[ protech_v2 @ 18.11.2005. 00:22 ] @
Mozda je neko video i slicno pitanje u Java forumu, pa se unapred izvinjavam!

Dakle - dobio sam prilicno izazovan predlog (da, bas sam optimista :) ) da uradim softver za agenciju za nekretnine koji ce raditi na linuxu na prilicno starim masinama (P1, 133Mhz, 32MB RAM).

Dosada sam radio najvise u Delphi-ju i naravno prva varijanta u vezi sa ovim mi je bio Kylix, ali s obzirom na probleme sa bugovima i sve ostalo, hteo sam da me neko posavetuje o alternativama.

Trebalo bi mi znaci RAD okruzenje, lak pristup bazama, i prilicno light-weight rad rezultantnog softvera. Koji RAD bi mi preporucili ili koju kombinaciju?

Znam da trazim puno, ali treba mi nesto cime cu skoro lako kao u Delphiju :) napraviti brz softver koji ce raditi bez KDE-a i imati varijante kao sto je DBGrid i slicno :)

Hvala!
[ leka @ 23.11.2005. 17:26 ] @
Takozvana "pomrcina" - www.eclipse.org .
[ protech_v2 @ 24.11.2005. 18:11 ] @
Koristio sam Eclipse za Java web aplikacije - ali ne cini mi se pravo resenje za ovo sto mi treba - gde je tu gomila vizuelnih komponenti kao u C++ Builderu? :) Salim se, znam da sam pitao za puno, ali pretpostavljam stvarno da se moze naci neko solidno RAD okruzenje?
[ Dragi Tata @ 24.11.2005. 18:45 ] @
Možda ovo?

http://vtcl.sourceforge.net/
[ Nedeljko @ 25.11.2005. 10:43 ] @
Dobar RAD nećeš tek tako naći kao besplatan proizvod. Postoji na primer widestudio (adresa je www.widestudio.org), ali nemoj očekivati čuda, niti kvalitet Borlandovih i Majkrosoftovih alata. Sve se to plaća. Takođe, na Windows platformi su bolji RAD alati na raspolaganju.

Rešenje je u tome da ta firma shvati da će Linux više da ih košta, i da se lepo vrate na Windows.