[ milanvla @ 17.11.2005. 20:32 ] @
Pozdrav,

zanima me postoji li neko ogranicenje kod mail() funkcije, tj da li ona radi bez obzira na broj emailova koje treba da posalje. Ja je koristim da posaljem oko 10-ak hiljada emalova jednim klikom i izgleda da email ne dobiju svi pa me zanima sta moze biti problem?

Ima li neki nacin da se proveri da li je mail poslat ili ne?

hvala unapred
milan
[ Jbyn4e @ 18.11.2005. 09:29 ] @
Ima vise ogranicenja. Kako ti izgleda to kad saljes 10k mailova - kako ih skript salje? Drugim recima, kako izgleda skript koji ih salje?
[ milanvla @ 18.11.2005. 12:33 ] @
Code:

...
...
...
$sql = "select  email from ".$tableName." order by ID DESC";
$res = mysql_query($sql);
while($row = mysql_fetch_array($res) 
    {
       mail($row["email"], "$naslov", "$poruka", "$headers");
    }
...
...
...

ovako
dakle u petlji
[ Jbyn4e @ 18.11.2005. 14:40 ] @
Svaki php skript ima odredjeno dozvoljeno vreme izvrsavanja. Kad se ono predje, skript prestaje da radi (iliti salje mailove u tvom slucaju). PHP skript i nije namenjen da salje mass mailove, tome su namenjeni mailing list serveri.
Da bi proverio koliko je vreme kod tebe, ako mozes pogledaj u php.ini, ako ne iskoristi funkciju ini_get_all(). Primer sa php.net:
Code:

<?php
$inis = ini_get_all();
print_r($inis);

?> 

ili ini_get (pogledaj na http://www.php.net/manual/en/function.ini-get.php)
Dalje, mozes da produzis vreme izvrsavanja sa ini_set funkcijom (vidi: http://www.php.net/manual/en/function.ini-set.php)
nad opcijom max_execution_time.

Pogledaj jos na forumu, pisalo se i o tome jos (mrzi me sad da trazim gde), o mailovima i slanju istih.

[ milanvla @ 18.11.2005. 15:43 ] @
Ok hvala ali nisam mislio na to

script ne izbaci tu gresku

to je ono kao "...maximum time of execusion..."
pogledacu jos malo po forumu

pozdrav
[ _owl_ @ 19.11.2005. 23:39 ] @
Zadnji put kada sam ja gledao sta u PHP Manualu pise za funkciju mail(link namerno izostavljen), ona je vracala promenljivu tipa boolean kao svoju povratnu vrednost. U slucaju da mail vrati true znaci da je uspesno predala mail MTA (ili kome vec) u suprotnom ne (koliko mi je poznato ne postoji funkcija pomocu koje moze da se utvrdi uzrok vracanja false vrednosti).