[ maxso @ 15.11.2005. 20:32 ] @
Imam ISDN modem Intracom Net Mod USB, koji sam dobio od PTT-a.
Sve je funkcionisalo relativno dobro, dok mu nesto nije kvrcnulo u glavi i od tada nece da radi, tacnije ne mogu da se konektujem na net preko njega, tok telefon normalno radi. Kada mu dam naredbu da se konektuje izbaci gresku ...modem failure... Pokusao sam sve, da ga prespojim na drugi komp, da reinstaliram program za njega kao i drivere, da ga resetujem i nista nije pomoglo. Da li znate sta bi mogao da bude problem? I "lampice" na ikonici od ISDN-a koja se nalazi u donjem desnom cosku start bara koje treba da se pale prilikom kacenja na net se ne pale pri pokusaju istog!

....nadam se da ste shvatili sta je moj problem jer sam se zapetljao malo u njegovom opisivanju.. :)
[ steva75 @ 16.11.2005. 10:39 ] @
da li ti komp u control panelu vidi net mod?proveri to za pocetak
pozdrav
[ duck@ @ 16.11.2005. 12:25 ] @
resetuj modem (otvori ga i imas crni prekidac reset)!
[ maxso @ 16.11.2005. 20:11 ] @
nema net mod u cpanelu. Sta je to? Treba li da ima?

Citat:

Sve je funkcionisalo relativno dobro, dok mu nesto nije kvrcnulo u glavi i od tada nece da radi, tacnije ne mogu da se konektujem na net preko njega, tok telefon normalno radi. Kada mu dam naredbu da se konektuje izbaci gresku ...modem failure... Pokusao sam sve, da ga prespojim na drugi komp, da reinstaliram program za njega kao i drivere, da ga resetujem i nista nije pomoglo. Da li znate sta bi mogao da bude problem? I "lampice" na ikonici od ISDN-a koja se nalazi u donjem desnom cosku start bara koje treba da se pale prilikom kacenja na net se ne pale pri pokusaju istog!

[ oPEN @ 16.11.2005. 20:32 ] @
Pogledaj da li ti R.P. led blinka (nalazi se na modemu)...
Kada ovo ne svetli znaci da je doslo do problema u posti (navodno nema struje u centrali) i onda radi samo jedna linija... Racunar tada ne detektuje modem i ne moze da radi.
Ostaje samo cekanje...

pozdrav
[ maxso @ 17.11.2005. 15:33 ] @
Upaljena je R.P. dioda.
[ Wiz@rd @ 20.11.2005. 15:07 ] @
Da li ti svetli dioda za napajanje preko (220V) kabla.Da li je lepo prikljucen USB kabl ,pod uslovom da njega koristis.
[ maxso @ 20.11.2005. 16:14 ] @
Ma sve je to dobro prikopcano, izgleda da je nesto u modemu crklo posto nema sta drugo da bude, sve sam probao sto mi je palo na pamet, zovnucu ove mucenike iz ptt-a ili cu preci na wireless
[ DjordjeRd @ 28.11.2005. 14:51 ] @
Probaj COM port.
[ minikola @ 05.12.2005. 10:26 ] @
"maxso" wrote:

Citat:

Sve je funkcionisalo relativno dobro, dok mu nesto nije kvrcnulo u glavi

i od tada nece da radi, tacnije ne mogu da se konektujem na net preko

njega, tok telefon normalno radi. Kada mu dam naredbu da se konektuje

izbaci gresku ...modem failure... Pokusao sam sve, da ga prespojim na

drugi komp, da reinstaliram program za njega kao i drivere, da ga

resetujem i nista nije pomoglo. Da li znate sta bi mogao da bude

problem? I "lampice" na ikonici od ISDN-a koja se nalazi u donjem desnom

cosku start bara koje treba da se pale prilikom kacenja na net se ne

pale pri pokusaju istog!

Ako ti telefoni rade, onda nije do kutije.

Probaj preko SER priključka, probaj da ga ponovo podesiš u sistemu.

Proveri i stanje svojeg USB-a, da nije riknuo ;)