Citat:
R A V E N: Uvijek se trudim nožem ili viljuškom odvojiti "bolesne" dijelove hrane...
Svi se mi danas nesto trudimo, a dosta nas umire oko pedesete. Nasi dedovi su jeli i sa raznja i zagorelo i izgorelo, pa su bili zdraviji od nas a verovatno su i duze ziveli nego mi. Bolest dolazi iz glave, mi smo danas stalno nesto psihicki napeti i optereceni raznim glupostima, na to treba obratiti paznju a ne na ono se danas smatra zdravim zivotom. EEvo, naprimer, ja sam svojevremeno dosta razmisljao zasto su ljudi vremenom, kako medicina napreduje, sve bolesniji. Dosao sam do zakljucka da je problem upravo u tome - svi cuvamo organizam od bilo kog stetnog uticaja, jedemo pazljivo biranu hranu bez holesterola i secera, cim nas nesto zaboli kljukamo se raznim tabletama... A, onda sam resio da i ja probam, jedem sve redom, ne idem kod lekara, ne koristim nikakve medikamente. Mislio sam da cu umreti od prve prehlade, moj godinama uspavljivani organizam navikao da se lek izbori sa svakom bolesti je reagovao kasno i neefikasno. Lezao sam nekoliko dana, ali sam ostao dosledan svojoj odluci - bez lekova! I, naravno, ozdravio sam. Sledeci put je bilo mnogo lakse. Zatim jos lakse. Danas, 6-7 godina kasnije, samo uvece osetim jaku temperaturu, legnem da spavam kao da se nista ne dogadja i probudim se ujutro totalno zdrav. Znaci, kao sto teretana trenira telo i utice da postaje sve jace, tako i razni stetni uticaji uticu da zastitini sistem organizma postaje sve jaci i spremniji za nove stetne uticaje kojih mozda necemo biti ni svesni.