[ lancia @ 14.11.2005. 23:52 ] @
Pozdrav

Imam info pa reko da podelim sa vama jer vidim da se to ne pominje......

Naime za ove tri lokacije postoji najveci broj nerealizovanih zahteva buducih korisnika adsl -a ..........................
Provajderi vrse pritisak na telekom ( koliko je to realno ) da medju mnogobrojnim centralama Beograda finalizuju medju prvima i ove tri .........
nazalost kao i uvek volja je na telekom-u
Iskreno se nadam da ce ove centrale biti spremne za adsl pa bar do kraja aprila iduce godine i ako su postojali razni dopisi od strane telekoma ka provajderima kako bi to trebalo biti gotovo do kraja septembra,odnosno decembra............

Poslednji moj info je bio oko zemunske centrale ...........ali to bese negde krajem jula odnosno pocetkom avgusta kada je to i zazivelo ...............

Toliko o napredovanju na tom polju...............
[ aleksandaraleksandar @ 15.11.2005. 00:28 ] @
da, cudne su te centrale koje si pomenuo.
sve sami dvojnici...

rekli su da je rok koji nikako nece biti probijen dec 2005.
[ lancia @ 15.11.2005. 01:28 ] @
Mozda mislis na pcm ?dvojnici su prevazidjen, koliko mi je poznato i to u 90% slucaja na Miljakovcu i Mirijevu ,a za Karaburmu nisam siguran............

U ostalom , skoro sam siguran da cemo novu godinu docekati na prevazidjenom dialup-u , neko na isdn-u, a neki ce se grciti sa sbb-ovim nesrecnim wirelessom.......,a ko ima malo srece da se nadje na boljoj lokaciji mozda dobije i valjan kablovski ili bezicni net ............

[Ovu poruku je menjao lancia dana 15.11.2005. u 02:42 GMT+1]
[ aleksandaraleksandar @ 15.11.2005. 02:37 ] @
a pcm nije prevazidjen?

u svakom slucaju, dvojnici. pcm nas tek ceka
[ zarkovoadsl@ @ 21.11.2005. 01:50 ] @
i centrala Zarkovo je navodno pusterna u rad za ADSL,ali 70% tel. brojeva ne mogu da uvedu adsl zbog PMC...,a kad ce da se skine PMC sa tel. brojeva pa za jedno 2-3 godine a mozda i vise...a zahtev da se podnese da vam skinu PMC je uzaludan,zato sto se ceka za njegovu realizaciju godinama...tako da ADSL za mnogo brojeve nece biti jos dugo dugo...ako vidite da je pusten ADSL za opstine Miljakovac, Karaburma, Mirijevo...to znaci da zamo 30% srecnika moze da ima ADSL u tim opstinama kao i u svim ostalim koji nemaju PMC na svom tel. prikljucku...na zalost telekom sve radi obrnuto...istalira prikljucak za ADSL na centrali a ne sredi centralu da mogu svi brojevi da se kace na ADSL,ili makar vecina.
[ mischo @ 21.11.2005. 07:42 ] @
Citat:
zarkovoadsl@: i centrala Zarkovo je navodno pusterna u rad za ADSL,ali 70% tel. brojeva ne mogu da uvedu adsl zbog PMC...,a kad ce da se skine PMC sa tel. brojeva pa za jedno 2-3 godine a mozda i vise...a zahtev da se podnese da vam skinu PMC je uzaludan,zato sto se ceka za njegovu realizaciju godinama...tako da ADSL za mnogo brojeve nece biti jos dugo dugo...ako vidite da je pusten ADSL za opstine Miljakovac, Karaburma, Mirijevo...to znaci da zamo 30% srecnika moze da ima ADSL u tim opstinama kao i u svim ostalim koji nemaju PMC na svom tel. prikljucku...na zalost telekom sve radi obrnuto...istalira prikljucak za ADSL na centrali a ne sredi centralu da mogu svi brojevi da se kace na ADSL,ili makar vecina.

PCM nema veze sa centralom, već sa prisupnom mrežom. (Nedostatak kablova od razdelnika)
[ Salko Dinamitas @ 21.11.2005. 14:39 ] @
Citat:
zarkovoadsl@: i centrala Zarkovo je navodno pusterna u rad za ADSL,ali 70% tel. brojeva ne mogu da uvedu adsl zbog PMC...,a kad ce da se skine PMC sa tel. brojeva pa za jedno 2-3 godine a mozda i vise...a zahtev da se podnese da vam skinu PMC je uzaludan,zato sto se ceka za njegovu realizaciju godinama...tako da ADSL za mnogo brojeve nece biti jos dugo dugo...ako vidite da je pusten ADSL za opstine Miljakovac, Karaburma, Mirijevo...to znaci da zamo 30% srecnika moze da ima ADSL u tim opstinama kao i u svim ostalim koji nemaju PMC na svom tel. prikljucku...na zalost telekom sve radi obrnuto...istalira prikljucak za ADSL na centrali a ne sredi centralu da mogu svi brojevi da se kace na ADSL,ili makar vecina.

Slazem se sa tobom mada jos pre uvodjenja prikljucka na centrali znas da li imas mogucnosti ili ne.

Ja sam na pomenutoj centrali Miljakovac i dobio sam odgovor od Beotela da sto se moje linije tice nema nikakvih prepreka. Samo Telekom da instalira opremu. Korisnici koji su na PCM-u verovatno u startu dobiju odgovor da ne postoje tehnicke mogucnosti. Da bih potvrdio Beotelov odgovor prijavio sam se za caller ID. Dodatne usluge su siguran idikator da li je linija cista ili nakacena na PCM. I radi caller ID, dakle moze ADSL kada se Telekom smiluje da osposobi centralu. Tako da bih savetovao korisnike koji nemaju mogucnosti da se na vreme bace u resavanje problema. Ili da podnose zahtev za skidanje sa PCM-a ili pak da kupe novu telefonsku liniju. Nije veliki izdatak, 6000 u tri rate.
[ zarkovoadsl@ @ 21.11.2005. 18:26 ] @
@mischo

pa nisam bas strucnjak,ali znam da je nadleznost Telekoma,i da je to trebao da resi kad je uvodio nove brojeve u neke centrale (zarkovo,zeleznik,zemun,n.bgd) mislim da je to trebalo da se resi kad je uvodio centrale sa novim brojem (dodavanjem broja 2,3...ispred postojeceg tel. broja) ili je to trebao da sredi sad kad je omogucavao centralama da imaju ADSL...ovako sad imamo 16 centrala na kojima je moguce uvesti ADSL,a koliko tel. brojeva na tim centralama ne mogu da uvedu ADSL zbog PCM je ogroman,veci nego on onih sto mogu da uvedu ADSL,pa kakvo je to onda zvanicno pustanje centrala u rad sa mogucnoscu uvocenja ADSL-a (Zarkovo,Zeleznik,N.Bgd,Cukarica...pa i uskoro Miljakovac,Mirijevo...) kad 70% tel. prikljucaka ne mogu da uvedu ADSL zbog dvojnika ili zbog PCM (koji je mnogo opsitniji od dvojnika) ,i koji nece mocu da uvedu ADSL bogte pito jos koliko dugo vremena,Wirless Max ce pre da se pusti u Beogradu nego sto ce biti moguce uvesti ADSL na brojevima sa PCM prikljucima,to je sramota za telekom da zvanicno pusta centrale u rad za ADSL a samo 30% tel. brojeva mogu da uvedu ADSL u tim centralama zbog neresenih problema sa infrastrukturom mreze...koliko mi je poznato sam PCM se menja u samoj zgradi,to jeste u tel. kutiji...tako da sad mozemo samo da sanjamo ADSL...a navodno nase centrale imaju mogucnost za ADSL :(
ako ovde ima neko iz telekoma,strano bi bio red da se makar tel. brojevi koji su trazili ADSL, a koji imaju problem sa PCM budu reseni hitnim postupkom i bude omogucen ADSL. (telekom ima celu arhivu takvih neresenih slucajeva,gde klienti koji bi zeleli ADSL, ostaju zbog toga bez ADSL)...

@off

postupak skidanja sa PCM-a ili kupovine novog broja je dosta dugotrajan, to je postupak koji se ceka godinama...i zalosno je da telekom nije resio taj problem,samim tim sto je pustio ADSL a nije resio problem PCM.

[Ovu poruku je menjao zarkovoadsl@ dana 21.11.2005. u 19:31 GMT+1]
[ Salko Dinamitas @ 21.11.2005. 21:04 ] @
Citat:
zarkovoadsl@
postupak skidanja sa PCM-a ili kupovine novog broja je dosta dugotrajan, to je postupak koji se ceka godinama...

Za PCM nemam pojma kako ide ali sto se novog broja tice nije tacno da je postupak na koji se ceka godinama. Meni je trebalo manje od nedelju dana za uvodjenje nove (ciste) linije sasvim regularnim putem, bez ikakve veze.
[ lancia @ 22.11.2005. 00:59 ] @
@Salko Dinamitas da li si razmisljao da i po novom broju mozes ici preko pcm-a ??nazalost itekako je moguce......
@zarkovoadsl telekom je zalost komunikacija,ali nije bas tako crno kao sto pises, da je 70% korisnika preko pcm uredjaja ..........bas naprotiv ako nije obrnuto, i ne radi se o opstinama nego mesnim zajednicama-naseljima

[Ovu poruku je menjao lancia dana 22.11.2005. u 02:02 GMT+1]
[ Salko Dinamitas @ 22.11.2005. 01:07 ] @
Citat:
lancia: @Salko Dinamitas da li si razmisljao da i po novom broju mozes ici preko pcm-a ??nazalost itekako je moguce......

Kako da nisam razmisljao! Kada su dosli majstori da uvode pitao sam ih jedno 10x da li je cista linija. Oni me ubedjivase da jeste. I nisam se smirio dok mi nije proradio caller ID jer koliko sam upoznat jedan od uslova da bi neka od dodatnih usluga radila je cista linija.
[ nemanjash @ 09.12.2005. 08:23 ] @
cuo sam da je na centralama mirijevo i karaburma ugradjen dslam pre 2,3 dana. jel moze neko da mi potvrdi ovu informaciju ?
[ djricky @ 09.12.2005. 09:06 ] @
nije tacno, koliko ja znam...
[ ironman @ 09.12.2005. 11:52 ] @
Zivim u neposrednoj blizini poste na Miljakovcu i vidim da se tamo nesto radi vec mesecima.Da li neko ima informaciju sta je u pitanju?
[ lancia @ 09.12.2005. 21:57 ] @
Takodje mi nije poznato za dsl-emove na ovim centralama ALI 99% su OVE centrale sledece za adsl ,ali od telekoma danas jeste ,sutra nije
[ nemanjash @ 11.12.2005. 15:19 ] @
dobro, jel ima neko tacniju informaciju o tome ? :) posto ste svi kao mislim da nije, koliko ja znam ...
[ lancia @ 11.12.2005. 15:38 ] @
nemanja citaj gore , :) pazi bilo je prica do kraja septembra , da ce " radovi" ( koji ne znam da li su uopste odpoceli ) biti gotovi do kraja godine ,ali iskreno po meni ako bude do maja-juna 2006 bice i to OK, toliko mozemo ocekivati od telekoma , a mozda iznenade pa bude kao novogodisnji paketic :D:D
[ lancia @ 13.12.2005. 05:45 ] @
Jos jedna novost u prici je i centrala i braca jerkovic ali samo u prici
[ skundra @ 22.12.2005. 22:05 ] @
Ima li neko sveziji info za Karaburmu?
[ DS_Store @ 07.01.2006. 21:30 ] @
Ako me dobro secanje sluzi, pre oko metar dana su nam (najavljeno) iskljucili telefone ovde u Myryjevu, od 22 do 4 ujutro; ko je bio pametan pa se nije ponadao nicemu dobrom od Telekoma, kao ja na primer, nije se ni razocarao. Ovaj bedni dial-up (bedan za vek u kome zivimo, za ostatak grada do jaja) sada se totalno skenjao. Konektovanje je kao da se kacim preko rcub.ac.yu (ha ha), a posto silom prilika moram da skidam neke fajlove sa p2p-eva, sada hocu da poludim nacisto. Ranije prakticno 5kB, sada max 1-2.

EEEJJJJ evo ne mora ADSL do 2020, samo nemojte da nam skenjavate i ovo malo jada sto ste nam dali!!!

A za ljude koji su se ponadali necemu dobrom... e pa stvarno ne znam.
[ lancia @ 08.01.2006. 11:56 ] @
Pocelo je u Novom sadu, uskoro u Nisu ,Krusevcu , Beograd nije ni upola zavrsen ............
Sto se tice ovih centrala sledece su ove na redu jer je postoji najveci broj zahteva za adsl bas iz ovih delova grada.........
Pricao sam sa poznanikom koji radi to, veruje da ce do aprila , maja biti pusten adsl na ove 3-4 centrale ..........
[ skundra @ 08.01.2006. 13:37 ] @
Telekom je jako neozbiljno usao u celu pricu.Trenutno u Beogradu aDSL ima oko 10k korisnika, sto je jako malo, znajuci da je sve krenulo u januaru prosle godine.Krivi su i provajderi sto malo vise ne pritiskaju letargicno rukovodstvo Telekoma.Za Karaburmu sam imao info da ce biti jos sve realizovano u oktobru, da su dolazili zaduzeni za aDSL gledali gde ce da smeste opremu u centrali, itd...a sada je januar mesec...U avgustu je u Beogradu poslednji put neka centrala upgrade-ovana sa DSLAM-ovima, zbog cega?
Nadajmo se da ce sve uskoro krenuti na bolje, sta nam drugo ostaje....
[ Salko Dinamitas @ 08.01.2006. 18:41 ] @
Meni se cini da ni Telekom ni provajderi nemaju neki preterani interes da ubrzavaju uvodjenje ADSL-a. Cini mi se da su obe strane zadovoljne dial up-om. Provajderi uzmu 600-800 dinara za dial up flat za transfer od 200MB mesecno u vr' glave. Ne verujem da imaju veci profit sa ADSL-om gde ljudi svlace desetine gigabajta. A Telekom sto se ugradi za ADSL toliko manje vise dobije i od dial up korisnika kroz telefonski racun. I sta ih boli uvo? Narocito u ovim delovima grada koji kubure sa alternativom.

Sve u svemu nadam se da ce barem na prolece stici ADSL na centralu Miljakovac. Smorio sam se vise sa ovim cekanjem tako da cu definitivno odmah uzeti 512/128 paket da dam sebi malo oduska. ;-)
[ techcode @ 08.01.2006. 19:12 ] @
Pitam jednog coveka iz USA sa kojim radim, kolika mu je Intrnet konekcija. Kaze on ima DL: 5 Mb/s, UL: 1 MB/s. Ali cim mu stigne optika u komsiluk uzece nesto jace ...

Pri tome to je neko "manje" mesto u TX ...

A mi jadnici ovde jos uvek cekamo na ADSL ...
[ skundra @ 08.01.2006. 19:21 ] @
Telekomu se jako isplati da instalira opremu za aDSL na svakoj centrali u zemlji.Po korisniku aDSL-a Telekom od provajdera za port mesecno dobija oko 1000din, ako se ne varam.Ostatak love od aDSL pretplate ide provajderu.Ja na primer koristim net jako intezivno, ali telekomu na impulse ne ostavim tih 1000din/mesecno.Ako se uzme u obzir to da dok si na net-u sa aDSL-om telefon ti je slobodan tako da u isto vreme neko moze i da telefonira odnosno da pravi telefonski racun...itd, itd....
Imaju oni itekako interesa da se trzistu omoguci aDSL, ali problem je izgleda u poslovnoj politici, nedostatku strucnih kadrova, .....
[ lancia @ 09.01.2006. 00:34 ] @
Teze da budu medju najnerazvijenijim operatorom telefonije na podrucju istocne evrope , sve dok oni imaju monopol ili se ne promeni poslovanje nema od njih nista kao i od pratecih drzavnih firmi i institucija...........sve to vuce jedno za drugim.
[ Obby @ 09.01.2006. 18:48 ] @
Ja sam na Karaburmi, kod restorana "Dacha" (ex Topola). Imam dve linije u kuci, jedna je 779xxx i ona je dvojnicka od pamtiveka a druga je 2758xxx i ona je zvanicno single linija, bez PCM i ostalih gluposti. Kad je krenuo ADSL u BGD-u, poslao sam zahtev svakom bozijem provajderu i svi su mi odgovorili "nema mogucnosti". Redovno sam pratio ES i razvoj situacije na temu "adsl na Karaburmi" ali nista. Onda mi pre 10-ak dana lik koji radi u jednoj zaista velikoj i jako firmi koja se bavi uvodjenjem kablovske televiziji, Interneta i ostalih stvari kaze da zna sigurno da za 2758xxx IMA MOGUCNOSTI. Ja se obradovao kao kuce i odmah poslao 753 upit Sezampro-u ali mi naravno nisu jos odgovorili. Ako i kad budem dobio feedback, podelicu ga sa svima. Do tada - dial-up sucks!!
[ talicni @ 12.01.2006. 22:27 ] @
Citat:
Obby: Ja sam na Karaburmi, kod restorana "Dacha" (ex Topola). Imam dve linije u kuci, jedna je 779xxx i ona je dvojnicka od pamtiveka a druga je 2758xxx i ona je zvanicno single linija, bez PCM i ostalih gluposti. Kad je krenuo ADSL u BGD-u, poslao sam zahtev svakom bozijem provajderu i svi su mi odgovorili "nema mogucnosti". Redovno sam pratio ES i razvoj situacije na temu "adsl na Karaburmi" ali nista. Onda mi pre 10-ak dana lik koji radi u jednoj zaista velikoj i jako firmi koja se bavi uvodjenjem kablovske televiziji, Interneta i ostalih stvari kaze da zna sigurno da za 2758xxx IMA MOGUCNOSTI. Ja se obradovao kao kuce i odmah poslao 753 upit Sezampro-u ali mi naravno nisu jos odgovorili. Ako i kad budem dobio feedback, podelicu ga sa svima. Do tada - dial-up sucks!!

AKO si na centrali u kojoj NEMA opreme za ADSL moze 10 ortaka koji rade u "poznatoj firmi za internet" da ti kazu sta hoce... ali dokle god TELEKOM NE UVEDE OPREMU U TVOJU CENTRALU, ti nazalost neces imati internet. I to, nazalost, nema veze sa provajderima, nego. nazalost, samo i iskljucivo i jedino sa TELEKOMOM! Dakle cimni tehnicku podrsku Sezama i pitaj ih zasto kasne sa odgovorom, jer se taj prvi odgovor dobija za dan ili dva! Ako ti kazu da si na "pogresnoj" centrali to je to... u svakom slucaju uopste NIJE BITNO da li je nova ili stara centrala (primer Mirijeva gde je nova, i Zemuna, gde su stare centrale na 1 recimo) u Mirijevu (nova) NEMA mogucnosti tj opreme, a u Zemunu (matora) IMA mogucnosti jer je, pogadjas TELEKOM INSTALIRAO OPREMU za ADSL a u ovoj drugo NIJE. I to je cela mudrost. Kada Telekom ukapira da im treba 100k umesto 10k opreme onda ce ceo grad imati ADSL dotle... ili alternativa il veruj "ortaku iz poznate firme za internet" ili cekaj...
[ techcode @ 17.01.2006. 12:28 ] @
Danas mi je uz racun za telefon stigao i flyer u vezi ISDN-a. To naravno zato sto spadam u grupu lojalnih korisnika (veci racun). Ali od ADSL-a jos uvek nista :(

E i sad se lomim:

- da li da dam pare za wireless opremu (150 Eura jer sam daleko od krova, pa moram AP na isti) cime dobijam slobodnu liniju i manji tel racun ... i brzi internet

- da li da dam pare za ISDN linuju (~ 6000 din) + ISDN aparat (~ 8000 din) [dakle priblizno kao i wireless) cime dobijam slobodnu liniju (dok sam na netu na drugom kanalu) i cekam ADSL ...

- ili sve to batalim i cekam ADSL za koji je oprema mnogo jeftinija, a cena FLAT-a na nivou Wireless-a ...

Ocigledno bi mi lakse bilo da odlucim kada bih znao kada ce taj ADSL modul najzad ugraditi u centralu ... Za net trenutno dajem ~ 690 din (Verat FLAT) + 1000 do 1500 din telefona ... dakle dakle 1500 do 2000 din mesecno.

Dakle ukoliko nece u narednih 5 - 6 meseci isplati mi se wireless ...
[ lancia @ 17.01.2006. 19:22 ] @
pricekaj jos "malo" :D, a sto se tice wirelessa kod nas je ponuda katastrofa pocev od javnih IP adresa, porotova..............
[ drgrozozo @ 17.01.2006. 22:51 ] @
Citat:
techcode: Danas mi je uz racun za telefon stigao i flyer u vezi ISDN-a. To naravno zato sto spadam u grupu lojalnih korisnika (veci racun). Ali od ADSL-a jos uvek nista

e to je stiglo i meni. vrhunac bezobrazluka. ne samo da nisu ugradili opremu za adsl nego jos podjebavaju, uzela goveda pa stampaju prospekte sa isdn-om, jos malo pa ce da nam ponude i da razgovaramo konzervama, cisto da omaste brke. prvo sam ga bacio u kantu, onda sam se predomislio, jednom cu, kad sidje sa vlasti i ostave ga oni debeli telohranitelji, licno taj prospekt da nabijem onoj curici drasku petrovicu u dupe.
[ Salko Dinamitas @ 18.01.2006. 03:46 ] @
I meni je stigla ponuda i prijavih se :-)

@techcode

Mislim da je glupo da uvodis ISDN zbog interneta. Dzabe bacas 6000 dinara a ne dobijas nista specijalno bolje. Jes' da je cistih 64k bolje od nestabilnih 45-50k na normalnoj liniji ali nije to poboljsanje vredno 6000 dinara. Sto se wireless-a tice ne znam na kojoj si lokaciji (Rakovica, Karaburma, Mirijevo) ali mislim da se ne isplati ni ta opcija. Ja sam u Rakovici i imam dve opcije. Tehnicom i SBB. Prva je skroz neupotrebljiva (blokiran p2p) a druga je kao ok mada moram da platim 7000 dinara instalaciju plus su paketi skuplji nego kod ADSL-a. Mislim da bih se ujedao za dupe ukoliko za par meseci instaliraju ADSL a ja puk'o skoro €100 za opremu plus 256k placam 500 dinara skuplje. Najbolje ti je da budes strpljiv i da cekas ADSL a ukoliko imas slobodnih 6000 dinara onda se prebaci na ISDN cisto da obezbedis liniju.

Ja sam se juce prijavio za ISDN. I to iz dva razloga. Prvi je da sacuvam cistu liniju a drugi da osposobim drugu liniju koju zbog problema u zgradi ne mogu da aktiviram (zbog neke budaletine ne mogu da provucem kablove za drugu liniju pa mi zvrji prazna parica). Cuvanje linije mi je mozda i najbitnije obzirom da kod mene u zgradi nema vise slobodnih parica (ja kupio poslednju pre par meseci) a osim par komsija koji su kupili linije svi ostali su na staroj centrali i jos dvojnici. Obzirom da sada dele ove ISDN flajere mozda se komsiluk primi pa pocne da uvodi ISDN i onda mi ne gine prebacivanje na PCM. Tako da necu uopste da razmisljam, hocu lepo odmah da se obezbedim. Na celu akciju sam se odlucio jedno zato sto imam dve linije pa ISDN dobijam besplatno. Da moram da platim cisto sumnjam da bih nesto uradio.
[ Salko Dinamitas @ 18.01.2006. 23:46 ] @
18.01.2006 Beograd

Miljakovac i Rakovica teže do signala

Zbog radova na mreži, sutra od 22 do 24 časa biće prekinut telefonski saobraćaj pretplatnicima na centrali Miljakovac, čija je numeracija brojeva od 3510000 do 3519999, zatim od 3580000 do 3599999, od 3050000 do 3059999 i od 3537000 do 3537999. Korisnici koji su povezani na centrale Rakovica 2 i Rakovica 3 teže će uspostavljati veze zbog otežanog rada centrale. Dok traju radovi u prekidu će biti i sistem prenosa Čukarica - Miljakovac.

Mozda nam uvode ADSL?
[ skundra @ 03.02.2006. 13:46 ] @
Na pitanje:

Interesuje me kada će centrala Karaburma dobiti potrebnu opremu za realizaciju ADSL-a?

poslat na mail [email protected]
dobio sam sledeci odgovor:

Poštovani ,
Ovom prilikom želimo da Vas obavestimo da će se instaliranje opreme za ADSL
ovom području izvršiti po planu do kraja februara ove godine.
Ovom prilikom želimo da Vas obavestimo da više informacija možete pronaći na
www.telekom.yu.

Ostaje samo da cekamo ; ) i da se nadamo
[ lancia @ 03.02.2006. 23:37 ] @
lepo lepo samo da krenu , poslednji put su radili na tome u avgustu ( zemun ) proslo je vise od pola godine da se malo pomere ( u bg-u )
Znaci do kraja maja treba ocekivati Mirijevo i Miljakovac ako ne i pre
[ lancia @ 07.02.2006. 12:20 ] @

DIREKCIJA ZA USLUGE

Sektor za brigu o korisnicima

11000 BEOGRAD, Bulevar kralja Aleksandra 84

Telefon
9813

Mail
[email protected]

Poštovani ,

Ovom prilikom želimo da Vas obavestimo da će se do kraja februara izvršiti instaliranje opreme za ADSL na ovom području.

www.telekom.yu.

Poslao sa, upit za Mirijevsku centralu .........
[ Salko Dinamitas @ 07.02.2006. 15:02 ] @
Ostao jos Miljakovac.

Sad sam im poslao upit pa cu javiti odgovor. :-)
[ pisac @ 07.02.2006. 22:24 ] @
A gde se može naći tih "više informacija na sajtu www.telekom.yu"

Sajt im je totalno u haosu od kad su ga "unapredili".
[ lancia @ 07.02.2006. 22:31 ] @
Ne moze se nista naci, a te informacije su nezvanicne , naime oni pripremaju ove centrale vec godinu dana , a trebale su poceti sa radom u septembru 05
[ Salko Dinamitas @ 10.02.2006. 16:19 ] @
Heh, meni su na upit odgovorili da pitam provajdera.
[ vladimirt @ 10.02.2006. 17:05 ] @
Koliko se meni čini, Telekom hoće “pošto-poto” da što više korisnika prebaci na ISDN, a tek kasnije na ADSL.

A to je iz njihovog ugla odlična strategija -- naplate 7000 (u Hrvatskoj uvođenje ISDN-a već 2-3 godine košta 1 kunu; znači simbolično), povećaju mesečnu pretplatu i iz tih para digitalizuju veze, pa onda nemaju problema sa proširenjem na ADSL.

Čak mi se čini da ohrabruju i dvojnike da se opredele za ISDN (dvojnika u BG ima oko 100.000, a samo je 25.000 predviđeno planovima za razdvajanje do kraja 2006.)
[ Stefano @ 15.02.2006. 18:56 ] @
ima li nesto novo za Mirijevo?
[ Boki4u @ 15.02.2006. 20:44 ] @
2vladimirt:
Ma to je samo kod nas dranje sa cenama...
Vec sam spominjao negde u nekoj temi brazil i to da je kod njih uvodjenje telefonskog prikljucka svega $5, uvedu ti ga za 10 min i mozes da uzmes linija koliko god hoces.
[ skundra @ 17.02.2006. 12:56 ] @
U toku je izgleda zatisje pred buru :) kraj februara se polako blizi, osim ako u Telekomu nisu zaboravili da februar ima 28 dana :)
[ bobiska @ 17.02.2006. 17:57 ] @
Ma dzaba se nadamo, nemam reci da opisem te ljude (plasim se banovanja), ali sve najgore. Zar ne bi bilo normalno da te obavestavaju na sve strane, da se reklamiraju, to su im sigurne pare. Stoka samo sedi i kuka kako su im male plate, eto nisam izdrzao. Nesposobni smr****!
[ bobiska @ 26.02.2006. 08:58 ] @
Usput, odgovorili mi na mail pre 5 dana istu foru "Karaburma do kraja februara". To je prekosutra, a tema zamrla, nista se ne desava. Zna li neko sa vezama u monopolskoj firmi nesto vise?
[ skundra @ 26.02.2006. 10:17 ] @
Poslednja informacija koju imam za Karaburmu je da ce ADSL poceti pocetkom marta, e sad mozda nas iznenade sutra ko zna : )
[ lancia @ 26.02.2006. 23:18 ] @
Na upite za Mirijevo i Karaburmu telekom je " nezvanicno " odgovorio do kraja meseca februara ove godine , e sada ako je tvoj izvor informacije ok , onda bi znacilo i za Mirijevsku centralu slicno
[ Salko Dinamitas @ 27.02.2006. 00:54 ] @
Valjda ce i Miljakovac da bude obuhvacen. Poludeh vise...cim stigne uzimam 512k i nek ide zivot. ;-)
[ talicni @ 27.02.2006. 11:54 ] @
Citat:
skundra: Poslednja informacija koju imam za Karaburmu je da ce ADSL poceti pocetkom marta, e sad mozda nas iznenade sutra ko zna : )

Kad nabave opremu, treba im bar 7-10 dana da je instaliraju i probaju, znaci od najave do pustanja u rad je oko 2 nedelje. Ako si/ste prijavljeni kod nekog provajdera, od trenutka kad te pozovu ili posalju mail racunaj oko 2 nedelje. U mailu ce verovatno pisati ovo sto ti pricam, da se "uskoro ocekuje pustanje u rad i vase centrale blabla" i naravno te pitaju da li si jos uvek zainteresovan. E to je kljucni trenutak. Raspitaj se kod svog provajdera ili proveravaj mail cesce.
[ skundra @ 01.03.2006. 15:17 ] @
Ovi iz Telekoma su prsli k`o oblande!
Evo koji su mi poslenji info dali za Karaburmu:

Poštovani ,
ovom prilikom želimo da Vas obavestimo da je plan za ovu godinu da se na svim centralama montira oprema za ADSL ( najkasnije do Nove godine ) .

Vise covek ne zna kome da veruje, kad ni oni sami ne postuju sopsvene rokove sto se tice ADSL-a.Toliko o ozbiljnosti Telekoma, katastrofa!

[Ovu poruku je menjao skundra dana 01.03.2006. u 16:22 GMT+1]
[ bobiska @ 02.03.2006. 08:56 ] @
Koje bre rokove, nemaju oni mozak za to.

[Ovu poruku je menjao bobiska dana 02.03.2006. u 09:58 GMT+1]
[ Salko Dinamitas @ 02.03.2006. 09:38 ] @
Citat:
skundra: Ovi iz Telekoma su prsli k`o oblande!
Evo koji su mi poslenji info dali za Karaburmu:

Poštovani ,
ovom prilikom želimo da Vas obavestimo da je plan za ovu godinu da se na svim centralama montira oprema za ADSL ( najkasnije do Nove godine ) .

Vise covek ne zna kome da veruje, kad ni oni sami ne postuju sopsvene rokove sto se tice ADSL-a.Toliko o ozbiljnosti Telekoma, katastrofa!

[Ovu poruku je menjao skundra dana 01.03.2006. u 16:22 GMT+1]

Ma oni su skroz ludi. Sve zavisi na koga naletis tj. ko ti odgovara na poruku. Valjda je i dalje zvanicno zabranjeno da otkrivaju "poslovne tajne" (kao sto je recimo plan instaliranja ADSL opreme) pa imas jednu grupu operatera koja salje takve sulude odgovore i drugu koja napise ono sto je cula da se suska po firmi (instaliranje opreme krajem februara).

Meni odgovorili da pitam provajdera. Uzas.
[ bobiska @ 06.03.2006. 10:21 ] @
Evo sta su odgovorili danas na pitanje o Karaburmi:

"DIREKCIJA ZA USLUGE

11000 BEOGRAD, Dubrovačka 35

Telefon

9813

Mail

[email protected]

Poštovani ,
Ovom prilikom želimo da Vas obavestimo da su u toku radovi na instaliranju dodatne opreme za ADSL.

Ovom prilikom želimo da Vas obavestimo da više informacija o «Telekomu Srbija» možete pronaći na sajtu www.telekom.yu."

Da li stvarno rade ili je foliranje?
[ Salko Dinamitas @ 06.03.2006. 10:30 ] @
Moz' da bidne...

Odlicna vest u svakom slucaju.
[ mototomo @ 07.03.2006. 22:53 ] @
Ovaj odgovor sam dobio danas za Miljakovac

DIREKCIJA ZA USLUGE

Telefon

9813

Mail

[email protected]
Poštovani ,

Ovom prilikom želimo da Vas obavestimo da je u toku instaliranje dodatne opreme za ADSL na Vašem području.

Ovom prilikom želimo da Vas obavestimo da više informacija o «Telekomu Srbija» možete pronaći na sajtu www.telekom.yu.

Da li nas ovi pale ili ima stvarno nešto od toga

[ lancia @ 07.03.2006. 23:09 ] @
Moj mail telekomu.......

Postovani
Saljem vam drugi mail u nadi da cu dobiti adekvatan odgovor , naime radi se o adsl-u u Mirijevu.
Pre mesec dana poslao sam vam upit za gore navedenu centralu i problematiku adsl-a ,vas odgovr je glasio :

" Poštovani ,
Ovom prilikom želimo da Vas obavestimo da će se instaliranje opreme za ADSL
ovom području izvršiti po planu do kraja februara ove godine.
www.telekom.yu."

A odgovor na taj moj mail je OVO :

Ovom prilikom želimo da Vas obavestimo da su radovi na istaliranju dodatne opreme za ADSL u toku. Obratite se svom provajderu.

Ovom prilikom želimo da Vas obavestimo da više informacija o «Telekomu Srbija» možete pronaći na sajtu www.telekom.yu.

STRASNO GREOTA OD BOGA ko nam drzi telekomunikacije

[Ovu poruku je menjao lancia dana 11.03.2006. u 20:01 GMT+1]
[ skundra @ 07.03.2006. 23:36 ] @
Katastrofalno je kako ta Info sluzba "Telekom Srbija" funkcionise.I ja sam im pocetkom marta poslao malo poduzi mail, da mi objasne par stvari u vezi ADSL-a na Karaburmi, i odgovor je bio isti.Rade po principu Copy/Paste.
[ Salko Dinamitas @ 08.03.2006. 07:30 ] @
Ma dobro je sto javljaju da je instalacija u toku. Ima centrala gde odmah kazu da nije u planu u tekucoj godini.

Sudeci po ovim odgovorima ispada da su krajem februara poceli, sada ili jos postavljaju ili testiraju, dakle trebalo bi da bude do aprila kao sto je i pomenuto na pocetku teme.

Neka bude vise a posle nas boli uvo. ;-)
[ bobiska @ 08.03.2006. 07:45 ] @
Juce mi je sezam odgovorio da se radi na Karaburmi, ali tacan rok, telekom ne moze da precizira, bla, bla, bla...
[ Salko Dinamitas @ 11.03.2006. 13:27 ] @
Nas u Rakovici izgleda Beotel malo zeza. Vracam se danas iz grada kad ono bilbord kod opstine...Beotel ADSL. Crnjak!
[ bobiska @ 19.03.2006. 09:13 ] @
Prodje polako i Mart na Karaburmi gospodo iz Telekoma. Jos uvek ne shvatam vas mentalni sklop. Ovde vas ceka puno para, samo da malo poradite u centrali i eto...
[ lancia @ 19.03.2006. 09:48 ] @
Njihova je politika jako cudna , koliko vidm pocece se sa adsl-om i po manjim mestima van Beograda , dok sam Beograd nije zavrsen ni u 30 % centrala

Kao potencijalna centrala za pocetak rada pominje se i "Brace Jerkovic " pored navedne tri, a u principu ceka veliki broj buducih korisnika sa ovih lokacija......

Ali da kazem poslednji put je bio mesec avgust prosle godine kada je pustena zemunska centrala , i 7 meseci inakon u Beogradu nista novo , sem povecanja kapaciteta na tosinom bunaru.......

Ostaje nam da cekamo na telekom ......

[ skundra @ 19.03.2006. 12:48 ] @
Mozda cekaju da se medved probudi iz zimskog sna :)
Sve u svemu jako neozbiljno, svake nedelje se nadam da ce prvi sledeci ponedeljak doneti aDSL na Karaburmu...
[ Salko Dinamitas @ 19.03.2006. 18:37 ] @
Citat:
lancia: Njihova je politika jako cudna , koliko vidm pocece se sa adsl-om i po manjim mestima van Beograda , dok sam Beograd nije zavrsen ni u 30 % centrala :(

Pa dobro...ja bih pre rekao da je ostalo jos 30% centrala da se zavrsi. Manje vise je sve pokriveno osim ove tri navedene lokacije, dakle Mirijevo, Karaburma i komplet opstina Rakovica.
[ lancia @ 20.03.2006. 14:05 ] @
oho salko znas li koliko grad beograd ima opstina koje mu pripadaju i prigradskih naselja ,znaci da ne nabrajam ali ni u 30 % nije odradjeno na adsl u Beogradu
[ bobiska @ 20.03.2006. 18:48 ] @
Naravno da nije. Zato su i provajderi tako azurni u proveri mogucnosti centrala potencijalnih nesrecnika - imaju malo posla!
[ Salko Dinamitas @ 20.03.2006. 21:27 ] @
Citat:
lancia: oho :) salko znas li koliko grad beograd ima opstina koje mu pripadaju i prigradskih naselja :p ,znaci da ne nabrajam ali ni u 30 % nije odradjeno na adsl u Beogradu :(:(

Pa sad...zna se sta je Beograd. Prva zona GSP-a, sve ono sto pokrivaju dvocifrene linije. :-) A u toj zoni mnogo su vece sanse da imas mogucnosti za ADSL nego obratno. Jedino sto je preskoceno su Mirijevo, Karaburma i Rakovica. I ok, nama je nasa muka najteza. Ali realno gde sve moze? Ceo centar grada, ceo Novi Beograd, urbani deo Zemuna, skoro cela Cukarica (Banovo brdo, Zarkovo, Zeleznik), Konjarnik, Vozdovac, Dedinje, Zvezdara. To je svakako vise od 30%.
[ lancia @ 21.03.2006. 10:22 ] @
Salko ne vozim ser gsp-om ne poznam bas zone , ali cu ti ukratko reci par delova:

Krnjaca,Kotez,Borca,Kaludjerica , i V i M mokri lug, Vinca,Lestane, Resnik, Visnjcka banja, Visnjica,Zemun polje, Galenika,Zarkovo, Zeleznik ,Filmski grad, i naravno Brace jerkovic ,Mirijevo, Karaburma, Miljakovac a nisam naveo sve .......... ( sto je malo podalje a spada u grad Beograd u potpunosti ) , a gde su dvojnici i pcm uredjaji na navodno opremeljenim centralama u 2006 , jos jedna stvar na par centrala kao sto je nedavno bio i tosin bunar nisu postojali slobodni portovi za nove korisnike , cak sto vise veoma mali broj korisnika je moglo biti prikljuceno ......znaci kamo srece da je ospoobljen pun kapaciteti i postojecih centrala koje imaju " teh. mogucnosti za adsl.......a tek ce se problem pojaviti kako kod telekoma tako i kod IPS-a kada se broj korsinika bude povecao , a oni u medjuvremenu ne rese postoje probleme koji svakako postoje u tim kucama

Inace najveci broj buducih korisnika su sa : Karaburme ,Mirijeva, jerkovica i Miljakovca............

pozdrav

[Ovu poruku je menjao lancia dana 21.03.2006. u 11:25 GMT+1]
[ skundra @ 22.03.2006. 10:50 ] @
21.03.2006

Radovi na beogradskoj mreži

Obaveštavamo vas da će se 23.03.2006. i 27.03.2006.godine, u periodima od 00:00 do 06:00 vršiti radovi na upgrade-u beogradske SDH mreže. Usled ovih radova bi moglo doći do poteškoća u odvijanju saobraćaja u beogradskoj mreži.

Preuzeto sa www.telekom.nadlanu.com

Rade nesto sa optikom, mozda ce uskoro prosirenje aDSL-a na pomenute centrale : )

[ DS_Store @ 23.03.2006. 15:53 ] @
Citat:
Rade nesto sa optikom, mozda ce uskoro prosirenje aDSL-a na pomenute centrale : )

Samo se ti nadaj druze... nada umire poslednja.
[ WawaHOO! @ 23.03.2006. 16:02 ] @
Ja sam u SezamPro-u uplatio 1300 kinti jos pre septembra i jos uvek nista.Dok im nisam odneo pare slali su mi 5-6 maila sa temom kako oni traze uslove u Telekomu pa su nasli uslove i sada je sve u redu samo treba da se plati,kada sam platio iskrsne im problem (vidi slucajnost) kad ono ne moze pre Nove godine.Prodjose i ova tri meseca i dalje nista.

P.S. Mozda su mislili ne moze pre 2007. godine :-)
[ MentalFloss @ 23.03.2006. 22:11 ] @
I ja sam u Septembru 2005 uplatio kod Sezama ADSL. Nova Alcatelova centrala (Julino Brdo) izgradjena na 100 metara od mog stana, nemam dvojnika, cista linija 3556.. - i jednostavno nista - navodno telekom nije ugradio potrebnu opremu u toj centrali.
[ lancia @ 24.03.2006. 20:18 ] @
julino ,petlovo , kanarevo, lekino Telekom je UZAS
[ Salko Dinamitas @ 28.03.2006. 15:08 ] @
Bas sad procitah na jednom forumu da je Sezam javio korisnicima na Mirijevu i Filmskom gradu da su centrale nezvanicno osposobljene a da se zvanicna informacija ocekuje do kraja nedelje.

Ajd ako se neko prijavio kod Sezama neka ih okrene i neka se raspita i za preostale centrale, Miljakovac i Karaburma.
[ djricky @ 28.03.2006. 15:20 ] @
ok... za Filmski grad je tacno, ubrzo krece, ali su kapaciteti dosta ograniceni ...

za Mirijevo, nazalost, nije tacno...

sorry...
[ Salko Dinamitas @ 28.03.2006. 15:33 ] @
A Miljakovac??

I uopste, znas li sta je jos u igri pored Filmskog grada?
[ djricky @ 28.03.2006. 21:01 ] @
ne, samo sam proverio ove navode...
[ Salko Dinamitas @ 29.03.2006. 00:12 ] @
Aj proveri i za Miljakovac ako mozes
[ lancia @ 29.03.2006. 00:47 ] @
Pozitivno , samo neka krenu vec jednom
[ mototomo @ 29.03.2006. 21:04 ] @
Ovo je Telekomov odgovor kada će Miljakovac dobit ADSL:

DIREKCIJA ZA USLUGE

[email protected]

Poštovani ,

Ovom prilikom želimo da Vas obavestimo da će se instaliranje dodatne opreme za ADSL na području Miljakovca završiti u prvoj polovini ove godine.

[email protected]

----- Original Message -----
To: PTT
Sent: Monday, March 27, 2006 23:19 PM
Subject: ADSL (ubi me dail-up)

Pre tri nedelje dobio sam odgovor od Vas da je instalacija opreme za ADSL na centrali Miljakovac u toku. Kada se planira zavrsetak instalacije i pustanje u rad te opreme?

[Ovu poruku je menjao mototomo dana 29.03.2006. u 22:07 GMT+1]
[ Salko Dinamitas @ 29.03.2006. 21:23 ] @
Hvala na informaciji.

[ skundra @ 29.03.2006. 21:49 ] @
Kako su krenuli sa pomeranjem rokova, pre ce Srbija uci u EU nego sto ce pomenute centrale dobiti opremu za aDSL.
[ Salko Dinamitas @ 30.03.2006. 17:32 ] @
Sad je bas islo obavestenje u Beogradskoj hronici da Rakovica (centrala Miljakovac) nece imati telefon od 4-6h zbog radova na mrezi. Na PTT.yu izaslo obavestenje: Dana 31.03.2006., u periodu od 7:00h do 8:00h, mogući su prekidi ADSL saobraćaja zbog radova koje će obaviti "Telekom Srbija" na mreži.

Mozda ima veze jedno sa drugim a mozda je mene pocela da hvata paranoja.
[ Salko Dinamitas @ 01.04.2006. 00:03 ] @
Nemo danas neko da se zeza i pusta aprili-li-li informacije kako su pustili ADSL na Miljakovcu, Karaburmi i Mirijevu.
[ DS_Store @ 01.04.2006. 00:44 ] @
Burazeru, evo ladno pustili ADSL u Mirijevu!

Pre dvaes minuta su uapsili Rasu i ispostavilo se da je to bio uslov za pustanje ADSLa u centralama iz naslova, tako da smo svi to sad dobili i evo javljam vam se sa 5mbitne veze - zivela EU, ziveo nas Telekom!!!
[ Salko Dinamitas @ 01.04.2006. 01:10 ] @

Ladno si me strecnuo!

Koja je ovo opsesija...
[ 3MAJ86 @ 05.04.2006. 22:23 ] @
@djricky

Ne bih da smaram i da budem dosadan....ali....da li slucajno moze nesto vise o ogranicenosti Filmskog grada!? Citao sam na benchmarku nesto o tome...ali nista nije ni malkice precizno....

hvala
[ Tor @ 10.04.2006. 14:21 ] @
Posle godinu i par meseci (ugovor sam potpisao 22. januara 2005.) chekanja na Sezamov ADSL, hteo bih da vas obradujem sto se Mirijeva tiche:
malopre me pozvala devojka iz Sezama da me pita da li sam jos uvek zainteresovan za njihovu uslugu , jer se "nezvanicno saznaje da Telekom dovrsava osposobljavanje mirijevske centrale i da ce u toku ove nedelje biti objavljeno'. Zaigra mi neshto u grudima, kao da sam dobio na LOTO-u, ne mogu da se smirim...
Ne budem lenj, okrenem podrsku kada sam izashao iz stanja shoka, da proverim da li se to neko sa mnom shali. Ne, nije shala, izgleda da smo zaista dochekali...
Pa, mirijevci, nek' je sa srecom...
[ DS_Store @ 10.04.2006. 18:23 ] @
Komsija, reci cu ti iskreno, pa nek me pljuje ko 'oce da sam ugursuz:

NE VERUJEM NISTA DOK NE BUDE ZAISTA POSTOJALO.

Hvala, dovidjenja.
[ bobiska @ 10.04.2006. 19:17 ] @
Lele, pa nece valjda da preskoce Karaburmu?!? Ipak se radujem zbog Mirijevaca.
[ skundra @ 10.04.2006. 21:06 ] @
malo offtopic
Pa valjda nece, i autobus 27 da bi dosao od Centra do Mirijeva mora da prodje delom kroz Karaburmu : ) nadamo se da ce tako biti i sa ADSL-om : )
[ lancia @ 11.04.2006. 01:05 ] @
Salko mislim da to nije buva ili krpelj , sto se tice centrale filmski grad radovi su u toku, verujem da se privode kraju i da su u fazi testiranja ,a sto se tice mirijeva sta da kazem vreme je !!! od septembra 2005 da se nesto konkretno desi , bilo bi lepo da se zavrsi karaburma i miljakovac i da ode ova tema u istoriju ali videcemo jos .......
Sutra idem u sezam da produzima adsl u zemunu , pa cu cuti sta oni vele ,mada iskoristicu i malog dousnika u telekomu koji do sada nije donosio dobre vesti

Do maja imaju fore onda se blokira Mirijevo

[Ovu poruku je menjao lancia dana 11.04.2006. u 02:06 GMT+1]
[ Salko Dinamitas @ 11.04.2006. 11:11 ] @
Citat:
lancia:
Sutra idem u sezam da produzima adsl u zemunu , pa cu cuti sta oni vele ,mada iskoristicu i malog dousnika u telekomu koji do sada nije donosio dobre vesti

Ajd pitaj za sve tri centrale pa javi sta si saznao.

[ lancia @ 12.04.2006. 00:05 ] @
Ovako , za neke a za neke

Sezam kontaktira uveliko eventualne klijente na lokaciji Mirijevo , sa obrazlozenjem da su dobili " nezvanican info " od telekoma da se radovi privode kraju , " da se ocekuje pocetak rada iduce nedelje " ( ako ne i pre ) e sada to od iduce nedelje moze potrajati i 2 meseca mada ne bi trebalo
Prijatelj iz telekoma zna samo da se uveliko radi na Mirijevu i Filmskom gradu ali nesto precizniji bice za koji dan kao da radi u telekomu

Vracam film, avgust 2005 kada su me zvali iz sezama za zemun , ( kao sada za Mirijevo ) nakon uplate i rezervacije nije proslo ni 5-6 dana kada sam dobio drugi poziv da dodjem po opremu ...

Nadam se da ce tako biti i ovaj put .......u ostalom videcemo , u svakom slucaju bitno je da rade.......
[ Salko Dinamitas @ 12.04.2006. 01:50 ] @
Ajd pa srecno.
[ pisac @ 12.04.2006. 10:27 ] @
Ja sam juče dobio odgovor od Sezama da nemaju pojma kada će imati uslove za ADSL u Mirijevu, ali mi nude onu opciju rezervacije ADSL porta za 850 dinara.
[ lancia @ 12.04.2006. 10:31 ] @
Nemaju pojma a obavestavju prijavljenje da se radovi privode kraju i da se ocekuje uskoro ...........
Ko je tu nenormalan ?au zemljo Srbijo
[ vranic @ 12.04.2006. 14:13 ] @
Danas su me zvali iz Sezampro-a i rekli da su stecene mogucnosti za prikljucak ADSL u MIrijevu, tako da u ponedeljak dodjem po uredjaj. Verovali ili ne. A samo sto sam uzeo ISDN.
Pozz, Sasa.
[ lancia @ 12.04.2006. 14:37 ] @
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Lazes
juce sam rezervisao port ? ali juce i rekli su 4-5 dana ?
isto imam isdn ali oko 2 godine
Mirijevo

jel lozis ili ?
ako ne da im skocim na kicmu odmah
[ pisac @ 12.04.2006. 15:12 ] @
E pa ja sam ih zvao pre 50 sekundi, i rekli su mi da bi trebalo uskoro da bude uslova za ADSL u Mirijevu. Dakle, nisu se stvorili uslovi, ali bi "trebalo da bude uskoro".
[ pisac @ 12.04.2006. 15:39 ] @
Evo pre par minuta me zvao drugi lik iz Sezama (nema veze sa ovim prvim) koji je rekao da su "nezvanično obavešteni" da je na centrali u Mirijevu (istureni stepen) instalirana ADSL oprema, i da se čeka obaveštenje od Telekoma za puštanje, pa me uzgred pita da li je onaj moj stari zahtev još uvek aktuelan :-)

Ova dvojca očigledno ne raspolažu istim informacijama.
[ lancia @ 12.04.2006. 16:25 ] @
Svaka cast sezam se bori za klijente ko blesav , cudi me da ni jedan drugi isp nema bas nikakav info o cemu se radi .....

@pisac da li kapiras sta znaci " isturen stepen " ili si ih pitao ?

[Ovu poruku je menjao lancia dana 12.04.2006. u 17:26 GMT+1]
[ Salko Dinamitas @ 12.04.2006. 16:40 ] @
Citat:
lancia: Svaka cast sezam se bori za klijente ko blesav , cudi me da ni jedan drugi isp nema bas nikakav info o cemu se radi .....

I meni je malo cudno sto samo Sezam kontaktira korisnike. A i debelo mi smrdi tih 850 dinara za rezervaciju porta. Plasim se samo da na kraju ne ispadne da je cela prica potegnuta jedino iz razloga da se uzme tih 850 dinara od potencijalnih korisnika. Ipak mi sto cekamo ADSL vise od godinu dana smo kao bolesnici od raka u poslednjem stadijumu. I za bilo kakav glas nade bi platili i 3x vise samo da resimo svoj problem. Ne znam...'ce da vidimo narednih dana.
[ Nick011 @ 12.04.2006. 16:56 ] @
Devojčica iz Sezama me je danas drugi put zvala (za drugu liniju, greškom sam duplirao zahteve...). Kaže da više nisu glasine već da su radovi u toku. Pitao sam je da li treba rezervacija, rekla je da ne treba i da će nazvati sledeći put da pita koji hoću paket i to je to. Kada će to tačno biti - ne zna. Standardno zavisi od Telekoma.
[ bmwice645ci @ 12.04.2006. 19:45 ] @

Pozdrav

Ima li neka informacija za Centralu Miljakovac Ka ce ona da bude Pustena
[ pisac @ 12.04.2006. 20:36 ] @
Citat:
lancia: @pisac da li kapiras sta znaci " isturen stepen " ili si ih pitao ?

"Istureni stepen" znači da to nije centrala već istureni stepen :-))) koji sabira pretplatnike, a povezan je optičkim kablom sa centralom na Konjarniku koja upravlja pozivima.
[ lancia @ 13.04.2006. 01:21 ] @
@pisac ok znam da idemo preko konjarnika ali taj isturen stepen mi je na prvi pogled izgledao kao opet neko selekcionisanje , recimo neko moze a neko ne , sta da radim skeptik sam kada je adsl u pitanju i osetljiv

@Nick011 radovi su u toku vise od godinu dana , nadamo se da ce se uskoro privesti kraju

@bmwice645ci radovi su u toku salim se , ne vidi pored navedene tri u naslovu teme potencijalne su rakovica i braca jerkovic .....navodno i filmski grad o kome se vec par dana prica da se radovi privode kraju ali jos nista konkretno

Cekamo na telekom ......

[ vranic @ 13.04.2006. 11:07 ] @
Da, ali ja nista nisam placao niti rezervisao, nije mi palo na pamet, medjutim ona mi je rekla da imam i prvi mesec gratis preko Sezama.
Sve lepo i sve dzabe. Danas mi je stigao i mail od EUNET-a.

Postovani,

Prema informacijama iz Telekoma Srbija uskoro se ocekuje obezbedjenje tehnickih mogucnosti za realizaciju ADSL prikljucaka na centrali kojoj pripadate.

Kako bismo sto pre krenuli u postupak realizacije i na taj nacin osigurali za Vas ADSL prikljucak, molimo Vas da nam slanjem popunjenog formulara koji mozete preuzeti sa adrese https://my.eunet.yu/support/do...df_formulari/formular_adsl.pdf potvrdite da ste zainteresovani za koriscenje EUnetADSL servisa. Prijavu mozete poslati e-mail-om na adresu [email protected] ili faxom na broj 3305650.

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da je u toku promotivna akcija EUneta u kojoj svim novim korisnicima pruzamo mogucnost besplatnog aktiviranja EUnetADSL servisa, a za sve vreme koriscenja servisa obezbedjujemo odgovarajuci ADSL modem.

Na nasoj prezentaciji www.EUnet.yu mozete naci uvek aktuelne informacije o EUnetADSL servisu i pogodnostima ponude usluga koje pruzamo svojim korisnicima.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, molimo Vas da kontaktirate nas Call centar svakog dana od 00.00 do 24.00 sata, telefonom (011) 330 5633 ili putem e-maila: [email protected]

EUnet Vam zeli prijatan dan i dobre veze!

Aj da se nadamo da ce i u Mirijevu nesto da se desi.

Pozz, Sasa.

[ Salko Dinamitas @ 13.04.2006. 11:27 ] @
Obzirom da javlja i EUnet onda mogu samo da vam cestitam kolege Mirijevci. Izgleda da ste docekali svojih 5 minuta.
[ DemianTheCracker @ 13.04.2006. 21:55 ] @
:D:D:D

pozzZZ nismo se dugo chuli :D eo i mene zvali pa sam razmisljao da li da im se istovarim u slushalicu ili ne posto me bash ****le za adsl iam wireless :D vec godinu dana ! inace ja koliko znam potrosili su one rezervacije od prosle godine pa im treba para verovatno :D a ja kao i prosle godine tako i ove kazem NE PADA MI NAPAMET DA PLACAM ONO STO NEMAM znachi mogu doticna gospoda da me NAJ LEPSE ZAMOLE i da IZVOLE DOCI MI U GAJBU montiraju opremu i PLATE meni da koristim to njihovo s***** 1/4 :D

ae pozzZZ

[ pisac @ 13.04.2006. 22:17 ] @
Šta se nerviraš, nije dobro za zdravlje :-)
Meni su rezervisali a nisam ništa platio, samo sam potvrdio da hoću i dalje ADSL.
[ lancia @ 14.04.2006. 01:23 ] @
@DemianTheCracker verujem da ce ti prilagoditi zahtevima, pa bar neki isp

[Ovu poruku je menjao lancia dana 14.04.2006. u 02:51 GMT+1]
[ lancia @ 14.04.2006. 15:49 ] @
Javlja se i beotel..........

Priznajemo! Prvi smo poceli!

Telekom Srbije A.D. će uskoro, u sklopu beogradske MAN mreže, na Vašoj centrali izvršiti neophodna proširenja kapaciteta za pružanje ADSL servisa.
Vaša prijava se još uvek nalazi u našoj evidenciji i očekujte vrlo brzo da ćemo Vas ovim povodom ponovo kontaktirati.
BeotelNet kao lider u pruzanju Internet usluga ovim putem Vam se zahvaljuje na strpljenju i poverenju koje ste nam ukazali.

Znaci zasigurno se uskoro ocekuje........
[ cume @ 14.04.2006. 18:35 ] @
Ja dobio info za višnjičku banju, kažu septembar 2006.
[ lancia @ 15.04.2006. 00:56 ] @
Ko je dao info ?

U februaru 2005 su rekli Mirijevo u septembru 2005 i jos uvek nista , ali se ocekuje uskoro ...........
[ Salko Dinamitas @ 15.04.2006. 01:15 ] @
Nama na Miljakovcu niko nista ne javlja.

Bice da smo izduvali i ovo prosirenje.
[ bmwice645ci @ 18.04.2006. 21:20 ] @
Ima li nekih informacija za centralu Miljakovac. Da li ce uopse da bude ADSL???
[ Salko Dinamitas @ 18.04.2006. 22:33 ] @
Ma nema nista.

Ne znam u kom si delu Rakovice ali gledaj da nadjes neku alternativu za net ako uopste imas alternativu. Ja na zalost nemam inace bih davno batalio nerviranje i cekanje na ADSL.
[ ironman @ 19.04.2006. 06:46 ] @
Ma kakav crni Miljakovac
mi smo bre zadnji u BG-u

ps ja sam jos uvek dvojnik
[ Salko Dinamitas @ 19.04.2006. 07:17 ] @
Citat:
ironman: Ma kakav crni Miljakovac
mi smo bre zadnji u BG-u

ps ja sam jos uvek dvojnik

Sto se fiksne telefonije tice tu uopste nismo losi. Tu smo negde oko gradskog proseka, digitalizacija oko 75%. Ima i gorih centrala poput recimo one na Karaburmi.

I ja sam po default-u imao dvojicku liniju ali sam se veoma lako i brzo, bez ikakve veze, prebacio prvo na digitalnu liniju pa zatim i na ISDN.
[ bobiska @ 19.04.2006. 18:32 ] @
I znaci od sada cu telefon da placam 3.400 umesto 1.700 ! Taman poskupljenje, koliko bih placao ADSL koji ce da uvedu na Karaburmi po planu do kraja Aprila - 2029. g. (a i to lazu!).
[ DS_Store @ 20.04.2006. 10:02 ] @
Citat:
bobiska: ADSL koji ce da uvedu na Karaburmi po planu do kraja Aprila - 2029. g.

Evo jos jednog optimiste.
[ bobiska @ 20.04.2006. 18:12 ] @
Citat:
DS_Store: Evo jos jednog optimiste.

Brate, ti jos gori od mene! Al` kazu da su pesimisti inteligentniji od optimista, jer se na vreme spreme na najgore, pa naprave rezervnu taktiku. Cekam jos malo i odoh na bezicni.
[ DS_Store @ 21.04.2006. 06:53 ] @
Nisam ja pesimista, nego me je zivot naucio.
[ bobiska @ 21.04.2006. 09:15 ] @
Bilo je to malo polu off topic-a, pa da se vratimo na temu. Naime, cudi me da niko od zainteresovanih na forumu nema nekog "svog", nekog majstora, direktnog izvodjaca radova na montiranju dsl-ova u centrali, koji ce da kaze sta je to tako komplikovano u tom poslu i kada ce konkretno da ga zavrse. Sve neka misterija, nesto umotano, tajno, na kasicicu, ***aju nas u zdrav mozak.
[ lancia @ 21.04.2006. 13:54 ] @
Sto se tice Mirijeva , dobio sam mail od sezama ,da ce po dobijenim informacijama od telekoma radovi u Mirijevu biti nastavljeni nakon praznika , i da se ocekuje ubrzo privodjenje kraju.........

Znaci zavisi od telekoma...........da ne slazu opet nesto
[ lancia @ 11.05.2006. 04:54 ] @
Pozdrav

malo da osvezim temu vratim malo nade

Ovako poslednji info za Mirijevo , oprema , instaliranje gotovo , faza testiranja , jedino je preostao administrativan deo posla, koliko sta, ko kome i sl.

U planu je da pocne sa radom prvog juna ......

[ DS_Store @ 11.05.2006. 09:04 ] @
Citat:
lancia:
U planu je da pocne sa radom prvog juna ......

Prvog juna... 2026.?
[ Salko Dinamitas @ 11.05.2006. 11:49 ] @
Meni jedino uliva optimizam vest da je Telekom od juce i zvanicno poceo da nudi ADSL fizickim licima. Racunam da su zaista nesto uradili u proteklom periodu i da su usli spremni u igru tj. da ce ponuditi net na vecem broju lokacija nego provajderi. Verujem i da nece odmah ponuditi ADSL provajderima na novim centralama nego da ce zadrzati ekskluzivu barem par meseci. ce da vidimo...
[ lancia @ 11.05.2006. 12:35 ] @
Citat:
DS_Store: Prvog juna... 2026.?

ne 2036

@salko ostavi adresu ka linku za telekom usluge za adsl.........zurim

poz
[ Salko Dinamitas @ 11.05.2006. 12:42 ] @
Citat:

@salko ostavi adresu ka linku za telekom usluge za adsl.....

http://www.telekom.nadlanu.com/ADSL/ADSL.aspx?ac=solo&br=1
[ DS_Store @ 15.05.2006. 20:47 ] @
Evo sad je stigao jednom mom ortaku ovakav mejl:

"Obavestavamo Vas da smo od Telekoma Srbije dobili informaciju da je izvrseno potrebno prosirenje ADSL opreme na centralama Repiste, ETF, Julino brdo, Milesevska, Bezanijska kosa, Ledine, Sveti Sava, Mirijevo 1, Narodna banka, Altina 1, Cukaricka padina, Vecernje Novosti i Filmski grad.

Svi koji su se vec prijavili za ADSL uslugu preko obrasca na http://adsl.beograd.com bice kontaktirani kako bi potvrdili da su i dalje zainteresovani za realizaciju ADSL prikljucka."

Dakle obavestenje je poslato sa ovog adsl.beograd.com danas. Koji je to moj Mirijevo 1 ?!?!?! Zar mi svi nismo nekakav istureni stepen centrale na Konjarniku, tj. celo Mirijevo?

Ako je ova Altina ona neka ganci-mala i ako dobijaju adsl pre mog dela Mirijeva onda se selim tamo odma', a u p.m.!
[ Salko Dinamitas @ 15.05.2006. 23:58 ] @
Miljakovac je opet preskocen. I Karaburma...

Cestitke kolegama sa Mirijeva!
[ Salko Dinamitas @ 16.05.2006. 00:38 ] @
E da, samo jos jedna dopuna...

Od pomenutih centrala samo Repiste moze i POTS i ISDN. Sve ostalo samo POTS. ISDN moze da se slika.

Jos treba da budem happy sto su preskocili Miljakovac obzirom da sam na ISDN-u pa bih verovatno morao da uzimam jos jednu obicnu liniju da bih realizovao ADSL.

Telekome, Telekome...

[ nikolaig @ 16.05.2006. 09:54 ] @
Napokon ADSL na centrali Repiste i Filmski grad. Cekanje se isplatilo. Samo jos da mi puste adsl
[ DS_Store @ 16.05.2006. 10:41 ] @
Ljudi, da ne bude zabune, ja sam ovo izneo ne kao "proverenu informaciju", vec da proverim koliko moze biti verodostojno.

I zna li iko iz Mirijeva kako je izdeljeno naselje, tj. sta je ovo Mirijevo 1?
[ Salko Dinamitas @ 16.05.2006. 10:54 ] @
Citat:
DS_Store: Ljudi, da ne bude zabune, ja sam ovo izneo ne kao "proverenu informaciju", vec da proverim koliko moze biti verodostojno.

Pa to je to...

Zvanicno objavili BITS i Beotel, po drugim forumima citam da su Sezam i EUnet zvali prijavljene korisnike sa tih lokacija zbog realizacije prikljucaka...dakle informacija ti je dobra.
[ lancia @ 16.05.2006. 11:24 ] @
Mirijevo 1 , pocelo je , takav info su dobili i provajderi provajderi , po broju tel. se dobijaju preciznije informacije ........
Od adsl a preko isdn-u nista bar u Mirijevu , znaci ceka se gospoda od telekoma da to odradi ...........a kada ce to ni oni ne znaju .......

poz
[ lancia @ 16.05.2006. 11:29 ] @
Ako je nekome iz Mirijeva 3 i 4 pusten adsl , preko obicne linije ( pots ) neka postuje, pa ako treba uzecemo jos jednu liniju ( mi sa isdn-om ) , samo da ne uvale pcm
[ Prmbi @ 16.05.2006. 15:47 ] @
Ljudi, stiglo pre pola sata od Sezam Pro-a :

"Čestitamo! Na osnovu zahteva koji smo podneli za realizaciju vašeg ADSL priključka dobili smo odgovor od Telekoma da nema tehničkih prepreka za realizaciju i da zahtev koji smo predali može da uđe u proces realizacije.

Pozivamo vas da na strani na kojoj pratite status realizacije vašeg priključka (http://www.sezampro.yu/adsl/adsl_korisnik.asp - vaša šifra je xxxxxxxxxxxxx) kliknete na stavku 'Obrazac zahteva ...', da odštampate dokument u 2 primerka, popunite ga i potpišete (u slučaju pravnog lica overite pečatom firme) i posetite nas u Kralja Petra 20 kako bi izvršili uplatu prve mesečne pretplate. Sve ovo možete obaviti i bez prethodne pripreme, svratite do nas u Kralja Petra 20 i na licu mesta ćemo brzo obaviti sve formalnosti. Podsećamo vas da je uspostava servisa za vas besplatna i da nema nikakvih dodatnih troškova. Molimo vas da sa sobom ponesete i ličnu kartu.

....

Od trenutka kada donesete vaš overeni Zahtev za uspostavu servisa i uplatite prvu mesečnu pretplatu, fizičko priključenje ADSL-a na vaš telefonski priključak u centrali obaviće Telekom Srbija, a o završetku radova obaveštava SezamPro. Istog trenutka vaš status u evidneciji će biti izmenjen i poslaćemo vam mail/sms radi dogovora oko termina instalacije opreme kod vas nakon čega će Internet zauvek biti vaš."

konacno da nas je onaj odozgo pogledao i sazalio se na nas.
Ja sam na Mirijevu iznad toplane, negde izmedju Mirijeva 2 i 3, tako da ono centrala "Mirijevo 1" ko zna sta znaci.
Uostalom, vise nije ni bitno.

Nadam se da ce i kolege sa Karaburme i Miljakovca uskoro dobiti istovetnu poruku,
pa da admin zakljuca temu!

djricky: PS. o zakljucavanju tema ne odlucuju korisnici.

[Ovu poruku je menjao djricky dana 16.05.2006. u 23:39 GMT+1]
[ lancia @ 16.05.2006. 18:34 ] @
Zakljuca temu? cekaj sinak , ima nas sa isdn-om u mirijevu a za koje ne postoje mogucnosti jer Telekom nije odradio taj deo posla za isdn -adsl buduce korisnike ..
Ne bi to trebalo da bude neka peripetija ,pa stoga ocekujemo da ce i to brzo fixirati....

poz
[ DS_Store @ 16.05.2006. 21:20 ] @
Citat:
Prmbi:
konacno da nas je onaj odozgo pogledao i sazalio se na nas bednike.

De si, nisi odoleo i dosao si na [es], a? Mudra odluka! Pazi samo, ljudi mogu pogresno protumaciti izvesne izraze familijarnosti, znas na sta mislim >JJJAAA< ;]

Za ostale, ovo mi je stiglo od Neobee-a:

"Postovani,
Zahvaljujemo Vam se sto ste se prijavili za ADSL servis Neobee.net-a.

Nakon sto smo proverili mogucnost instalacije ADSL prikljucka na Vasem
telefonskom broju 011 342XXXX, obavestavamo Vas da postoji tehnicka mogucnost
realizacije ADSL servisa.
Ukoliko ste zainteresovani za realizaciju prikljucka, prijavu, odnosno zahtev za
realizaciju nam mozete poslati uz dopunu licnih podataka
pomocu web formulara na http://..."

MIRIJEVO THE WORST NO MORE

[Ovu poruku je menjao djricky dana 16.05.2006. u 23:36 GMT+1]
[ djricky @ 16.05.2006. 22:36 ] @
tema nece da se zakljucava ni slucajno!!!

PS. izraze "zgadijo" i "bagro" zadrzite za IM ili PP, nije ima bas mesto na forumu...
[ DS_Store @ 17.05.2006. 06:53 ] @
Pa to su neki nasi (umnobolni) izrazi familijarnosti ;] Slobodno edituj drugar, jer izgleda da zaista dobijamo ADSL, tako da nam je sve ravno do prvog uplatnog mesta, hi hi hi ;] ;] ;]
[ lancia @ 17.05.2006. 15:18 ] @
Mirijevo 4 , direktna linija postoje mogucnosti za adsl
Uplaceno

Sta im znaci Mirijevo 1 , oni samo znaju .... ( moguce post prikljucci )

Repiste, ETF, Julino brdo, Milesevska, Bezanijska kosa, Ledine, Sveti Sava, Mirijevo 1, Narodna banka, Altina 1, Cukaricka padina, Vecernje Novosti i Filmski grad.

To su dovrsene centrale - istureni stepeni znaci samo Repiste ima mogucnosti za adsl preko isdn-a

Na ostalim objektima se ocekuje nastavak radova za isdn prikljucke ......

Prosto cudno da je karaburma opet preskocena .....a i Miljakovac ,posto su to sigurno delovi grada za vecim brojem potencijalnih korisnika ........

poz.

lancia
[ nikolaig @ 18.05.2006. 10:37 ] @
Meni su poslali e-mail da su dali nalog telekomu da ugrade adsl na telefonu 231****. Sad samo cekam kada ce da me zovu da mi ugrede uredjaje za ADSL i gotovo. Jedva cekam....
[ lancia @ 18.05.2006. 14:48 ] @
Jedno pitanje , ( ajd u okviru teme ) , da li moze da predstavlja problem duzina telefonskog kabla od 25 metara, relacija spliter - ruter ..?

[Ovu poruku je menjao lancia dana 18.05.2006. u 15:48 GMT+1]
[ kumkat @ 19.05.2006. 14:14 ] @
[quote]lancia: Jedno pitanje , ( ajd u okviru teme ) , da li moze da predstavlja problem duzina telefonskog kabla od 25 metara, relacija spliter - ruter ..?

NE. To je beznacajno, mozes da stavi si 100m opet ce isto da radi.
[ lancia @ 28.05.2006. 01:24 ] @
ok , nego jel neko startovao sa adsl-om u Mirijevu ??
[ DS_Store @ 28.05.2006. 07:45 ] @
Cuo sam glasine da su neki na Beotelu poceli, ali meni je devojka iz Sezama rekla da radnici Telekoma koriste godisnje odmore od prosle godine pa zato sve ide sporije nego sto treba. Prijavio sam se u Cetvrtak 18.5.
[ feelgood333 @ 28.05.2006. 23:15 ] @
jel zna neko nesto novo o isdn-adsl u mirijevu ja uplatio adsl jos prosle godine u februaru u medjuvremenu uveo isdn pre jedno 2-3 meseca i sda ne mogu da dobijem adsl zbog isdn-a.ako neko ima informaciju otome neka postuje
hvala unapred
[ End-2-enD @ 29.05.2006. 10:21 ] @
@lancia

Tek sam sada video postavljeno pitanje, evo i odgovora meni su pustili ADSL u petak 26.05.
Uzeo sam ga preko Beotela 256 flat. I da ti kazem za sada radi ok.
[ vranic @ 29.05.2006. 11:14 ] @
Pretpostavio sam da ce nesto isfuseriti.

I ja sam uveo ISDN pre 2-3 meseca, a sad me obavestavaju da svi koji nemaju ISDN liniju mogu dobiti ADSL, a oni koji imaju ISDN ne mogu jer nema tehnickih uslova.
Ne znam koga nisam zvao, ali ovako ce ostati do daljnjeg.

Pozz.
[ lancia @ 29.05.2006. 13:06 ] @
Nema koga da zoves , jedino ako poznas nekog jaceg u telekomu , mada i to je pitanje koliko ti sada moze pomoci ..........
Znaci na njima je da prilagode isdn zavrsetke ka adsl korisinicima i nije samo Mirijevo uskracenog tog prikljucka vec sve centrale koje su krenule sem "repista" .............

A sto se tice Adsl-a u Mirijevu , kazu da postoji na stotine korisnika koji cekaju startovanje , i da je veliki posao ..........
otprilike kako koga izvuka , ili ko zna kojim redom ide , samo da ne bude kao na centrali Tosin bunar ( prosle godine ) koji se veoma brzo preopteretila i nisu postoje teh. mogucnosti za sve korisnike .............dok se kapaciteti nisu prosirili .........
znaci jedni su cekali jos 2-3 meseca ........

Konkretno iz sezama su naglasili da nakon njihovog prosledjivanja naloga telekomu za korisnika ,ceka se oko 10- tak , dana , a buduci da telekom ima haos od posla u Mirijevu i da su godisnji odmori u toku to moze da potraje i dosta duze.....

Postoje takodje price da ce se ocekuje zavrsetak ( a kada ce pocetak ) radova za isdn korisnike uskoro .......

pozdrav
[ tsale @ 30.05.2006. 18:12 ] @
Ja dobio danas ADSL Mirijevo
[ DS_Store @ 30.05.2006. 21:18 ] @
Citat:
tsale: Ja dobio danas ADSL Mirijevo

Kljucno nisi rekao: kod koga si se prijavio?
[ vranic @ 30.05.2006. 22:44 ] @
dobio sam i ja informaciju, kao i na jednom drugum forumu ovde, moze ADSL preko ISDN-a ali!

setup 5.900 (modem, spliter)

256/64 - 1.425,44
512/128 - 2.136,98
768/192 - 2.849,70

sve cene su sa PDVom i paketi su FLAT. Placanje ide preko telefonskog racuna.

I to preko veze. Ne znam sta da radim...

Ovo i nije tako lose

512/128 - 2.136,98

Samo taj setup boli.

[ DS_Store @ 31.05.2006. 15:23 ] @
Za sve u Mirijevu: izgleda da su vec popunjeni svi kapaciteti centrale.

Danas sam (po stoti put) zvao Sezam i nakon duzeg natezanja smorena devojka mi je rekla da su "po svemu sudeci" iskorisceni svi kapaciteti na nasoj centrali.

Pa koliko su to oni iz Telekomu prikljucaka postavili? 20? 50? Stvarno ne mogu da verujem! Sta sad, da cekam jos pet meseci dok se ne prosire kapaciteti?

Koliko vidim dosta ljudi koji su se prijavili kod Beotela je dobilo adsl. Komsija se prijavio kod Beocitija, a jedan drugar kod YUBC-a. Ni oni jos nista nisu dobili.

Pu, bem ti pos'o i drzavu.
[ lancia @ 02.06.2006. 12:53 ] @
Jeste popunjeni kapaciteti za Mirijevo .........

Telekom je dao minimalni broj portova provajderima , i ocekuje se prosirenje kapaciteta na koje mora svakako da se ceka.......

toliko o tome........

A o telekomu TUGA i JAD nasih komunikacija.........
[ dares @ 05.06.2006. 15:00 ] @
Date: Mon, 5 Jun 2006 14:07:56 +0200
From: "ADSL usluga - BitsYU*Net" <[email protected]>
To: [email protected]
Subject: ADSL usluga na jos 7 centrala u Beogradu

Obavestavamo Vas da smo od Telekoma Srbije dobili informaciju da je
izvrseno potrebno prosirenje ADSL opreme na centralama Kumodraz, Brace
Jerkovic A/B, Politika, Visnjicka banja, Sarajevska i Gundulicev venac.

Proverite imate li tehnickih mogucnosti za ADSL prikljucak i detaljno
se informisite o ponudi BitsYU*Net-a na adresi http://adsl.beograd.com

[ DS_Store @ 12.06.2006. 21:29 ] @
Malopre sam cuo najsvezije vesti po pitanju Mirijevske centrale, naravno, crne su da crnje ne mogu biti.

Dakle, odlazi covek (cale od ortaka od ortaka) do poste da vidi sta se to desava i kada ce biti ukljucenje/prosirenje i ima sta da vidi: tri mortus pijana ("balsamovana") radnika, sede pice karte i gledaju tv, cekaju fudbalicu. Covek ih lepo pita sta se desava kad ce to i sl. a ovaj jedan sto je bio u stanju da govori polu-razgovetno pokaze mu na stos naloga od decimetra visine i kaze: "Pa do kraja leta cete imati, preko 200 naloga je na cekanju!". Sad su odmori itd. itd.

U stvari gospoda totalno razvaljena vec u rano popodne, razumem da je to socrealisticka kompanija i sve, ali da se do te mere ne zna kao sta radi niti da ima bilo kakve kontrole stvarno ne mogu da verujem.

Iskljucujem mogucnost da je covek lagao da je video to sto je video.
[ skundra @ 13.06.2006. 16:50 ] @
Pre par minuta me je zvala "tetka" iz sezama da mi kaze da imaju info da je oprema za aDSL na centrali Karaburma postavljena, i da cekaju sutra samo da dobiju dopis od telekoma i da krecu u realizaciju.Pitala me je da li sam zainteresovan, na sta sam im odgovorio potvrdno (nisam hteo kod njih, ali jbg. prvi su se javili).Tako da videcemo sta ce biti...
[ bobiska @ 13.06.2006. 17:55 ] @
Citat:
skundra: Pre par minuta me je zvala "tetka" iz sezama da mi kaze da imaju info da je oprema za aDSL na centrali Karaburma postavljena, i da cekaju sutra samo da dobiju dopis od telekoma i da krecu u realizaciju.Pitala me je da li sam zainteresovan, na sta sam im odgovorio potvrdno (nisam hteo kod njih, ali jbg. prvi su se javili).Tako da videcemo sta ce biti...

Isto to i u mom slucaju.
[ skundra @ 13.06.2006. 18:13 ] @
Koji deo Karaburme?Jel POTS ili ISDN linija u pitanju?
Ja imam ISDN pa se plasim da ne bude kao sa ostalim isturenim stepenima u kojima je instalirana aDSL oprema u poslednje vreme, tj. da postoji mogucnost samo over POTS.
[ bobiska @ 14.06.2006. 11:22 ] @
Iznad V. Micka, imam i ISDN i POTS, danas dobio mail od beocity i beotel, juce me zvali iz sezama, znaci od danas Karaburma najzad dosla na red. Ziveli, drugovi.

P.S. Znaci potvrdan odgovor i za ISDN, da ne bude zabune. Pusteno i u Visnjici.

[Ovu poruku je menjao bobiska dana 14.06.2006. u 12:49 GMT+1]
[ skundra @ 14.06.2006. 12:42 ] @
Potpisao ugovor sa Beotelom, cekam da puste signal. ISDN linija, centrala Karaburma
[ Salko Dinamitas @ 14.06.2006. 13:05 ] @
Cestitke Karaburmi.

Dakle ostao jos raspali Miljakovac...
[ skundra @ 14.06.2006. 14:44 ] @
E da, zovem danas SezamPRO (sa kojim nisam potpisivao nikakav ugovor, vec samo rekao juce da sam zainteresovan za aDSL) da im kazem da vise nisam zainteresovan za njihovu aDSL uslugu (posto sam jelte potpisao ugovor sa Beotelom) a ona meni sa druge strane kaze kako su oni vec prosledili zahtev Telekomu(centrala karaburma).Ja im kazem da otkazu to , i sad je vec pocela da mi blinka lampica na modemo.Pazi ti taj bezobrazluk, pa na osnovu cega su oni prosledili zahtev Telekomu, na osnovu usmenog "da" ? Izgleda su vec zakacili opremu na port u centrali na moj broj i sad ako ispadne frka da Beotel ne moze da realizuje zahtev iz razloga jer ga je sezam vec bezecovao ima da ih oteram sve u tri lepe p.m. Strasno! Jel imao neko slicna iskustva sa domacim kaubojima?
[ dares @ 14.06.2006. 15:31 ] @

Danas sam dobio potvrdan odgovor od Beotel-a i od BeoCity-ja da imam mogucnosti za ADSL.

Centrala: Istureni stepen Visnjica, ISDN

Ostaje jos da se vidi kad potpisem ugovor (i dam pare) koliko ce vremena proci do prvog pinga.
Nadam se da se nece ponoviti stara prica (ima uslova - nema uslova...)

Poz,
Dares
[ skundra @ 14.06.2006. 15:52 ] @
Moj ti je savet da odes sto pre da potpises ugovor, da ne bi izvisio za port u centrali.Telekom ulazi u pricu od jeseni kao provajder za aDSL pa za sada daje na kasicicu provajderima portove u centralama
[ DigiTal007 @ 14.06.2006. 17:27 ] @
Mirijevo 4
Pusten ADSL :)))
Neobee.net
[ bobiska @ 14.06.2006. 18:10 ] @
Citat:
skundra: Potpisao ugovor sa Beotelom, cekam da puste signal. ISDN linija, centrala Karaburma

I sta su ti rekli, kada ocekujes signal, verovatno "uskoro"?
[ skundra @ 14.06.2006. 18:59 ] @
Rekli su mi da sutra ujutro podnose zahtev telekomu za realizaciju i da se obicno ceka 10-15 dana.A posto je centrala tek osposobljena takodje kazu da postoji mogucnost da se sve brze zavrsi.Kad puste javljam se, sa velikim zadovoljstvom : )
[ bobiska @ 14.06.2006. 19:18 ] @
Samo pripazi se, imao sam isto njesra sinoc sa Sezamom, pa sam veceras zvao Beotel kod kojeg sam planirao da odem sutra, ispricao im tvoju i moju pricu i tip mi kaze da ce to da se pretvori u agoniju sa odjavom prikljucka od strane Sezama, da to moze duuugo da traje i da se slobodno predam i uplatim kod njih da ne bih doziveo nervni slom. Zato proveri sa Beotelom, daj boze da nisu i tebe uradili (mislim Sezam).
[ skundra @ 14.06.2006. 23:31 ] @
Jbg, sta da se radi. Zvao sam Beotel i rekao im kakva je situacija. Varijanta je da se molim da Beotelov zahtev stigne prvi na realizaciju, u drugoj varijanti ce biti svasta.
Hvala na savetu u svakom slucaju.
[ baba99 @ 16.06.2006. 19:24 ] @
dragi sugradjani sela mirijeva sa zaljenjem vas obavestavam da zaboravite na adsl bar za nekih tri cetri meseca.danas sam definitivno saznao u smrdljivom telekomu da portova definitivno nema. skotovi sa dva grama mozga iz usranog telekoma su dali nesretnom mirijevu samo dvesta portova.u ovih nekoliko zadnje uradjenih centrala ugradili su poslednje ploce.tako da se majmuni hvale da su boze moj pokrili ceo beograd,a nas dvesta do trista u ovoj selendri ostavili da se nerviramo jos minimum dva do tri meseca.ko vam od provajdera kaze da ce vas aktivirati uskoro laze ko pseto.znam da vam se povraca od cuvene reci uskoro ali nadajmo se svi zajedno da ce uskoro u srbiju doci pravi bilo koji evropski telekom i konacno zatrti ovu usranu, nesposobnu, zaostalu ,lopovsku kompaniju.
[ lancia @ 19.06.2006. 19:08 ] @
Citat:
baba99: dragi sugradjani sela mirijeva sa zaljenjem vas obavestavam da zaboravite na adsl bar za nekih tri cetri meseca.danas sam definitivno saznao u smrdljivom telekomu da portova definitivno nema. skotovi sa dva grama mozga iz usranog telekoma su dali nesretnom mirijevu samo dvesta portova.u ovih nekoliko zadnje uradjenih centrala ugradili su poslednje ploce.tako da se majmuni hvale da su boze moj pokrili ceo beograd,a nas dvesta do trista u ovoj selendri ostavili da se nerviramo jos minimum dva do tri meseca.ko vam od provajdera kaze da ce vas aktivirati uskoro laze ko pseto.znam da vam se povraca od cuvene reci uskoro ali nadajmo se svi zajedno da ce uskoro u srbiju doci pravi bilo koji evropski telekom i konacno zatrti ovu usranu, nesposobnu, zaostalu ,lopovsku kompaniju.

Bravo!
[ skundra @ 20.06.2006. 14:03 ] @
Centrala Karaburma (ISDN)
14.06. 12:00h Potpisao ugovor sa Beotelom (paket 512/128)
20.06. 14:50h Pusten signal, sve sljaka kao sat, transfer oko 54kB : ))) a sreci nikad kraja
[ lancia @ 20.06.2006. 19:35 ] @
Da krene net i kod mene u gajbi i da proslavim ko covek ..............
[ DS_Store @ 20.06.2006. 19:55 ] @
Citat:
baba99: nadajmo se svi zajedno da ce uskoro u srbiju doci pravi bilo koji evropski telekom i konacno zatrti ovu usranu, nesposobnu, zaostalu ,lopovsku kompaniju.

Vidis, ovo je krajnje normalan tok misli, i razmisljam isto tako, ali gadan problem lezi u tome da se ne govori o normalnoj sredini. Jedini nacin da neki strani operater udje na nase trziste je ako telekom prethodno obezbedi nekakav mehanizam da i nakon toga bude monopolista.

Skrenuo bih vam paznju na neke cinjenice koje su nam svima dostupne, recimo na to da je onaj julski rok za demonopoizaciju o-ho-ho prosao. Telekom je trebao da se rasformira na tri dela: fiksnu & mobilnu telefoniju i internet. Ali, sledi obrt, pre par nedelja nas ti se ministar kapitalac oglasi obznanom da se firma nece deliti, jerbo (pazite sad pazljivo) fiksna telefonija nije profitabilna (e?!), internet nije profitabilan (EEE?!!!!) ali je zato mobilna telefonija izuzetno profitabilna pa ce oni onda tako odrzavati "neprofitabilne" grane od preduzeceta. Ovo, dakle, nije nekakav zakulisni plan, vec je izjavio covek, mislim u skupstini, ali javno, bez blama. Eto TO odlucuje o mom i tvom adsl-u. Hajde da se napravimo lakoverni pred tvrdnjom da je fiksna telefonija "neprofitabilna", ali internet?!?! GLJJLJLJGGHHH?! Zar iko veruje da ne postoji neka strana kompanija koja bi kupila izvojeni deo-fiksnu telefoniju i nacinila je itekako profitabilnom? A Internet??! Secate li se onog Hibera seniora, kada su ga pre pet godina prozivali da je pre 5.10.00. obecao da niko nece primati platu kao clan upravnog odbora, a da mu je sada (tj. tada) plata bila 100k dinara? Na to covek mrtav 'ladan odgovori, "pa to je neistina, moja plata je visestruko manja!". E pa taj Hiber je tu postavljen u ime jedne kombi partije koja se prakticno odavno dezintegrisala, ali on je jos uvek u tom upravnom odboru. I na [es] vise puta spominjani drug direktor Petrovic je kadar tzv. "opozicije". I vidite sada u jednom primitivnom okruzenju u kome se sa promenom vlasti totalno, ali totalno "nasim covekom" menja svaki covek do zadnjeg - od preCednika do prodavca sladoleda na ulici - te dve pojave i jos dosta slicnih pojava u telekomu opstaju, bez obzira na stranacku pripadnost. Pa sta tu ima da nije jasno? Takodje, mislim da je ovde negde na [es] neko dao link ka nekakvoj objavi sindikalaca telekoma u kojoj je sustina "cuti budalo, da li vidis sta sve imamo, ne talasaj".

Inace, moj burazer s vremena na vreme na terenu ima posla sa telekomom bloody telekomom i svaki put komentar je isti: "orgijanja k'o u vreme propasti Rimskog carstva". Tu prolazi tolika sumanuta kolicina novca da su ti ljudi izgubili svaki kontakt s realnoscu i zive u sopstvenim reklamama.

Toliko od mene, ako sam vam zvucao frustrirano - znajte da jesam frustriran, radim preko neta i ovaj mesec me je puko racun od 3140 dinarjev zbog fu*king dial-up-a, pa kome cu da se izjadam ako ne sapatnicima sa [es]. Plus, danas gledam nekog retard-direktora iz Sezama na TV-u kako objasnjava da su prosireni kapaciteti za jos 13 centrala i eksplicitno, na prvom mestu navodi Myryevo i kaze kako i mi sad imamo mogucnosti da uzivamo u brzim vezama, tako da... ma razumete vec.
[ Salko Dinamitas @ 21.06.2006. 06:10 ] @
Citat:
DS_Store:

Telekom je trebao da se rasformira na tri dela: fiksnu & mobilnu telefoniju i internet. Ali, sledi obrt, pre par nedelja nas ti se ministar kapitalac oglasi obznanom da se firma nece deliti, jerbo (pazite sad pazljivo) fiksna telefonija nije profitabilna (e?!), internet nije profitabilan (EEE?!!!!) ali je zato mobilna telefonija izuzetno profitabilna pa ce oni onda tako odrzavati "neprofitabilne" grane od preduzeceta. Ovo, dakle, nije nekakav zakulisni plan, vec je izjavio covek, mislim u skupstini, ali javno, bez blama. Eto TO odlucuje o mom i tvom adsl-u. Hajde da se napravimo lakoverni pred tvrdnjom da je fiksna telefonija "neprofitabilna", ali internet?!?! GLJJLJLJGGHHH?! Zar iko veruje da ne postoji neka strana kompanija koja bi kupila izvojeni deo-fiksnu telefoniju i nacinila je itekako profitabilnom? A Internet??!

Nije problem uciniti fiksnu telefoniju profitabilnom i uvesti ADSL u svaki grad samo sto bi to podrazumevalo drasticne promene cena. Fiksna telefonija pa i u neku ruku ADSL su kod nas jos uvek socijalne kategorije koliko god to glupo zvucalo. Kod nas sve to funkcionise po Slobinom principu...hleb za 3 dinara ali ko ugrabi da kupi do 9h. Tako i ovde...ADSL 256k za €20 ali zato samo u tri grada i to polovicno. Pa sad napravi racunicu...da li bi bio zadovoljan da pretplatu za telefon umesto sadasnjih 40 dinara placas recimo €5 i da impuls bude 1 dinar umesto sadasnjih 30 para ali da zato sve centrale budu digitalizovane? Ili da 512k paket kosta €60 umesto sadasnjih €30 ali da bude dostupan u svakom gradu preko 10.000 stanovnika? To su te dve opcije...imas na kasicicu ali moze svako da plati i imas svuda a moze da priusti samo nekolicina. Jeb'ga...mislim treba pogledati kakve su cene u okruzenju. Crna Gora, Bosna, Makedonija, Hrvatska. Otprilike tako stoje stvari. U Crnoj Gori je 512/128 sa 10GB protoka €35.55 + €118 za otvaranje naloga. Sat vremena razgovora u skupljoj tarifi je 57 dinara a mesecna pretplata za ISDN prikljucak 530 dinara. U Bosni mozes da uvedes ADSL u Donjem Vakufu ali zato 256k kosta €70 i to sa "fer koriscenjem". Dakle skidaj po 2GB dnevno i ima da te saseku posle tri dana. U Makedoniji 512k sa 4GB protoka kosta €50.
[ skundra @ 21.06.2006. 18:15 ] @
Skoro sam bio na sajtu telekoma cg i evo novih cena za adsl

Instalaciona taksa: 30 €
Plaća se odjednom (cijeli iznos) ili u tri jednake mjesečne rate u iznosu od po 10 € (PDV uračunat).

Mjesečna pretplata:
512/128 Kbps (10 GB) - 25 €
1024/256 Kbps (20 GB) - 35 €
2048/512 Kbps (40 GB) - 69 €

ADSL Student paket: 512/128 Kbps (5 GB )
- Instalaciona taksa: 30 € (umjesto dosadašnjih 39.80 €)
- Mjesečna pretplata ostaje ista – 20 €
- Ugovor ostaje isti kao do sada

Uzmem i chekiram postojanje teh mogucnosti za jedan broj u Herceg Novom, kad ono, postoje teh. mogucnosti ; ) Provereno znam da ima i u Budvi, a kapiram i u celoj CG, sto je jako pohvalno. To sto nema flat paketa je tuga ziva, al sta da se radi....bar ima nesto, i to pod jednakim uslovima za sve...
[ DS_Store @ 21.06.2006. 21:58 ] @
2 Salko Dinamitas:

Sve je to tacno sto si naveo (tj. valjda je tacno, verujem ti). Ali vidis sta je zalosno: ja bih vrlo rado prihvatio da imam to sto ima taj u tom Vakufu (sta god to bilo), ali ne mogu da imam. Jer meni ne teba da skidam pornjavu i sl., vec da mogu da radim normalno k'o covek i da ne mislim kako cu da skinem neki update od 10ak MB i da me vise niko ziv ne zove na fiksni jer je zauzeto non-stop. Ne znam koliki je Vakuf, po ceni je ocigledno ekstreman primer, pa pretpostavljam da je u pitanju manji broj stanovnika. A mi zivimo u gradu od skoro 2 megastanovnika i to bi sasvim sigurno bilo jevtinije.

A ipak ne mogu a da ne primetim da si mi naveo cene famoznog "okruzenja", dakle sveCkih prvaka u trzisnoj privredi, fer poslovanju i konkurentnosti. Tako da to sigurno nisu "grabi sto vise dok jos mozes" cene, vec bas onako realne cene. Voleo bih da cujem komentar na tarife koje su ovde navedene za Francusku, postovane su u mislim u ovoj temi, ja sam i sa druge strane cuo sta dobijas za 35 ojra u Parizu. Ako ti je zapadna jevropa ekstrem na drugu stranu, veruj mi da ni brkata braca Turci nisu mnogo skuplji (Istanbul).

Mislim, kad pogledas da u Afriki ljudima odsecaju sake kad hoce da glasaju pomocu fingerprinta ispadne da smo mi do jaja i dial-up je do jaja, pa svasta pre samo par generacija nasi dedovi su umirali jer nije bilo penicilina.

CUTI DOBRO JE
[ Salko Dinamitas @ 21.06.2006. 23:31 ] @
@DS Store

Ma slazem se sa tobom u potpunosti, nemoj da mislis da branim Telekom i uopste tu logiku da svi moraju da "imaju" barem osnovno. Odnosenje djubreta 100 dinara ali dolaze jednom u 10 dana. Ma pusti...ja bih platio 1000 dinara ali da odnose svaki dan. Isto i za ADSL ili bilo kakvu vrstu brzeg interneta. Samo sto na jednog takvog dolazi 100 drugih kojima odgovara ovakvo stanje. I recimo zbog mene koji bi platio i 5900 za instalaciju i kasnije koliko traze, boli ih bas uvo da osposobljavaju moju centralu.

Samo navodim kako stvari stoje.

BTW, to za Vakuf nema veze sa brojem stanovnika. Ista cena je u celoj Bosni samo sto, lupam, 20k ljudi u Sarajevu placa €70 onda moze i 20 ljudi u Vakufu da ima mogucnost da placa po istoj ceni. Slicno kao kada bi kod nas recimo u Beogradu 100.000 ljudi toliko placalo ADSL, €70, i time bi omogucili nekome u Crnoj Travi da uopste moze da ima tehnicke mogucnosti, i pored toga sto bi ih tamo bilo 20 sa sve firmama, opstinom.

A sto se Evrope tice, i zapada uopste, to je totalno nerealno poredjenje. Kao da poredis Dudica i Rio Ferdinanda. A i Turci, pa cak i Albanci, Bugari, Rumuni, Poljaci, Cesi...bez uvrede, ali samo totalni prostak moze i dalje da veruje kako smo mi Kalifornija za njih. One fore...odes sa pola plate u Poljsku na zimovanje (300-400 DM), provedes se kao seik, vozis se taksijem do granice, pojebes misicu za proslu godinu, jedes po najfensi restoranima i ostavljas baksise u visini polugodisnje plate tog konobara, doneses kuci kilo zlata i srebra, 10 bundi, lisica, subara, stapova za hokej i slicnih gluposti. E pa nije vise tako i pored toga sto se neki i dan danas zavaravaju i misle da je vreme stalo. Al' ajde...ovo bas nema puno veze sa temom.
[ -bane- @ 22.06.2006. 19:00 ] @
Citat:
Plus, danas gledam nekog retard-direktora iz Sezama na TV-u kako objasnjava da su prosireni kapaciteti za jos 13 centrala i eksplicitno, na prvom mestu navodi Myryevo i kaze kako i mi sad imamo mogucnosti da uzivamo u brzim vezama, tako da... ma razumete vec.

Pa da li je moguce da su bili toliko ekspeditivni...

[ baba99 @ 24.06.2006. 16:26 ] @
dali zna neko kad konacno stizu adsl- ploce u ovo jadno mirijevo pa da i mi konacno postanemo deo napredne evropske zajednice kako kaze zezam-pro u njihovoj smrdljivoj reklami.
[ bobiska @ 25.06.2006. 07:15 ] @
I sta bi? Od kada je osposobljena centrala Karaburma, ispade da je samo nas drugar "skundra" dobio signal i to kod Beotela, ostali ccute? O cemu se radi, zna li ko?
[ DS_Store @ 25.06.2006. 07:36 ] @
2 baba99:

Procitaj moj post o pijanim radnicima, to na zalost nije ogovaranje, vec ziva istina - nema nista pre jeseni. Do sada su koristili proslogodisnje odmore, imali pauze za prvi maj i ostale praznike, a sad ide sezona novih godisnjih odmora, a i ko normalan radi preko leta, a?!?!?! Ajte molim vas svasta...

Samo da urade nesto pre 29. novembra, jer kladim se da i to praznuju.
[ skundra @ 25.06.2006. 11:07 ] @
Citat:
bobiska: I sta bi? Od kada je osposobljena centrala Karaburma, ispade da je samo nas drugar "skundra" dobio signal i to kod Beotela, ostali ccute? O cemu se radi, zna li ko?

Izgleda da ostatak Karaburme ne posecuje [es], ili su odavno vec na SBB cable-u : )
Jesi ti podneo zahtev ? Kod kog provajdera?
[ bobiska @ 25.06.2006. 18:09 ] @
Citat:
skundra: Izgleda da ostatak Karaburme ne posecuje [es], ili su odavno vec na SBB cable-u : )
Jesi ti podneo zahtev ? Kod kog provajdera?

Znas da smo ti i ja imali pricu oko otimanja prikljucka od strane Sezama, tako da sam za sada ostao kod njih. Zvao sam ih kada su tebi pustili signal, rekao da je Beotel vec odradio posao, oni se iscudjavali u fazonu "nemoguce" i "bice za koji dan pa ce da me zovu da uplatim i uzmem opremu". Do sada, naravno, nista. Poz.
[ skundra @ 25.06.2006. 19:24 ] @
Naravno, naravno secam se cele price.
Ne znam da li si zahtev podneo za ISDN prikljucak, moguce da je zbog toga kod mene islo brze. Ja sam mislio da su otimaci iz Sezama mnogo opasniji, kad ono... ; )
Inace nisam imao nikakvu vezu za uvodjenje aDSL-a, jednostavno su i mene iznenadili kada sam posle 6 dana ugledao da svetli lampica na modemu :)
Ma bice to od ponedeljka sigurno ,
Neka ti je sa srecom
poz
[ bobiska @ 26.06.2006. 12:50 ] @
I za ISDN i za POTS sam se prijavio, imam oba, al` nista jos. Ni pisma ni razglednice...

Juce, 27.06. me zvali, danas idem po opremu, navodno signal vec fercera.

I da dopunim jos jednom, radi sve ok, namestio dc++, azureus...

[Ovu poruku je menjao bobiska dana 28.06.2006. u 07:30 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao bobiska dana 28.06.2006. u 17:47 GMT+1]
[ shljivovica @ 30.06.2006. 11:41 ] @
Prijavio sam se kod Beocity-ja 15.6. i evo danas je 30 i nista od adsl-a, obavestenja, pisma, razglednice, nista... Veceras ili sutra ih zovem jer sutra istice rok kojim su po ugovoru obavezni da mi ukljuce adsl. Sve se plasim da od toga nema nista jos neko duuugo vreme, iako sam platio. Sta reci sem Srbija(TM)
[ baba99 @ 30.06.2006. 17:03 ] @
Jel ima neko zolju da gadjamo smrdljivi Lelekom.Shljivovica zaboravi na adsl negde do zime. Mozda ce se tad mrcine setiti i dovuci svoja smrdljiva lenja du**** zajedno sa par adsl ploca u ove selendre i zavrsiti ovo mucno prosirenje.
[ cocolo325 @ 30.06.2006. 17:14 ] @
Karaburma 30.06 2006.

Konacno sam otisao i uzeo ADSL modem. Signal pusten...ALI ADSL NE RADI!!!! grrrrrrrrr

Jedva sam cekao i kad sam sve namontirao kad ono medjutim...

Zvao sam PTT podrsku i kazu mi da se pre mene javio isti problem. Trouglic ide iz crvenog u zuto i opet iz crvenog u zuto i tako neprekidno. Nikako da postane zelen. Rekli su mi da moram da sacekam ponedeljak jer do tada ne moze nista da se uradi.... UZASSSSS

Uglavnom stigao je ADSL na Karaburmu. Sigurno!!!
[ dares @ 30.06.2006. 17:59 ] @

Visnjicka Banja (centrala Istureni stepen u Banji) .

Prijavio se (i platio) kod Beotel-a 16.06. i do danas nikakvog signala.

I dalje smo optimisti :)

[ skundra @ 30.06.2006. 18:15 ] @
Ma stigao je 100% aDSL na Karaburmu, kazem ti, ja vec svukao 40GB od proslog utorka ;)
[ baba99 @ 30.06.2006. 21:43 ] @
Pozelenecete pre vi braco moja nego te lampice na budjavom Sagem modemu.
[ bobiska @ 01.07.2006. 07:49 ] @
Ako moze da vas utesi i da vam da nadu, potvrdjujem jos jednom ono sta sam napisao malo iznad u edit-u, znaci, ISDN Karaburma, Sezam, fercera besprekorno od 28.06. Imao sam srecu da nisu imali modem, pa sam dobio router bez doplate. Jes` onaj budjavi, ali mi vrsi posao zbog 2 racunara, tako da host ne mora uvek da bude ukljucen. Sve u svemu, izgleda da je u ovom vasem problemu kljucna rec - ISDN.
[ Slobaboba @ 02.07.2006. 09:35 ] @
Nije stvar u ISDN-u ja sam na Staroj Karaburmi iznad Vojvode MIcka na broju 2775-xxx, znaci nemam Isdn, a signal su mi pustili proslog cetvrtka(768) i radi nenormalno dobro(cak na budjavom Sezamovom modemu...)....
Samo strpljene koliko sam upoznat ima oko 800 portova instaliranih na centrali Karaburma a problem je u tome sto samo jedan covek u TK centru trenutno radi jel su svi na odmoru i jako sporo ide konfiguracija portova...

[Ovu poruku je menjao Slobaboba dana 04.07.2006. u 08:59 GMT+1]
[ mototomo @ 13.07.2006. 13:19 ] @
Pre 5min. su me zvali iz Zezama da pitaju da li sam još zainteresovan za ADSL pošto su dobili nezvaničnu informaciju da počinje instaliranje opreme na Miljakovcu. Sad da vidimo koliko će to potrajati
[ bmwice645ci @ 13.07.2006. 18:58 ] @
Pazi mene takodje kontaktirali iz ZEZAMA traze prioritete,
da vide koliko nas ima ako nas ima previse cekacemo jos godinu dana
[ dares @ 14.07.2006. 14:20 ] @

Visnjicka Banja (Centrala istureni stepen u VBanji).

Evo danas nakon tacno mesec dana od podnosenja zahteva (14.06.2005) dobih signal tj. net. Sljaka ko bombona. ISDN.

Znaci ipak tamo neko nesto radi.

[ mototomo @ 14.07.2006. 14:25 ] @
Citat:
bmwice645ci: Pazi mene takodje kontaktirali iz ZEZAMA traze prioritete,
da vide koliko nas ima ako nas ima previse cekacemo jos godinu dana

Ne kapiram valjda treba da je obrnuto?
[ -bane- @ 14.07.2006. 20:40 ] @
Kapir'o ne kapir'o, da je dobro - nije...

Ovo nase selo Mirijevo, vise se i ne pominje...
[ feelgood333 @ 14.07.2006. 21:09 ] @
pozdrav svima cestitke onima koji su dobili adsl
imal neka informacija o adsl/isdn za mirijevo
[ Kosta Divjak @ 17.07.2006. 17:09 ] @
Zvali su i mene pre par dana, u fazonu da su poceli ovi iz telekoma da instaliraju prikljucke za ADSL, i da ce me pozvati iz Sezama da potpisem ugovor i preuzmem opremu?!
Nego da li neko ima broj sa koga su nas zvali?
[ lancia @ 18.07.2006. 13:20 ] @
Citat:
Kosta Divjak: Zvali su i mene pre par dana, u fazonu da su poceli ovi iz telekoma da instaliraju prikljucke za ADSL, i da ce me pozvati iz Sezama da potpisem ugovor i preuzmem opremu?!

Pises za Mirijevo ?
[ sars @ 19.07.2006. 12:57 ] @
Citat:
Kosta Divjak: Zvali su i mene pre par dana, u fazonu da su poceli ovi iz telekoma da instaliraju prikljucke za ADSL, i da ce me pozvati iz Sezama da potpisem ugovor i preuzmem opremu?!

0653227001

Meni lik reko da ce biti gotovo za nedelju dana otprilike...
[ Kosta Divjak @ 19.07.2006. 18:17 ] @
Za Miljakovac
[ Kosta Divjak @ 01.08.2006. 12:31 ] @
Ponovo sam podneo zahtev PTT-u za proveru mogucnosti ADSL-a i dobio odgovor:
Na osnovu Vase prijave na web sajtu www.ptt.yu za proveru postojanja tehnickih mogucnosti za ADSL, PTT NET Vas obavestava da na prijavljenom telefonskom prikljucku NE postoje neophodni preduslovi za uvodjenje ADSL-a.

Hvala na interesovanju za nasu uslugu.

Srdacan pozdrav,
PTT NET
[ Hackman @ 07.08.2006. 13:04 ] @
dali postoje tehničke mogućnosti za ADSL na karaburmi ulica husickih rudara
broj počinje sa 2773
> __________ NOD32 1.1694 (20060805) Information __________
>
> This message was checked by NOD32 antivirus system.
> http://www.eset.com
>
>
[ skundra @ 07.08.2006. 20:07 ] @
Ako nemas PCM (tj. ako pre uvodjenja dvojke nisi bio dvojnik prim.out.) onda postoje teh. mogucnosti najverovatnije.Najlakse je da se prijavis kod nekog provajdera pa ces od njih dobiti pravi odgovor.Ja sam u tvom komsiluku, imam aDSL kod Beotela od kraja juna.Imas u prethodnim postovima o tome.
pozz
[ bmwice645ci @ 08.08.2006. 06:56 ] @
Imali vesti za MILJAKOVAC ili su nas ovi iz sezama samo ze...
[ Salko Dinamitas @ 08.08.2006. 09:28 ] @
Citat:
bmwice645ci: Imali vesti za MILJAKOVAC ili su nas ovi iz sezama samo ze...

Miljakovac je zavrsen samo se ocigledno ceka da Telekom "preda" portove provajderima. Juce sam isao u Telekom da se prijavim za njihov ADSL, proverise moj broj u kompjuteru i sve ok - centrala Miljakovac, ISDN prikljucak - moze.
[ Hackman @ 08.08.2006. 19:40 ] @
Ma ovo pitam za prijateljicu ja sam iz Niša a mislim da ona nije bila
dvojnik pitaću je u svakom slučaju ti hvala
> __________ NOD32 1.1695 (20060807) Information __________
>
> This message was checked by NOD32 antivirus system.
> http://www.eset.com
>
>
[ Salko Dinamitas @ 11.08.2006. 12:07 ] @
Miljakovac je i zvanicno zavrsen...

[ bmwice645ci @ 11.08.2006. 14:02 ] @
Odakle informacija da je zavrsen Milakovac
[ Salko Dinamitas @ 11.08.2006. 14:11 ] @
http://adsl.beotel.net/vesti.php

[ lancia @ 16.08.2006. 16:12 ] @
Ovako

Bio sam u sezamu , da produzim adsl na dva pretplatnicka mesta i uvek ih pitam za mirijevo ............
Naime kazu ovako

Telekom je prihvatio zahteve ( kao prioritet uplaceni ) provajdera do kraja aprila - maja i vise ne prima nove .........
Navodno su rekli da ce primljene zahteve realizovati ,ali se ne zna datum

Takodje je poznato da ce uveliko krenuti da radi i maloprodaju................

Sto se tice prosirenja portova na mirijevskoj centrali , ceka se sept, oktobar, i godisnji odmori.............

Sve u svemu KATASTROFA za sada
[ Trotter @ 19.08.2006. 17:59 ] @
Miljakovac ima ADSL. Mislim, ja sam jedam od sretnika koji je od 17.08.2006 poceo koristiti ADSL.

Pozvali me iz Beocity-a 14.08. da potpisem ugovor, dali opremu, i za 3 dana mi Telekom pustio signal!

Jos uvek ne mogu da verujem, nakon 2 godine cekanja, ali eto, i to se desilo.

PS Rekli su da je broj portova ogranicen, tako da pozurite tko stigne i moze.
[ mikaso @ 20.08.2006. 12:12 ] @
Da li je neko dobio ADSL kod SezamPro, na centrali Miljakovac (351 XX XX)?
[ opa_bato @ 20.08.2006. 19:57 ] @
Jok
A ako ne bude do ponedeljka... jao nama što čekamo. Samo 100 portova na centrali. Načekaćemo se još...
[ Salko Dinamitas @ 20.08.2006. 21:04 ] @
Ja ocekujem da ovih dana dobijem ADSL preko Telekoma. Nadam se da oni nemaju problema sa portovima.
[ bmwice645ci @ 24.08.2006. 21:14 ] @
KOnacno Posle toliko Vremena RADI RADI
[ rinasek @ 25.08.2006. 18:06 ] @
Da li je iko dobio ADSL na miljakovcu broj recimo 35...
Stigao mi je mail 11.8.2006 da je zahtev predat telekomu, ali se ceka na realizaciju.
Da li ima nade da cekam dobijanje adsl-a u skorije vreme, ili su ovi iz Zezama opravdali svoje ime;)
Mnogo ce mi znaciti da saznam sto pre...
Hvala bilo kome:)
[ Salko Dinamitas @ 25.08.2006. 19:32 ] @
Ako malo pazljivije procitas ovu temu videces da ima srecnika.

A kada se saberu utisci i sa drugih foruma mogu da ti kazem da je solidan broj ljudi na Miljakovcu dobio ADSL. (Sezam, Beotel, Beocity).

Ja sam jos uvek na cekanju...

[ jupak @ 25.08.2006. 19:58 ] @
Citat:
rinasek: Da li je iko dobio ADSL na miljakovcu broj recimo 35...
Stigao mi je mail 11.8.2006 da je zahtev predat telekomu, ali se ceka na realizaciju.
Da li ima nade da cekam dobijanje adsl-a u skorije vreme, ili su ovi iz Zezama opravdali svoje ime;)
Mnogo ce mi znaciti da saznam sto pre...
Hvala bilo kome:)

Miljakovac funkcioniše bez problema. Jedini smor je što kapaciteti nisu na zavidnom broju i brzo se troše. Fora j u tome što Sezam ima ekstra puno korisnika, i svakim puštanjem neke nove lokacije ista biva popunjena za par dana. Sve ove nove lokacije koje se puštaju, ti tzv. "istureni stepeni", se tako brzo popune da to nije normalno, a što je još zanimljivije, sigurno preko 70% tih novih korisnika je upravo Sezamovsko. ;)
[ Salko Dinamitas @ 25.08.2006. 20:09 ] @
Jupak, imam jedno pitanje za tebe...

15.avgusta sam potpisao ugovor sa Telekomom i jos uvek nista. Zvao sam juce decka iz Kralja Aleksandra kod koga sam potpisao ugovor ali nije znao nista preciznije da mi kaze, nije do njega. Vidim da preko provajdera normalno idu prikljucenja. Sta je sa Telekomom? Nema modema ili otisla ekipa na godisnji? Ajd pa unapred hvala. Inace Miljakovac je u pitanju.
[ opa_bato @ 25.08.2006. 22:09 ] @
Pozvaše me danas is Sezama da preuzmem opremu, i ja kao svaki dodri Srbin, napustim posao, preuzmem opremu, odem kući i...
radi :)
Napokon net :)
[ mikaso @ 25.08.2006. 22:21 ] @
Citat:
opa_bato: Pozvaše me danas is Sezama da preuzmem opremu, i ja kao svaki dodri Srbin, napustim posao, preuzmem opremu, odem kući i...
radi :)
Napokon net :)

Da li si ranije išao da potpišeš ugovor ili si to danas uradio? Mene su po prijemu zahteva obavestili mailom, a i telefonom da će mi javiti šta bi dalje trebalo da radim. Ne znam da li da odem i odmah uplatim i potpišem ugovor iako me nisu zvali. Da završim to pa kad bude, neka bude!
[ rinasek @ 25.08.2006. 23:51 ] @
E pa vidis meni su 2 puta poslali mail, kao sve je ok, samo da telekom izvrsi realizaciju, i kao zvace me za koji dan, iako su me zvali pre nekih 20-tak dana, a ja se jos uvek nadam i zatrpavam ih mailovima:-), a oni kao

"Kada telekom zavrsi instalaciju Vaseg ADSL prikljucka poslacemo Vam
obavestenje na e-mail"

I prave se ludi, a ja po ceo dan iscekujem da me zovu, kao mislim niko jos nije dobio:-(
Cestitam svima koji su dobili adsl.
Ja se jos nadam...
[ opa_bato @ 26.08.2006. 16:00 ] @
Sve se desilo juče. Nikakvo potpisivanje pre. Što i tebi savetujem (znajući u kakvoj zemlji živimo).
[ jupak @ 28.08.2006. 11:12 ] @
Citat:
Salko Dinamitas: Jupak, imam jedno pitanje za tebe...

15.avgusta sam potpisao ugovor sa Telekomom i jos uvek nista. Zvao sam juce decka iz Kralja Aleksandra kod koga sam potpisao ugovor ali nije znao nista preciznije da mi kaze, nije do njega. Vidim da preko provajdera normalno idu prikljucenja. Sta je sa Telekomom? Nema modema ili otisla ekipa na godisnji? ;) Ajd pa unapred hvala. Inace Miljakovac je u pitanju.

Miljakovac je pun k'o oko. Osim ako nisi na ISDN-u, tu možda i može da se probere neki port. ;) Ili eventulano da mi ostaviš broj pa da proverim.
[ Salko Dinamitas @ 28.08.2006. 11:36 ] @
Citat:
jupak: Miljakovac je pun k'o oko. Osim ako nisi na ISDN-u, tu možda i može da se probere neki port. Ili eventulano da mi ostaviš broj pa da proverim.

Zvao me je danas tvoj kolega iz Telekoma da me pita koji cu modem i ono...cekam sad da me zovu da podignem opremu. Bice valjda u toku dana.

Nego bre sto je kod vas glomazna organizacija...koliko sluzbi prodje realizacija jednog prikljucka?
[ Salko Dinamitas @ 28.08.2006. 14:24 ] @
Napokon ADSL!
[ DS_Store @ 28.08.2006. 21:36 ] @
Ajd neka ti je sa srećom!

Ovi go*nari iz Sezama mi nisu otkazali prijavu već su je dva i po meseca držali u fijokci. Ne bi ni sada poslali ništa da nisam lično otišao i bukvalno naterao onog jednog da odmah to završi.

Tako da sada izgleda da moram da sačekam da neka ekipa prosledi taj otkaz do telekomove tehničke podrške, a to ko zna koliko će da traje... 10, 15 dana, možda i više pošto su famozni "godišnji". Jako deprimirajuće, čak se i ovaj jedan tip iz telekomove tehničke sažalio na mene pa se siti istorokamo, tj. izjadam mu se svaki put kad se javim.

Bio sam i do Kičevske da ih zamolim, tj. da potpišem ako treba da sam ja lično otkazao itd. itd. da ne bih čekao, ali nisam uspeo da se probijem u bunker. Tamo im je nekakav HQ, pa se ne može ući.

Ne znam šta da radim, više mi je pun kufer svega. Razumem ja da je ovo Srbija itd itd. ali da im treba pola meseca da proslede jedan jedini mejl, je*i ga stvarno je previše... :sigh:
[ Salko Dinamitas @ 28.08.2006. 21:50 ] @
Dakle problem je sto je Sezam prakticno rezervisao tvoju liniju za njihov AD[S]L??? Cuo sam da oni imaju te fore da kada se prijavis kod njih za proveru teh. mogucnosti oni te vec upisu kao korisnika. Ja sam se svojevremeno prijavio kod Beotela, Neobee-a i PTT-a. Kada su se stekle teh. mogucnosti samo mi je Beotel poslao mail sa informacijom, ostali se nisu udostojili ni da me obaveste. Srecom...

A sta su ti rekli u Telekomu? Moze li nesto da se sredi? Ako moze onda sta da ti kazem...jos dve nedelje i uzivancija.
[ DS_Store @ 28.08.2006. 22:40 ] @
Pa fora je ova što sam naveo: postoji neko mesto u Kičevskoj sa kog telekom ili neki über telekom komunicira sa svim provajderima, a onda oni to prosleđuju samoj telekom tehničkoj podršci i onda ona tek ima uvid da li je slobodno ili ne. Dakle, moram da čekam da ovi proslede jedan jedini mejl u okviru sopstvene kompanije 10 ili 15 dana, pa onda da se utvrdi mogu li ili ne pa ako mogu onda čekaj ovo pa čekaj ono... Uffff više mi je sve preselo.

A ne bih se nervirao ni 1/10 deo da nisam bio kod komšije koji je dobio adsl i piči eMule i na njoj naslovi tipa 70s xxx Deep Throat i sl.

A ja šaljem zipovan fajl od 700kila pola sata

da poludiš... a taj neki tamo ne može da pošalje jedan je*eni mejl
[ lugomir @ 29.08.2006. 20:46 ] @
Ima li kakvih informacija o Mirijevu....ja kod Beotela čekam od maja.a rekli su samo mesec dana :(

kakva su iskustva vas iz Mirijeva koji ste dobili ADSL oko dužine čekanja?
[ feelgood333 @ 29.08.2006. 22:03 ] @
ma nije to nista ja cekam adsl jos od feb.2005 i jos nista
ovo mirijevo je bas ...
[ lancia @ 30.08.2006. 19:25 ] @
Mirijevo pa ovako telekom je kao pustio telekom u mirijevo, nekih 200 portova je u pitanju a ima preko 2500 korisnika koji cekaju.......

Navodno prosirenje se ocekuje u oktobru..........

Koliko portova , kapacitet niko ne zna

Sve u svemu KATASTROFA ...........

O Telekome Telekome ..............
[ rinasek @ 30.08.2006. 19:37 ] @
ADSL)) (Miljakovac)
Mislim da bi bilo fer da se javim zbog onih koji jos nisu dobili svoj ADSL, jer znam kako sam ja gubio kosu i zivce, dok sam cekao da mi uvedu.
Ovako: u Aprilu sam popunio formular za adsl kod sezama, nisam potpisivao ugovor sve do danas, kada su me nazvali da dodjem da potpisem. Jedino sto je mozda ubrzalo stvar,je da sam im svaka 3 dana slao mailove, sa pitanjima kada ce moj prikljucak.

Mislim da su posle svega (Sezam), ispali fer i korektni.(mada je lako govoriti sada, kada sam dobio uredjaj;-))

Zelim svima da sto pre dobiju svoj adsl.....
Pozdrav
[ filipos181 @ 02.09.2006. 00:24 ] @
Treba mi configuration fajl za Sezampro ADSL.

SezamPro.ATM

Ako imas ovaj coniguration fajl molio bih da mi posaljes na [email protected] ili [email protected]

HVALA
[ DigiTal007 @ 03.09.2006. 12:02 ] @
Ma treba celo Mirijevo da se prebaci na sbb kablovski, pa ko *ebe onda adsl! Nek ga uvode do 2010!
Kakvi klosari!
[ pisac @ 04.09.2006. 22:52 ] @
Meni je od Sezama danas stiglo obaveštenje da je ADSL instaliran i da dodjem po opremu. Samo što nisu rekli gde je ADSL instaliran, pošto imam više zahteva na više lokacija. Verovatno je (nadam se) Mirijevo.
[ lancia @ 09.09.2006. 17:06 ] @
Takodje Mirijevo dobio adsl u ponedeljak 3.09

Platio sam im odavno , mora da je neko odustao , pa dobio ja,a ne bih rekao da je bilo prosirenje ..............jer bi bilo na naslovnim svih isp web str. :D

Inace o isdn i Mirijevu jos ni traga ni glasa

poz
[ Salko Dinamitas @ 09.09.2006. 17:27 ] @
Tek sad si dobio????

Auuu....ja mislio da si sredio stvar jos u maju.

Cuti, dobro je!
[ lancia @ 10.09.2006. 21:18 ] @
Ma da cekam jos jednu po isdn u Mirijevu , nadam se da ce do kraja godine samo mi nije jasno od dve sentrale je jedna Mirijevska gde nema mogucnosti za adsl preko isdn

kada ce to biti u pm,
[ alexkovin @ 16.10.2006. 18:39 ] @
Samo da vam javim da sam danas posle dve nedelje cekanja dobio ADSL kod Sezama na broj 342 3 7..
Pozdrav
Aleksandar
[ lancia @ 24.10.2006. 00:48 ] @
Mirijevo krenulo jos pre mesec za istureni stepen ( konjarnik) i centrale mirijevo za isdn

poz
[ blagkom @ 25.10.2006. 12:26 ] @
Da li neko slucajno ima informaciju kada ce biti prosirena centrala Miljakovac sa dodatnim portovima. Ja sam se prijavio kod beocitiy-a i cekam od 13.09.2006. Znam da ima ljudi koji cekaju neuporedivo duze od mene, ali i mene polako izdaje strpljenje.

Posto vidim da je telekom poceo sa od oktobra da obradjuje prijave za ADSL i receno je da krecu u realizaciju tek od decembra.

[ milstanyu @ 17.12.2006. 19:16 ] @
Kakva je trenutno situacija sa dobijanjem novih adsl prikljucaka na Mirijevu. Konkretno, zgrada se nalazi u ulici 16. oktobar, iznad C marketa. Ne zivim tu i ne pitam za sebe pa je najbolje da objasnim slikom.

Koliko se ceka za adsl port?
[ bmwice645ci @ 31.01.2007. 16:45 ] @
Interesuje me kad ce na centrali miljakovac doci do prosirenja portova
da li neko ima informaciju?

Unapred zahvalan

BMW 645ci
[ milosh76 @ 31.01.2007. 20:24 ] @
Citat:
bmwice645ci: Interesuje me kad ce na centrali miljakovac doci do prosirenja portova
da li neko ima informaciju?

Unapred zahvalan

BMW 645ci

KAd se TS seti da prosiri centralu dodatnim portovima, kad ce to biti to je ono sto se ne zna. S obzirom da im je doslo iz du**** u glavu, pa su pustili Pozarevac i Kragujevac, a uskoro i Svilajnac, Despotovac, Jagodinu, Paracin i prakticno sve centrale u Nisu, moze se ocekivati uskoro, vec u februaru ili martu, konacni zavrsetak tog posla. E sad, poznajuci TS, to uzmi veoma uslovno. Procena je kraj februara, a ne bi me cudilo da bude kraj marta ili do Uskrsa (na srecu Uskrs je pocetkom aprila )