[ Brolly @ 09.11.2005. 17:05 ] @
Da li je Intel 536EP modem uopste kompatibilan sa Linuxom? Naime, cuo sam da neki modemi nisu, a ja i jedan kolega smo se bukvalno ubili pokusavajuci da ih povezemo, tj. instaliramo drajvere, al ne ide? |
[ Brolly @ 09.11.2005. 17:05 ] @
[ tdjokic @ 09.11.2005. 17:40 ] @
Da. Po recima jednog kolege odavde, provereno radi pod Mepisom cak i "bez" drajvera, jer doticni Linux ima vec ugradjene drajvere za nekoliko winmodema. Inace, mnogi ljudi ga uspesno koriste i pod drugim Linuxima. Da biste uspesno instalirali drajver treba vam paznja i strpljenje, jer treba pazljivo odrediti koji drajver je za vas kernel i slicno.
[ bobzilla @ 09.11.2005. 22:44 ] @
>
Kratko i jasno: jeste. Koji dstro? Recimo Suse i Mepis dolaze sa drajverima za Intel536ep. [ MladenIsakovic @ 10.11.2005. 00:10 ] @
Citat: Brolly: Da li je Intel 536EP modem uopste kompatibilan sa Linuxom? Naime, cuo sam da neki modemi nisu, a ja i jedan kolega smo se bukvalno ubili pokusavajuci da ih povezemo, tj. instaliramo drajvere, al ne ide? Taj modem je dobro podržan. Neke distribucije već imaju drivere za njege, dok ćeš u nekima morati sam da ih instaliraš, što nije velik problem. Prateći uputstva iz INSTALL fajla, izaći ćeš na net za 10-ak minuta. Kažeš da si se sa drugarom mučio da instaliraš. Pazi, moraš skinuti odgovarajuć driver za tvoj kernel, ili sors pa kompajlirati, i to je sva mudrost. Nešto ste pogrešno radili, čim niste uspeli. Koji distro imate, i koji driver ste koristili? [ Brolly @ 10.11.2005. 13:13 ] @
Pokusao sam sa Rad Hat om, i Fedorom Core. Sa cu ponovo da formatiram sistem, instaliram fedoru, pa cu da probam. Drajver sam skinuo sa Intelovog oficijalnog sajta i pratio uputstva iz read me fajla. Napisao sam i opisao problem. Strasno mi je glupo da imam Linux, a da ne mogu na Net, pogotovo zbog njegovog imuniteta za viruse.
--------------------------------- Yahoo! FareChase - Search multiple travel sites in one click. --0-1733528560-1131624654=:28473 Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1 Content-Transfer-Encoding: 8bit <DIV> <BLOCKQUOTE class=replbq style="PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #1010ff 2px solid">esauth:144405:1d98abfd16cd1929f422fc866a6ebc4c<BR> [ tdjokic @ 10.11.2005. 13:33 ] @
Citat: Brolly: Pokusao sam sa Rad Hat om, i Fedorom Core. Sa cu ponovo da formatiram sistem, instaliram fedoru, pa cu da probam. Sto je najbolje od svega, kod te distribucije - bar je tako sa mojim Lucentom - winmodemi rade i POD LIVE REZIMOM - ne moras nista ni da instaliras da bi probao! Nije od jedini takav, ali mi je glupo recimo da preporucujem distribuciju ALT Compact, koja takodje podrzava winmodeme, a relativno je cudna i malo poznata. Mepis je dobra distribucija i inace, ne samo zbog modema, ali je ja u ovom slucaju preporucujem iskljucivo zbog toga. Mepis je u samom vrhu popularnosti, odmah uz Mandirvu, SUSE i Fedoru (www.distrowatch.com). Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|