[ trivial @ 16.11.2005. 02:33 ] @
upgredovao sam sa jaguara (10.2.8) na panther (10.3.5) - nije instalacija (format) vec upgrade. pa zatim na to (10.3.5) sam lupio dodatni upgrade 10.3.9.
sve radi normalno sem jedne stvari.... postscript fajlovi (print->output->save to file) nece da se kreiraju sa ni jedne aplikacije (destiler, quark, photoshop...ect) tj kreiraju se, ali je fajl prazan (0 K) i kada se pokusha otvoriti javlja standardni error ("fajl je ili korumpiran ili je format koji aplikacija ne mozhe da prepozna")

predpostvaljam da neshto nije linkovano kako treba posle upgreade-a, ali iskreno ne znam shta. jer donkle i ne razumem relaciju postscript kreacije sa aplikacijama i ppd fajlovima. 'reinstalirao' sam printere, ai to nije pmoglo.

da li neko zna u chemu se radi?1 tj da li neko zna na shta treba da obratim pazhnju..jer nekako se osecam totalno sigubljenim jednostavno ne znam gde treba da gledam...a hitno je.

hvala unapred.
[ iMiki @ 16.11.2005. 08:31 ] @
Idi, recimo u Qaurk.
Print.
Printer...
Pogledaj sta ti stoji pod Scheduler. Postavi NOW, po ifoltu je podeseno da se dokument printa u bekgraundu a to moze ta potraje. Podesi i prioritet na malo visi nivo.
PostScript fajl se nece momentalno pojaviti na punu velicinu, vec ce se postepeno povecavati, tako da ces morati da kliknes na PS pa na neki drugi fajl pa opet na PS i tako u krug dok se velixina fajla ne ustali.

PPDove postavis u osnovni Library (ne sistemski ili user library).
[ Deni-2 @ 16.11.2005. 23:33 ] @
Nema sanse da ti ovo ne radi, pa ove masine su napravljenew za to, moze da se desi samo to da ti nesto ne radis kako treba. Najvaznije ti je da koristis pravilan ppd fajl za svaki post skript koji pravis. Ako to neki program pravi problem predji na Adobeov paket CS, ja mogu da ti posaljem ppd i to nema sanse da ne proradi. OS nema veze sa tim.

[Ovu poruku je menjao Deni-2 dana 17.11.2005. u 14:36 GMT+1]
[ trivial @ 28.11.2005. 03:42 ] @
(malo sa zakashnjenjem)
chisto da obavestim da sam sredio stvar, ali ne bejah u prilici da javim.

k'o shto reche deni, ne beshe OS u pitanju neg' verovali ili ne (da?)....moja glupost...ili pak neznanje u MAC okruzhenju. (ili pak generalno) - birao sam pogreshan printer (aka ppd fajl)

toliko
i
sve najbolje.