[ rribaric @ 10.11.2005. 18:53 ] @
problem s sortom u reportu "problem je što mi se podaci u reportu ne sortiraju u zadanom kriteriju ,nego su uvijek sortirani po rednom broju". Imam dvije tablice.Jedna je sifrarnik a druga baza!Napravio sam query koji ih objedinjuje i dobiva podatkee za izvještaj. quyery izgleda ovako: naziv"qdf_obracun" SELECT Amortizacija.*, komitenti.Oznaka_konta, Amortizacija.upotreba, komitenti.Akumulacija FROM komitenti LEFT JOIN Amortizacija ON komitenti.rb = Amortizacija.Konto WHERE ((Amortizacija.upotreba)=[Yes] OR (Amortizacija.upotreba)=[no]) ORDER BY amortizacija.rb DESC; u formi imam click button kojim pozivam proceduru da izvrši query i otvori report Function SetReportSQl() Dim DB As DAO.Database 'ovo ne moze sa ADO, samo sa DAO Dim qdef As QueryDef ....... Set qdef = DB.QueryDefs("qdf_obracun") qdef.sQL = "SELECT Amortizacija.*, komitenti.Oznaka_konta, Amortizacija.upotreba, komitenti.Akumulacija " 'onako kako qdef.sQL = qdef.sQL & " FROM komitenti LEFT JOIN Amortizacija ON komitenti.rb = Amortizacija.Konto " qdef.sQL = qdef.sQL & " WHERE ((Amortizacija.upotreba)=" & [tko] & " OR (Amortizacija.upotreba)=" & [odo] & ")" qdef.sQL = qdef.sQL & " ORDER BY " & gdje & " DESC;" MsgBox qdef.sQL DoCmd.OpenReport stDocName, acPreview ...... end function izbjegao sam na ovaj način global varijable naziv reporta "stranaA" Control source za taj report je query "qdf_obracun" Putem gore navedene procedure to jest upita određujem koja ću sredstva prikazat (koja su u upotrebi ,koja nisu ili sva)-to mi uredno izvršava. Ali Imam još jedan parametar a to je po čemu ih sortirat U zadnjoj liniji qdef.sQL = qdef.sQL & " ORDER BY " & gdje & " DESC;" određujem po čemu ću sortirat i kako. Međutim uvijek mi izvrši postavljeni query ali podatke uvijek sortira po rb i to u opadajućem redu Kako i što napravit da mi taj upit može prikazat podatke na reportu upo redosljedu kojui ću izabrati u formi????? Da report reagira i na promijenu kriterija sortiranja. |