005. 00:55 ] @
Citat: Corleone: Imam ja za vas najbolje rešenje. Dajem vam plugin koji je po mom mišljenju najbolji na netu, garantujem za to. Nema instalacije, jednostavno iskopirajte dva fajla koja su u zip fajlu, i pratite uputstvo koje sam napisao unutar tog zip fajla. Radi sa svim verzijama Photoshop-a. Samo OBAVEZNO pročitajte fajl citaj me.txt koji je unutra i sve će vam se kazati. http://rapidshare.de/files/7543261/PS_plugin.zip.html 988 KB Kako da download-ujem taj fajl? Tamo se samo otvori stranica i nista....??? [ bojan_p @ 13.11.2005. 10:04 ] @
Citat: Pex: Kako da download-ujem taj fajl? Tamo se samo otvori stranica i nista....??? kada ti se otvori stranica imas dve opcije FREE i PREMIUM. izaberes FREE, sacekas 20tak sekundi, pojavi ti se link za download i to je to [ Pex @ 13.11.2005. 12:05 ] @
Evo sad radi, a sinoc nije hteo da se pojavi link za download. Sad sam ga snimio na hard a kasnije cu da ga isprobam!
[ Pex @ 13.11.2005. 16:41 ] @
Iskopirao i probao. Radi savrseno. Brzo, precizno, prirodni odsjaj sacuvan... odlican plug -in!
Puno hvala za link!!!! [ Corleone @ 14.10.2006. 10:05 ] @
Nema na čemu!
[ popacp @ 14.10.2006. 11:26 ] @
To se može odraditi preko Gimpa, ako neko ima želju da koristi slobodni softver ili nema para da plati Photoshop, evo uputstva:
http://gimp.drugitalas.org/foto001.html [ ssavic @ 08.01.2008. 17:47 ] @
Lako je sa crvenim ocima ljudi ali sta da radim kad moj macor daje na blicu zeleni odsjaj a ne crveni.
Ako treba poslacu vam fotografiju da vidite o cemu se radi. Na jednoj pod uglom jedno je oko normalno a drugo jarko zeleno i mnogo ruzno izgleda inace je macor mnogo lep. [ wiz011 @ 08.01.2008. 18:58 ] @
Znam za taj problem sa životinjama... Ja sam slikao psa kome su oči ispale jarko svetleće plave. Nema druge nego manuelno editovati u nekom grafičkom programu (četkice, clone brush, darken itd), programi za crvene oči to ne umeju da srede.
Inače, ja crvene oči u 99% slučajeva skidam u FS Vieweru. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|