[ galisnik @ 12.11.2005. 00:21 ] @
Interesuje me neki bolji DataGrid od onog koji nudi Visual Studio .Net 2003. Znam da ima odličnih Gridova (sa paprenim cijenama!), ali možda ima nešto dobro i na open source sceni. Ako neko zna neki link za tako nešto, bio bih mu zahvalan. Pro-Googlao sam uzduz i poprijeko, ali ništa nisam nasao :(

Hvala unaprijed
[ vladdy @ 12.11.2005. 00:46 ] @
Moja preporuka je definitivno DevExpress XtraGrid. Imaju i gomilu ostalih editora pa pogledaj na www.devexpress.com

Ja sam uzeo godisnji subscription i nisam se pokajao.
[ galisnik @ 12.11.2005. 22:29 ] @
Na zalost, iako je to sve lijepo i sjajno, ali tako nesto si ne mogu priustiti :( Zato sam i naglasio Open Source, a pritom mislio na Freeware po mogucnosti. Ne ostaje mi nista drugo nego da naucim cake da postojeci Datagrid poboljsam, mada nikako ne uspijevam da odvojim zaglavlje kolone od ostalih redova (zbog poravnanja teksta koji se ispisuje). Ako neko zna kako i to da se uradi (da npr. naslov kolone bude centriran, a ostali redovi poravnati desno kako i dolikuje numerickim tipovima) onda je za moje potrebe i taj grid sasvim dovoljan.
A kad jednog lijepog dana budem imao dovoljno para, i sve pretvorim u zlato - pravac Casablanca :)
[ VladaSu @ 17.11.2005. 18:23 ] @
Brale, ja tako nesto trazim danima i cini mi se da ne postoji.
Meni treba neki grid koji bi imao sumu kolone i to fiksiranu dole. ali nista.
Delphi ima skoro sve !!!
[ bunker @ 18.11.2005. 19:40 ] @
Ako ti nije problem da rucno bidujes pogledaj ovo:
http://www.codeproject.com/cs/miscctrl/XPTable.asp
[ kleo @ 22.11.2005. 08:47 ] @
Sumiranje kolona nije problem jer se vrsi u DataSet-u ,kao npr.
DS.Tables[0].Compute("Sum("+DS.Tables[0].Column.ColumnName+")","");