[ Nevidljivi @ 30.09.2002. 23:39 ] @
Evo problema..
Podigao sam phpBB forum.Imam MySql database aktiviranu.Forum je radio super neko vreme, i onda od jednom, ne radi.Kad se ode na index.php, prijavi kao da ne moze da startuje session.Ja sam onda obrisao ceo phpBB2 forum sa servera, i opet upload-ovao ceo phpBB2 dir.Kad hocu da pokrenem install.php on mi prijavi kao neki error u config fileu, mada ponekad nista ne otvori, ponekad prijavi neku drugu gresku..U Mysql bazi, imam valjda backup foruma, pa sam napravio novu bazu, i podesio config za tu novu bazu, al on prijavi:

phpBB : Critical Error

Error creating new session

Kada u config.php ukucam novi database on kaze:

phpBB : Critical Error

Could not query config information

Sta mislite, sta je tu problem ?? Sta da radim ??

P.S
Ovaj post sam poslao ovde, jer je mozda problem do php-a ..

Postovao sam ovaj isti tekst i na MySql forumu, jer ne znam do cega je problem (php ili mysql)
[ -zombie- @ 01.10.2002. 04:19 ] @
tesko da je problem u mysql-u.

sto se php-a tice, nisi rekao da li se forum nalazi na tvom kucnom racunaru (sumnjam) ili kod nekog provajdera?

ako je ovo drugo, vrlo je moguce da je provajder menjao nesto oko instalacije php-a (mozda ceo php) i da sada zbog toga ne radi.

ako je ovo slucaj, pitaj ih sta su menjali, pa mozda ti kazemo kako da to popravish...
[ Nevidljivi @ 01.10.2002. 22:54 ] @
Root masine je stavio php 4.3.0 .Kao videce da sredi forume koji se hostuju kod njega, ali nikako nece da vrati na stariju verziju....

Izgleda da je u tome problem...
Sta sad da radim ???
[ -zombie- @ 02.10.2002. 02:52 ] @
nisam ja rekao da im trazis da vrate (to verovatno nije dobro), nego da saznash, pa da popravish...

ovako napamet nemam pojma sta ne valja. mozda imash mnogo staru verziju phpBB-a koja nece da radi zbog necega sa novom. probaj update phpbb-a...

i/ili zamoli root-a da pogleda zasto to nece da radi...
[ leka @ 02.10.2002. 09:22 ] @
Ako ne moze da se startuje sesija to moze da znaci samo jedno: nema mesta na disku (najcesce u /tmp) ili proces koji je vlasnik web-server programa nema pravo pristupa tom direktorijumu. Takodje moze da znaci da je u php.ini postavljen pogresan direktorijum za smestanje PHP sesija (sessions sekcija u php.ini fajlu).

Moze da bude jos svasta ako koristite svoje rutine za smestanje sesija, sto nesto ne verujem da radite, jer da radite ne bi imali ovih problema... tacnije znali bi da ih resite odmah. :)

Moze da bude jos jedna stvar, a to je da je skripta pogresno napisana i da se nekad desi da posalje vise puta header... Ali ako phpBB radi na drugim masinama verujem da to nije slucaj ovde.
[ Goran Rakić @ 02.10.2002. 14:24 ] @
pogledaj ti najnoviju verziju phpBB-a... ne verujem da bi taj sistem mogao da radi ako nema mesta u /tmp...
[ -zombie- @ 03.10.2002. 01:38 ] @
Citat:
leka:
Moze da bude jos svasta ako koristite svoje rutine za smestanje sesija, sto nesto ne verujem da radite, jer da radite ne bi imali ovih problema... tacnije znali bi da ih resite odmah. :)

ne verujesh da ko to radi?

phpBB ne koristi "svoje" rutine za "smestanje" sesija, vec koristi svoj sistem za sesije, koji koristi kookije da prenese SessionID (i josh po nesto), a ostale podatke smesta u bazi. (sve ovo valjda da bi phpBB radio i na php 3)