[ belluci @ 09.11.2005. 20:45 ] @
| pokusavam instalirati windowse ali javlja mi da ne prepoznaje hard disc.problem je navodno u driveru.imam disketu na kojoj je VIA serial RAID ATA driver controller driver za xp(neka tri fajla) i neki fajl setuptext.oem.
stisnem F6 i ok,sve prodje,ali poslije formatiranja c: trazi mi opet VIA serial RAID ATA driver controller driver da ubacim disketu.ubacim opet tu istu disketu i nista,nece da mi nastavi instalaciju???sta sad??jel netko vec imo slican problem?
i nemojte mi zakljucat temu jer neam komp.ovo tipkam od susjeda:D |
[ sasa77ar @ 10.11.2005. 03:54 ] @
Proveri da ti nije HARD U NTFS-U
[ belluci @ 10.11.2005. 10:28 ] @
jest.oba dvije particije su u NTFS-u.
[ belluci @ 10.11.2005. 15:29 ] @
Jel netko vec instalirao windowse ( s ovim controller driverom).dajte pomozite s prijedlozima.jel mi mozda driver ne valja??ubacim disketu s driverom(F6) i onda mi nastavi s instalacijom i sve izgleda ok. i tada mi opet trazi iza formatiranja C: disketu s controller driverom?????i tu blokira s ovom istom disketom????kakve veze ima koji mi je NTFS ili FAT32 system???
stavio sam i disable on chip SATA/RAID u setupu i nista( to mi je prijatelj).
pomozite!
hvala
[ Shadowed @ 10.11.2005. 15:49 ] @
Nema veze da li je NTFS ili FAT32. Ako si vec uradio format nemoj ga raditi ponovo nego probaj odmah da krenes sa instalaciom na vec formatiranu particiju.
[ LuckyWebDesigner @ 10.11.2005. 21:33 ] @
Ja sam naisao na slican problem pokusavajuci da instaliram XP kod ortaka, naime setup odradi onaj prvi deo instalacije, kreira particiju i kopira fajlove na hard, ali prilikom prvog restarta, ponovo se pokrece instalacija sa cd-a. Sad cete i vi pomisliti isto sto sam i ja, da ne treba pritisnuti "any key", ali u tom trenutku cak i ne postoji opcija "press any key to boot from CD" nego samo ispise "boot from CD" i krene sve iz pocetka, sto verovatno znaci da iz nekog razloga nije ni dosao do HDD-a, a formatiranje pre toga prodje bez problema i prepoznaje HDD. Sad opet neko moze da pomisli da nije lepo podeseno u bios-u ali ista se stvar desava cak i ako se kao "first boot device" stavi HDD, a ostali se disable-uju, znaci nigde se ne pominje CD ... U pitanju je SATA HDD od 150Gb, GIGABYTE-ova NFORCE 4 ploca, AMD na 3 GHz. Ostale podatke ne znam ... Sad, ne znam da li ova dva problema imaju isto resenje, ali javite ako imate neki predlog ...
[ sasa77ar @ 12.11.2005. 22:23 ] @
Itekako ima veze dali je particija u ntfs-u ili fatu
bar ko je radio
jerrrrrrr
u FDISKU particija koja je u NTFS-u se nevidi vidi se samo ono sto je u FATU
tako da
ako instaliras XP butuj sa cd-a i pusti
u toku instalacije ce te vec pitati sta i koju particiju hoces da formatiras
isto tako mozes i da pravis jos particija
ako nece ( a nevidim zasto ) probaj u partition magicu da konvertujes sa NTFS-A u FAT 32
i YOU SEE
[ plavigor @ 13.11.2005. 01:16 ] @
@sasa77ar
Sasa, "belluci" nigde ne spominje Fdisk. Ocito je pokrenuo instalaciju butovanjem sa CD-a a disk je formatirao u toku instalacije (kao sto predlazes). Problem je u necem drugom.
@LuckyWebDesigner
Verovatno imas problem sa butovanjem sa HDD-a. Bez obzira sto si za prvi uredjaj postavio HDD, a ostale onemogucio, ako taj HDD nije butabilan sistem ce se butovati sa nekog drugog HDD-a (ako ga ima) ili sa CD-ROM-a iako ih nema na spisku butovanja. Pogledaj sa Fdisk-om da li je taj disk aktivan.
Pozdrav
[ pctel @ 13.11.2005. 14:49 ] @
Pozajmi od nekog ATA disk, instaliraj na njega a onda pomocu GHOST-a prebaci na SATA. To je najbrze resenje za takve probleme.
[ Deda_Mraz @ 13.11.2005. 18:00 ] @
A zar ti nije lakše da kupiš novi HDD od 40 gb?
Oni su ti sada ne više od 15-20ak €
Ko zna možda imaš i puno loših sektora pa ti uopšte ne prepoznaje disk!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.