[ riki_lj @ 17.11.2005. 20:58 ] @
| Kupio sam novi pomenuti modem i prilikom instalacije odmah na startu isti bude prepoznat i instaliran, medjutim prilikom pokusaja testiranja isti ne moze da otvori port i javlja sljedece:
MTLHAL-hardware does not support modem, MTLSTRM-can
not load HAL driver, MTLMDM- can't open stream manager.
Ne znam o kojoj je ploci rjec ali na istoj je spregnuta muzicka, graficka i mrezna karta te ista nema AGP i ima tri PCI slota, soket 370 sa procesorom Celeron 700 MHz.
Dzamper na ploci obzirom da ga ista posjeduje je podesen na Enabled Modem.
Unaprijed Hvala svima. |
[ JOJO847 @ 17.11.2005. 21:16 ] @
vidi ovo
http://www.techsupportforum.co...hp?t=30672&goto=nextnewest
jesi siguran da je sve okej podeseno? nema u device manageru nikakvih upitnika i sl.?
[ riki_lj @ 17.11.2005. 22:38 ] @
Ma ne znam sta bi ti rekao nekada ga vidi i kao neku kartu, a nekada ga ne vidi nikako. Izvinjavam se jer onaj tekst vrijedi samo kada ga očita normalno. Probao sam modem na drugoj mašini i radi normalno.
Dok je ostalo u device manageru uredu.
On ga kada ga prepozna vidi na portu 3.
[ lancia88 @ 17.11.2005. 22:51 ] @
Pozdrav,
po opisu ploca mi lici na Pcchips, neku od varijanti, recimo BX3,4... U tom slucaju trebalo bi da imas i jedan maleni slot, tzv. AMR ili CNR i on sluzi za takve upravo modeme. Ove ploce umeju praviti probleme sa standardnim modemima u PCI slotu. Pokusaj da zamenis sam slot, da ubodes modem u drugi, pa tako u sva tri i vidi sta se onda desava pa javi.
[ riki_lj @ 18.11.2005. 17:09 ] @
Prijatelju sve sam probao a tog malog slota nema. Ovo su one ploče koje su se nekada koristile kao serveri.
Mjenjao sam i OS ali ništa uvijek isto.
[ sasadj @ 18.11.2005. 17:35 ] @
Probaj neki drugi modem. Skoro sam imao problem sa modemom (jednostavno ga ploca ne podrzava - takodje sa intel procesorom).
Probaj rucno da postavis driver (kada ti prijavi novi hardware, izaberi opciju da ti izaberes koji je tip hardware-a i gde se nalazi driver).
pozdrav
[ lancia88 @ 18.11.2005. 23:05 ] @
Pozdrav,
krajnja solucija je uvek eksterni modem ali ako postoje uslovi za bilo sta drugo sem dial-up-a, treba se koncentrisati na to (bezzicni, satelitski, ADSL, Kablovski).
[ riki_lj @ 18.11.2005. 23:40 ] @
Velika hvala svima upravo sam to danas i uradio tj. otišao sam vratio pomenuti modem i uzeo Intelov hardverski i rješio stvar u pet minuta. Još jednom hvala svima.
[ pelentadmin @ 22.11.2005. 19:01 ] @
Conexant ... cudo jedno
Bitno je razluciti da li je modem zaista conexant-ov ili je samo chipset conexant-ov, a modem kao celina od drugog proizvodjaca. Ako se radi o slucaju 2, tu moze da bude igranka, jer se conexant-ov chipset ugradjuje u modeme porekla od kineskih proplanaka do ozbiljnih proizvodjaca.
Conexant generalno ume da pravi probleme u zavisnosti od toga ko ga je, kako i na koju "modemsku plastiku" (pertinaks) udenuo, a zatim i zavisi koji OS se koristi i na kojoj maticnoj ploci to sve fercera (ili ne fercera). Ja sam imao nekoliko modema sa Conexant-ovim chipsetom, a kako su mi sve masine bile i ostale multi-boot, umelo je da bude veselo. Poseban problem je sado/mazo odnos conexant/linux.
Zato kada kazes conexant modem, treba da napises i kako ga na primer Win (2k ili XP) "vidi" odnosno pod kojim imenom.
U to ime, slazem se sa lanciom, koji osim sto dobro kuva ima i dobre savete.
Sve dial-up varijante (OS-ovi) rade bez greske sa externim modemom (modemima), ali je broadband ipak krajnje resenje, pogotovo za distribucije linux-a koje vise/manje gotovo i da ne trpe spore veze, a i windows sad ima povelike zakrpe svakih mesec dana a nekad i vanredno.
Pozdrav
[ lancia88 @ 23.11.2005. 00:12 ] @
Pozdrav,
vidim ja ime mi poznato, nadam se da dolazis i ove godine na dobru kuhinju?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.