[ ksrele @ 15.11.2005. 17:58 ] @
Pozdrav svima,
Pokusavao sam da potrazim na forumu da li vec postoji neka slicna tema, ali ili ja nisam dobro i duboko gledao ili nema, pa cu zato ja ipak da pitam
Da li je moguce Suse 10 distribuciju sa DVD diska prebaciti na nekoliko CD-ova?
Da li neko ima neku skriptu koja to radi?
Znam da cete mi reci "Pa znas, nije to tako lako bla bla bla, moras ponovo napisati celu instalacionu skrptu i ko zna koje sve fajlove..." a to i ja sam znam, ali sam pomislio da postoji neka skripta za to.
Cuo sam da je na nekim dristribucijama ovo moguce, a isto sam nacuo da je na Suse nemoguce...
[ Mister Big Time @ 16.11.2005. 00:17 ] @
Dakle u prevodu mrzi te da skidas ponovo 5 ISO image-ova za CD verziju

Vidi na nekom od Suse sajtova... imaju i forum, ciljam da je tamo najvise strucnih ljudi... ali svakako da ti je najlakse da skines CD verziju... "sipas i ne mislis"... ovako... neizvesno je sta ces uspeti da uradis.

P.S. Ako neko zna pouzdano resenje razbijanja DVD verzije, i meni bi koristilo, mada i ovako mogu da prebacim sadrzaj DVD-a preko mreze na drugi komp koji nema DVD.

[ dejan_su @ 16.11.2005. 09:24 ] @
Mene opet interesuje obrnuti postupak. Ja hocu od 14 cd-a da napravim 2 dvd-a. A kako...e to vec malo teze...
[ ksrele @ 16.11.2005. 09:51 ] @
Hmmmmm....
Pa da, normalno da je to lakse. Mada je lakse pomisliti i reci nego i uraditi :(
Ali kada ih poskidam sescu lepo i uporediti fajlove sa CD-ova i sa DVD-a.
Onda se nadam da, posto meni vise nece koristiti, ce to pomoci mnogoma na forumu.
A ako neko slucajno vec ima i DVD i CDs verziju neka proba ovo da uradi...
P.S.
Zna neko neki lik gde se moze videti bas bukvalno sadrzaj CD-ova (ne ISO fajlovi), isto kao sto mozes videti vec "instaliran" sistem i sve fajlove. Mislim da sam to negde video, a mozda je to samo bio suorce koji nije bio zapakovan....... e sada sam se malo zamislio..... :) :)
[ slaks @ 16.11.2005. 09:55 ] @
Citat:
dejan_su: Mene opet interesuje obrnuti postupak. Ja hocu od 14 cd-a da napravim 2 dvd-a. A kako...e to vec malo teze...

Izgleda moram ja da pomažem što se tiče pravljena DVD-a od CD-a, trebalo je malo da pretraži SUSE sajt, ali da ga ne tupim evo adrese kako da se od CD napravi DVD SUSE.

http://www.opensuse.org/Build_a_DVD_from_the_CD-Set
[ Jbyn4e @ 16.11.2005. 10:28 ] @
Citat:
ksrele: Hmmmmm....
Zna neko neki lik gde se moze videti bas bukvalno sadrzaj CD-ova (ne ISO fajlovi), isto kao sto mozes videti vec "instaliran" sistem i sve fajlove. Mislim da sam to negde video

Ako mislis kako da vidis iso image kao da je vec narezan na cd-u....napravis iso direktorijum u /mnt i posle toga kucas...
Code:

mount -o loop -t iso9660 filename.iso /mnt/iso

pretpostavka je da se vec nalazis u direktorijumu gde je iso fajl.... i da se zove filename.iso

I da, naravno, posle toga gledas sta imas u/mnt/iso

[Ovu poruku je menjao Jbyn4e dana 16.11.2005. u 12:00 GMT+1]
[ ksrele @ 16.11.2005. 21:36 ] @
Ne, ne, nisi me razumeo a i ja sam napravio stamparsku gresku. Treba da pise da mi treba LINK na netu (neki fajl server) gde mogu da nadjem direktorijum sa install CD-ovima da bi video velicinu fajlova pa ako se razlikuje skinuo ih i pogledao razliku u sadrzini od onih na DVD-u.
Znam da ima mnogo sajtova sa ISO fajlova, i znam kada bih imao jedan znao bih da ga MOUNT-ujem u Linux-u ili bilo gde vec, da ne spominjem Windows...
[ Mister Big Time @ 28.11.2005. 01:17 ] @
Pogledaj ovaj link: http://www.mycity.co.yu/phpbb/viewtopic.php?t=24435

"Suse 9.3 Pro - Izrada butabilnog DVD-a od 5 CD-a - Uputstvo"

Mislim da si resio muke

Jeste za 9.3, ali princip je isti ostalo su nijanse