[ Pex @ 14.11.2005. 15:35 ] @
Posto se selimo u nov prostor, trebace mi vise tel lokala. Sada imamo neku centralu (panasonik) sa 3 ulaza i 8 lokala(koristim 2 broja i 6 lokala), a trebace mi najmanje 9 lokala (kancelarija) i 2 broja. Da li to moze da se ostvari sa ovom centralom, ili moram da kupujem novu (sto mi preporucuju majstori iz telekoma, i koja bi kostala preko 40.000din., bez ugradnje - i sto mi lici na nepotrbno uzimanje para).
Posto ne bih da gresim dusu prema "majstorima " iz telekoma, molim vas za misljenje ili vasa iskusta povodom ovog slucaja!
[ cicika @ 14.11.2005. 18:05 ] @
Centrale uglavnom nisu proširivog kapaciteta (osim ako nemaš neki specijalan model) tako da, iako su iz Telekoma, majstori te nisu slagali.
Beez ugradnje, sa ugradnjom (zašto se to uopšte i zove ugradnjom), manje-više svejedno je. Nije to neko božje slovo.

Svakako, proveri model centrale koji imate i njene k-ke.

[Ovu poruku je menjala cicika dana 14.11.2005. u 19:06 GMT+1]
[ MyWay @ 14.11.2005. 21:44 ] @
Citat:
cicika: Centrale uglavnom nisu proširivog kapaciteta (osim ako nemaš neki specijalan model)...

PBX centrale uglavnom jesu 'proširivog kapaciteta'. Pex ima peh da je verovatno vlasnik Panasonikove 308-ice i tu je zakucan na 8 lokala.
Citat:
...tako da, iako su iz Telekoma, majstori te nisu slagali.

Jel to znači da Telekomovci lažu po defaultu ????!!!!
If so, onda sam i ja slagao u ovom postu...
[ Pexus022 @ 15.11.2005. 13:12 ] @
Evo sad smo ispocetka iskombinovali:
Na novoj lokaciji cu imati 3 linije (broja) i to bih trebao da preko 308-ce rasporedim na:
2 direktna broja (koji bi bili na aparatima na kojima i lokali npr. 101 i 106)
8 lokala (101-108)
1 faks
Interesuje me da li ce tada sekretarica (ili bilo koji lokal ) moci da prebacuju vezu na fax, ili ce klijent morati direktno da pozove broj fax-a. Ne bi bilo pozeljno da fax zauzima bilo koji od lokala jer nam trebaju svih 8.
[ brandza @ 28.12.2005. 00:34 ] @
Ako je model KX-T308 a ne KX-T30810 onda moze da se prosiri,u suprotnom nevidim ni potrebu jer fax moze da se koristi i kao telefon.Ima rasenja zavisi od tvojih potreba,paralelna veza faxa sa jednim od lokala...itd.