[ mika @ 16.11.2005. 13:43 ] @
Pozdrav svima, izludeo sam od ovog problema pa rekoh da postujem ovde. Naime konfiguracija mreže izgleda ovako: ![]() dakle: -računari sa "desne" strane mreže rade normalno, vide sve ostale računare i mogu na net -računari sa "leve" strane mreže rade normalno, vide sve ostale računare, vide ruter, pinguju ga ali ne mogu uopšte na net, dobili su normalnu adresu preko DHCP-a i sve ostalo je u redu, samo ne mogu na net. E sad, ja lepo uzmem laptop i priključim na mrežu desno-radi, i ide na net. Odnesem laptop na deo mreže levo, radi, vidi ostale računare, vidi server i fajlove na njemu, vidi ruter na 10.200.10.1, ulazi normalno u njegovu web konfiguraciju, ali dalje od rutera-ne može, dakle mreža levo ne može da ide na net! To je najverovatnije do AP-ova i njihovih podešavanja, koja su, redom: IP adress: 10.200.10.100 (fiksna) Default gateway: 10.200.10.1 Subnet mask: 255.255.255.0 i IP adress: 10.200.10.120 (fiksna) Default gateway: 10.200.10.1 Subnet mask: 255.255.255.0 Ono što ja ne mogu da provalim jeste na kom mrežnom nivou je problem? Dakle, AP-ovi su uredno konektovani i sve to radi na hardware nivou; na IP nivou-i to valjda radi čim su dve mreže povezane. U čemu je caka, tj. kako ne mogu da idem na net kad sav IP saobraćaj radi? Ne mogu da pingujem ni provajderov DNS. Help, javite se dobri ljudi! ![]() |