[ prsic @ 08.11.2005. 23:47 ] @
Izasla najnovija verzija najboljeg browsera ![]() DOWNLOAD |
[ prsic @ 08.11.2005. 23:47 ] @
[ Kosta ******um Rex Persia @ 09.11.2005. 01:15 ] @
Grešiš, na zvaničnom sajtu nema nikakve informacije o 9.0 verziji, to ti je takozvana preview 1 verzija, rana alfa verzija devetke.
Ne preporučujem za skidanje, još je u razvojnoj fazi. [ aleksandaraleksandar @ 09.11.2005. 01:22 ] @
da, to je preview.
evo koristim je nekih dve nedelje, i odlicna je. [ Bhamby @ 09.11.2005. 02:10 ] @
Instalirao danas.
*Extreme tracker je ne prepoznaje - "Other/Unknown". [ prsic @ 09.11.2005. 06:52 ] @
Nista nisu promenili od 8.50 :(
Mada nema sta da se menja kada je super :) MOD: Greškom si boldovao celu poruku. [Ovu poruku je menjao BytEfLUSh dana 09.11.2005. u 09:12 GMT+1] [ R A V E N @ 20.06.2006. 22:00 ] @
[ Deda_Mraz @ 24.06.2006. 10:13 ] @
Ako je nova opera zaista dobra koliko i sajt koji u spremili za nju :)= onda je treba skinuti...
Ako je nekio skinuo neka baci neki info ovde... uopšteno! [ Au197/79 @ 24.06.2006. 10:33 ] @
Meni se jedini problem desio sa mešanjem feedova, pa sam kao Gmail poruke dobio vesti sa NewsForge-a i OSNews-a. Ostalo šljaka kako treba. A podešavanje parametara po stranici je zakon. Sad se može odrediti za koju stranicu kako da se predstavi, koji stil da primeni, šta da uključi... Mnogo više podešavanja nego ranije na F12.
[ N N @ 24.06.2006. 10:48 ] @
Ala bug-uje ova Opera...
[att_img] [ Goran Mijailovic @ 24.06.2006. 12:51 ] @
Iz koje ti je to verzije opere? Da li se i drugima desava isto?
[ ton_majstor @ 24.06.2006. 13:13 ] @
NN, ti i tvoj profil tako izgledate u svim OPERAMA. Nije problem u Operi, nego kod tebe i SAMO kod tebe, tj. tvom shvatanju ES-foruma.
Pozdrav! [ N N @ 24.06.2006. 13:43 ] @
Citat: Iz koje ti je to verzije opere? Citat: Da li se i drugima desava isto? Citat: Nije problem u Operi Code: [ Goran Mijailovic @ 24.06.2006. 14:22 ] @
Sad ga gledam iz FF 2.01a i sta s tim??
[ Goran Mijailovic @ 24.06.2006. 14:32 ] @
Da Opera ne prikazuje te tvoje kvadratice :) Zadovoljan
[ Goran Mijailovic @ 24.06.2006. 14:35 ] @
@ton_majstor
sad mu profil izgleda prilicno normalno i iz Opere :) [ N N @ 24.06.2006. 14:53 ] @
Pogledaj sada ovo → ♠ ♦ ♣ ♥ iz Opere, pa reci vidiš li išta.
[ Au197/79 @ 24.06.2006. 14:55 ] @
Opet mi je Opera bagovala RSS! I stalno mi se pojavljuje prozorče da se ulogujem na gmailov rss feed. Sa starom nisam imao problema. Ima li neko slično iskustvo?
[ ton_majstor @ 24.06.2006. 17:12 ] @
@Goran:
Svejedno, opet će on nešto da natripuje u vidu kockica, ASCII, spaceova, smajlija, CSS nebuloza i ostalih ŽIVOTNO VAŽNIH funkcija svakog browsera. ![]() Skinovi u Operi (van defaulta) izgleda usporavaju ceo program. Nisam još siguran, testiram. Pozdrav! [ antovski @ 24.06.2006. 19:47 ] @
Ja isto koristim Opera i stvarno mislim da nema boljeg browsera, vrlo je praktican
i brz browser, ali cuvam i Firefox za "neke slucajeve". Stvarno smeta mi i nije mi jasno zasto neke sajtove ne moze da ih prikaze kako treba. Moze li mi neko objasniti zasto se ovo desava. Evo dva linka, otvorite ih u neki drugi browser, a onda u Opera. Sta se desava? www.idividi.com.mk (portal) mail.mt.net.mk (web mail) [ Au197/79 @ 24.06.2006. 20:08 ] @
Koja je razlika između predstavi se kao XXX i maskiraj se kao XXX u podešavanjima parametara stranica?
[ antovski @ 24.06.2006. 20:26 ] @
Citat: Au197/79: Koja je razlika između... Izvinjavam se, ali mislio sam da nema potrebe da kazem koja je razlika, ako otvorite ove sajtove u razlicite browsere nema sta da uporedjujete, tu je totalna razlika u prikazu, cak mogu reci da Opera ne moze da ih otvori. Ok, evo i slike... [ Au197/79 @ 25.06.2006. 01:06 ] @
Dalibore jasan mi je tvoj problem ali ne znam rešenje. Pokušao sam sa predstavljanjem opere kao IE i nije uspelo. Tu sam video da sad postoji predstavljanje i maskiranje pa sam postavio pitanje u čemu je razlika. Dakle moje pitanje nema direktne veze sa tobom i nije bilo upućeno tebi. Izvini za nesporazum :)
[ ogenox @ 25.06.2006. 01:20 ] @
Citat: Au197/79: Koja je razlika između predstavi se kao XXX i maskiraj se kao XXX u podešavanjima parametara stranica? To bi trebalo da navede neke sajtove koji mogu da se otvore jedino pomoću IE (ili možda FF) da "pomisle" kako ti stvarno koristiš taj browser. U ranijim verzijama je moglo da se postavi da se Opera uvijek predstavlja kao IE ili FF, a sad to mora da se radi za svaku stranicu pojedinačno. Tek sam sinoć skinuo devetku (bio sam u Njemačkoj-jeb'o mi pas mater), tako da je još nisam potpuno provalio, ali je već stigla da me iznervira- morao sam da reinstaliram plug-in za Flash, onda, ubacili su tab preview koji me samo nervira, em se sporo prikazuje, em iskoči kad mi ne treba. Ubacili su i widget-e, a oni nude samo neke nepotrebne gluposti. Ima jedan simpatičan widget koji javlja kad neka reprezentacija na SP postigne gol, ali se sporo update-uje, a i pored TV-a nije ni potreban. ;) Vidim da podržava i bittorrent, ali ga još nisam probao, mada ne znam ni šta će mi kad imam već tri instalirana torrent client-a. Jedino što mi se stvarno sviđa je što su bolje organizovali History linkove, više nije sve "najedno", već liče na History u IE. Ja nisam imao problema sa otvaranjem stranica, mada sam neke sa personal panela morao po 2-3 puta da pritiskam jer browser nije reagovao,tj. nije počinjao sa učitavanjem stranica. Nisam previše oduševljen sa v9 , v8.54 je imala sve što mi je potrebno, ali dobro.. možda sam ja očekivao previše, nešto kao razliku između IE6 i IE7. Dobro, ne baš toliko, ali svakako više. [ the_jumper @ 25.06.2006. 01:42 ] @
ja u operi 7.20 vidim sve sajtove o.k. ukljucujuci i ovaj idividi
[ antovski @ 26.06.2006. 08:32 ] @
Ali to je 7.20
![]() nece ni jednu ni drugu. Ne znam u cemu je problem. [ stemark @ 26.06.2006. 21:31 ] @
Evo ja sam sa Operom 9 otvorio sajt idividi i nema problema.
[ R A V E N @ 29.06.2006. 15:26 ] @
Zadovoljan sam novom Operom,tu i tamo zakaže Block feature,koji je,po meni,najbolja nova stvar u cijelom programu,mada navodno Firefox ima i naprednije mogućnosti blokiranja sadržaja:npr. blokiranje tabela unutar stranice ili <div> tagova,tj. blokiranje tekstualnih reklama.
[ dishi68 @ 12.07.2006. 07:45 ] @
Instalirao sam Operu 9, revizija 8212. Nije instalirana Java. Da li je ovo zadnja verzija (pretpostavljam da nije, sa koje adrese da skinem nanoviju verziju?) I kako da instaliram Javu.
[ KarakorukaJapan @ 12.07.2006. 08:09 ] @
Poslednja verzija Opere za Windows je 9.01 Build 8518, a možeš da je skineš sa: http://my.opera.com/desktopteam/blog/
Preporučujem ti da skineš Classic Installer odatle jer su neki imali problema s MSI installerom. Najnoviju verziju Jave možeš da preuzmeš na: http://java.com/en/download/manual.jsp Skini "Windows (Offline Installation)" jer online instalacija mnogo dugo traje (osim ako nemaš izuzetno brz internet). [ KarakorukaJapan @ 12.07.2006. 08:34 ] @
Citat: antovski: ako otvorite ove sajtove u razlicite browsere nema sta da uporedjujete, tu je totalna razlika u prikazu, cak mogu reci da Opera ne moze da ih otvori. Ok, evo i slike... To uopšte nije do Opere, nego do sajta. Opera najbolje razume CSS i najbolje prikazuje web stranice, a najbolji dokaz za to je ACID2 TEST: http://www.webstandards.org/files/acid2/test.html Taj test jedino prolazi Opera i Mac-ov Safari. Uradi taj test u Operi, a uradi ga u nekog drugom Internet pregledniku, pa uporedi. To što neki sajtovi neće da se otvore u Operi je zato što su i napravljeni da tako izgledaju u Operi, to jest, autor tog sajta je na stranicu stavio skriptu koja tako prikazuje sajt kad se otvara preko Opere (da bi neko pomislio da Opera ne valja). To možeš da pročitaš i ovde: http://my.opera.com/community/dev/articles/20030206/ Vrlo lako možeš da rešiš taj problem tako što ćeš da podesiš da se Opera identifikuje kao Mozilla ili IE (tad će skripta da misli da ne koristiš Operu i ima da ti prikaže sajt normalno). Evo kako da podesiš to: idi na Tools > Appearance > Buttons > Preferences i tu nađi padajuću listu za identifikaciju Opere (piše "Identify as Opera"), odvuci je tamo gde želiš da ti se pojavi (pored adresne trake, naprimer) i onda klikni OK. Pose samo klikni na padajuću listu i odaberi kako da se Opera identifikuje. Ova 2 sajta koja si naveo se sasvim lepo prikazuju kad se Opera identifikuje kao Mozilla, znači da autori tog sajta namerno pokušavaju da spreče ljude da koriste Operu. Uzmi pa prijavi takve sajtove, koje ne rade, Operi (prvo odi na taj sajt, pa onda idi na Help > Report a site problem, ukucaj opis problema i klikni na Send). [Ovu poruku je menjao KarakorukaJapan dana 12.07.2006. u 09:44 GMT+1] [ Crisco Bron @ 23.07.2007. 19:15 ] @
Koristim 9.10 verziju Opere. Da li se moze onesposobiti da automatski krene sa skidanjem torrenta nakon skidanja .torrent fajla?(posto koristim uTorrent u tu svrhu) hvala unapred!
[ bachi @ 24.07.2007. 11:16 ] @
... May the force be with you Crisco Skywalker, that is your destiny!
Svakako, u polju za web adrese kucaj opera:config i stisni enter, zatim klikni na bittorrent i deštikliraj enable, klikni na save, izađi i uđi u Operu i to je to. [ Crisco Bron @ 26.07.2007. 15:43 ] @
![]() Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|