[ dule_ppx @ 18.11.2005. 09:35 ] @
| Pre par dana sam dobio Neobee.net ADSL paket na 512 kbps, ali od samog pocetka imam problema da se konektujem. Prvi put kad instaliram i konfigurisem sve sto treba, proces konektovanja se zaustavi na "Verifying username and password" i to traje dok ne cancelujem. Posle toga vise nece ni da otvori prozor za konektovanje, vec moram sa ctrl-alt-delete da iskljucim sve taskove vezane za modem. A tek onda nece da se konektuje.
Onda uninstaliram softver i modem kao da nikad nije ni postojao, i instaliram sve ispocetka, i tek posle 5-6 besomucnog brisanja i instaliranja uspe da se konektuje.
Posle uspesne konekcije, internet radi savrseno, sto se tice toga sam prezadovoljan. Ali cim restartujem kompjuter, ili na bilo koji drugi nacin prekinem konekciju, opet sve ispocetka... verifying username and pasword, pa maltretiranja sa unistaliranjem i instaliranjem.... Svaki dan potrosim bar 3 sata na tome.
Zvao sam tehnicku podrsku svaki dan bar po dva puta, kazu da problem moze da bude u telekomu, i nista.
Sumnjam da je do telekoma, jer kad se konektuje, internet radi savrseno.
Imam WinXP sp2, konekcija pod firewallom, modem sam dobio od neobee.net-a (Actiontec HomeDSL modem, external USB)
Pomagajte kako da resim problem. Da li da uzmem na svoju ruku neki posten modem ili da menjam provajdera?
|
[ dule_ppx @ 18.11.2005. 09:38 ] @
Zaboravih da spomenem, ceo hd sam formatirao i instalirao cist windows dva puta. I dalje isti problem
[ covek_iz_senke @ 18.11.2005. 12:13 ] @
Mozda bi bilo najbolje da njih pitas u cemu je problem. Ja isto imam ActionTec i prezadovoljan sam.
[ tdjokic @ 18.11.2005. 13:08 ] @
Citat: Zvao sam tehnicku podrsku svaki dan bar po dva puta Citat: covek_iz_senke: Mozda bi bilo najbolje da njih pitas u cemu je problem.
???
[ djricky @ 18.11.2005. 13:30 ] @
ovo baca dosta lose svetlo na neobee, ako je tacno...
znaci, obavesteni su da postoji problem, i nista se nije desilo?
zovi ponovo i insistiraj da to rese u saradnji sa telekom srbija!
bitna stavka: da li ti radi fiksni telefon? ima li bilo kakvih prekida u vezi ili necega slicnog?
[ dule_ppx @ 18.11.2005. 16:25 ] @
Fiksni radi bez problema, jedino cujem slabo sustanje kad je modem ukljucen (bez obzira ako je konektovan na net ili ne)
Zvao sam tehnicku podrsku, ali je sve ostalo na tome "pokusavamo da dobijemo telekom, pa cemo videti u cemu je problem" .posle sam izgubio volju da ih zovem kad sam shvatio da smo dosli do te tacke da ne mogu da mi pomognu
[ dule_ppx @ 18.11.2005. 16:28 ] @
Sto se tice bacanja lose senke na neobee.net, nije mi bila namera, Stvarno sve funkcionise besprekorno. Od kad sam prvi put popunio formular, pa do dobijanja modema nije proslo ni nedelju dana. A sam internet je prilicno dobar (mozda zato sto je 512kbps) Ali nema pucanja ni ostalih problema.
Mozda je problem kod mene... sta znam neki hardver ne radi na svakom kompjuteru isto
[ BojanBG @ 18.11.2005. 21:54 ] @
A da nemaš možda u računaru još neki mrežni uređaj, tipa mrežna kartica ili SkyStar karticu?
[ dule_ppx @ 18.11.2005. 22:15 ] @
Nemam nista slicno. Od problematicnog hardwarea samo externu PCTV preko USB. Ali kazem, dva puta sam formatirao hard disk i instalirao clean winxp, sada nemam nista dodatno instalirano osim adsl modema.
Da li je pametno da kupim drugi modem?
[ Boki4u @ 19.11.2005. 00:30 ] @
Pa ako mislis da je modem u pitanju, vidi da iscimas nekog ortaka/prijatelja/poznanika koji koristi ADSL da dodje do tebe sa svojim modemom pa da probate. Ako bude radilo savrseno, resen problem...
Ako mislis da je do kompa, onda zovi ortaka da donese svoj komp kod tebe i instaliraj mu svoj modem pa vidi radi li...
Treca mogucnost je malo teze izvodljiva, a to je da ako sumnjas da je problem u tel. prikljucku, da nadjes nekog ko koristi usluge neobee ADSL pa da odes kod njega sa svojim kompom i modemom...
Aj probaj nesto, pa javi sta je!
Pozdrav!
[ djricky @ 19.11.2005. 11:37 ] @
probaj ti privremeno zameni taj modem, a usput i splitter, jer ne bi trebao da cujes ono sustanje...
[ GFC @ 19.11.2005. 17:44 ] @
Ja imam Neobee ADSL nekih 20 dana (isti modem Actiontec...) i nema nikakvih problema. Uključim računar, 2xklik na ikonicu za konektovanje i povežem se za 1sec. Imam i SS2 i Pinnacle TV Card i nema nikakvih problema. Ni šuštanja u tel. slušalici.
Da nije u tvom slučaju stara centrala (analogna) problem?
[ M.O.T.R. @ 20.11.2005. 16:06 ] @
Nema to veze sa Neobee, nego sa tvojom centralom i modemom na njoj koji treba da prosledi verifikaciju user-a i pass-a do Neobee servera i kad on potvrdi, veza se uspostavlja. Znaci opet Telekom i njegova infrastruktura pravi problem. Kao sto vidis kod nekih korisnika sve tece odmah, a kod tebe to traje. Svi smo na istim modemima i istom serveru, ali nismo na istim centralama. I ja sam na Neobee vec 2 meseca i nemam takve probleme, mada kad su radili centralu na Bezaniji imao sam iste simptome, verifikacija 1 min i odbije me. Sad je sve trenutno. Nemoj da lupas glavu i reinstaliras Win bez potrebe svaki cas, jer nema tu nikakvog konflikta u masini. Kad se zakacis ne gasi masinu, nista joj ne fali, moja makina radi 24/7, samo je hladi i pevaj...Pozdrav
[ Beltrammi @ 20.11.2005. 20:01 ] @
da li je to aDSL stigao u NS ili se neobee pomaknuo u BG ?
[ tdjokic @ 21.11.2005. 01:20 ] @
Citat: Beltrammi: da li je to aDSL stigao u NS ili se neobee pomaknuo u BG ? Tako smo dosli, ne prvi put, do pitanja: zasto neki clanovi ES-a kriju lokaciju? Sto neko nece da napise puno ime i prezime to jos i razumem, ali lokacija je cesto potrebna da bi ostali ucesnici u diskusiji znali koja valuta se koristi tamo gde doticni zivi, kakvo je stanje na trzistu hardvera, usluga - dial-up, ADSL itd. Na neki nacin, izmisljamo toplu vodu - ljudi koji su formirali pravila za forume su to sigurno uradili na osnovu nekog iskustva i znanja a mi to nadobudno ignorisemo.
Ja licno ne znam kako stoje stvari sa ADSL-om u N.Sadu jer zivim u Beogradu.
[ dule_ppx @ 21.11.2005. 08:35 ] @
Evo i mene da se javim. Centrala je u Vozdovcu.
Covek iz teh.podrske je spomenuo da se jos jedan javio iz Vozdovca sa istim problemom, ali ne zna da li je uspeo da ga resi. Takodje, kaze da uopste ne stize nikakav signal sa moje strane kad pokusavam da se konektujem.
Bio bih 100% siguran da je do telekoma, ali kad cancelujem prozor gde pise '"verifying username and password", on nece vise ponovo da se otvori (prozor za dial up). Onda moram sa ctrl-alt-delete da skinem sve vezano za adsl, i ponovo pokrenem sve aplikacije. ili da restartujem kompjuter. Znaci brljavi i softver.
A da ne spominjem to sto nece svaki put skroz da se uninstalira, a desava se da prilikom instalacije prosto 'zaboravi' da instalira i harverski deo (atm konekcije u folderu Network Connections)
Druga stvar, da je samo do centrale, mislim da ne bih morao da reinstaliram modem toliko puta, bilo bi dovoljno da pokusavam da se konektujem normalno preko ikone za konektovanje... to bi bila pesma u odnosu na ovo reinstaliranje
[ bokiss @ 27.11.2005. 20:43 ] @
I ja imam isti prblem kod neobee-a.
Ja sam u Brece Jerkovic i pre nedelju dana sam uzeo ADSL od njih. Imao sam isti problem a onda kad sam poludeo poceo sam da ceprkam po mreznim konekcijama, i naleteo na jednu stvar za koju sam mislio da je problem.
Probaj sledece ne moze da skodi a cim ne skodi znaci da koristi:
Udji u mrezne konekcije
desnim klikom idi na "ATM conection" pa na Propertis i po default-u je TCP/IP iskljucen e pa ti ga samo stikliraj i OK.
Jer ako se ne varam kad ukljucis racunar u donjem desnom uglu ekrana ti stoje dve mrezne konekcije prekrizene a kad ovo budes odradio stajace ti samo jedna, dok ce druga biti konektovana ne znam ni ja na sta ali pokazivace konekciju brzine 64kb/s.
E sad jos jedna stvar, sve dok ti se ne konektuje drzi isljucene sve Firewall - ove, jer su meni pravili problem. Iskljucim sve uspem da se konektujem i dok je konektovan ukljucim Kaspersky antihacker i BUMMMMMM.... nista ne radi a nista i ne prijavljuje da propustim ili blokiram......
[ Stator @ 28.11.2005. 10:24 ] @
Ja sma imao slicnih problema ali sam ih resio kupovinom aDSL routera koji mi sada super radi poso...
[ s_nenad0210 @ 02.12.2005. 01:31 ] @
Ja imam isti problem. Naime meni je radilo 2 dana kako treba dok nisam iskljucio modem iz struje (ne pitajte me zasto) dok je racunar bio na netu. Od tad samo prijavljuje gresku. Zvao sam teh podrsku prvo su mi rekli da moram da sacekam pola sata dok se veza sa telekomom ne uspostavi ponovo. Pa su mi rekli da moram da preinstaliram windows posto sam modem uklonio preko add/remove programs. Kao mora da se skida preko onog Dslcelan.exe koji je na cd-u. Posle su mi rekli da je verovatno problem sa telekomovim radijusom (sta god to znacilo). Zvali su me jednog dana i pokusavali da rese problem dok su imali telekom na vezi, nista nisu resili. Na kraju su rekli kao docice neko iz teh podrske sutra kod vas. Nije dosao niko...Zvao sam, kazu zao nam je niko nije mogao da dodje, docice sutra. Ako to sutra ne bude bilo danas onda stvarno......
Koliko vidim nije problem do modema....
Zaboravio sam da kazem da i ja cujem sustanje dok razgovaram telefonom.
Neko mi rece da je to do centrale...ja sam na nbgdu, pojma nemam koja je centrala, znam samo da podrzava samo pulsno biranje a kad zovem na mob izlazi cela identifikacija.
[ M.O.T.R. @ 02.12.2005. 15:22 ] @
"Radijus" je server za verifikaciju korisnika, ali on ne bi trebao da bude kod Telekoma, vec kod Neobee-ja tj. kod bilo kog provajdera, jer verifikuje njihove korisnike. To je na server na linux-u koji radi samo verifikaciju.
[ djricky @ 03.12.2005. 00:36 ] @
RADIUS se, u slucaju "naseg" ADSL-a, nalazi i kod provajdera i kod Telekoma Srbija, ne pitajte zasto
[ boksi @ 05.12.2005. 20:29 ] @
I dobro ljudi kad smo ustanovili sta je radijus ili gde se nalaze,jel ima neko resenje za nas na Neobee-ju.Ja sam na Zvezdari i imam isti problem.Zvao sam tehn.podrsku ,naravno ne znaju nista,kaze da im se jos niko nije javljao sa ovim problemom(ili lazu ili se stvarno niko ne javlja).Meni se svasta desava,od problema sa konektovanjem,preko pucanja veze ali ne i linka na modemu.Znaci koristim 2 meseca i pre jedno 15 dana je pocelo.
Daj ljudi zovite tehn.podrsku da ne misle da ih zezam.Kazite da ima svuda problema pa da se uvate da resavaju to.
Inace kad radi ,super je veza ,nonstop 27 kb/s.Znaci sasvim ok,koliko to moze da bude u Srbiji!Pozdrav svima!
[ djricky @ 05.12.2005. 20:34 ] @
welcome to the club  nisi jedini...
Zvezdara je cuvena po tom konstantnom pucanju veze... tu ti neobee slabo moze pomoci... bolje nabavi router koji ce sam da se rekonktuje... 
[ vladika @ 06.12.2005. 02:54 ] @
Ako je kao sto mislim (a mislim da jeste  ) onda postoje 2 RADIUS servera  .
prvi se nalazi u telekomu i on sluzi za preautorizaciju (na osnovu realma, tj. domena, iza @ on odredjuje u koji L2TP tunel ce da terminise korisnika). on samo terminise korisnika (ne proverava pasword i sl.).
drugi se nalazi na strani ISPa i on radi autorizaciju / accounting (ako to zeli provajder).
[ TiSiPiAjPi @ 27.12.2005. 17:49 ] @
...ja nemam adsl :)
nego...kum kaze ajde brate postavi pitanje DA LI JE NEKO NASAO RESENJE GORE SPOMENUTOM PROBLEMU
pozdrav svima
special greetz 4 djricky ;)
[ dule_ppx @ 27.12.2005. 18:21 ] @
Evo malo i ja da se javim.
I dalje isti problem, stim sto sam nakon konsultacije sa teh. podrskom prestao da besomucno reinstaliram modem, ispostavilo se da je dovoljno da restartujem kompjuter par puta, stim da se modem pokrece sa windowsom.
Recimo, prvi put kad ukljucim kompjuter, u 99% slucajeva se ne konektuje, nego se zaustavi na poznatom "verifying username....". Kad kliknem cancel, onda se zaustavi na "Dialing P8,35" , ili connecting to P8,35, zaboravio sam vec (kompjuter inace ne gasim danima)
Tako da sam vreme konektovanja sa 3 sata sveo na svega 15 minuta, sto je par metara istrosenih zivaca manje
Onu drugu predlozenu mogucnost da odnesem modem kod nekog drugog sa dsl vezom nisam isprobao jer jednostavno nemam vremena
Eto toliko.... moje resenje za sve ostale sa slicnim problemom - Promenite modem, kupite router ili se pomirite sa sudbinom
[ perakojot @ 27.12.2005. 23:38 ] @
dobro je nisam lud
apsolutno identican problem, danas sam uzeo actiontec modem i potpisao ugovor (NS) sa neobeejem i imam istih problem, e sad sreca pa sam naleteo na ovaj forum jer mi je sledeca ideja bila da reinstaliram win
za razliku od nekih nisam uspeo NI jednom da se vezem, link dioda je upaljena ali veryf. usr. pass stoji dok ga ne cancelujem a posle toga je paralisan i ne radi dok ne restartujem (sto je u celoj ovoj proceduri usporeno)
zvao sam teh podrsku i oni su mi rekli da je problem sa telekomom valjda (oni moj zahtev za logovanje uopste ne vide na njihovom sistemu ). rekli su mi da ce zvati telekom da iskopaju te logove mog broja da se utvrdi o cemu se radi. (mosh misliti kolko ce to trajati)
pitao sam dal je jos neko u NS imao taj problem oni su mi rekli da ovakvog tipa nije imao niko (?!?) sto me je malo nasekiralo.
sta da radim ja sam bez ideja, ne poznajem nikog ko ima ADSL modem, niti znam sta su ruteri i gde se oni kupuju.
sustanje linije takodje cujem mada kada sagovornika pitam kako oni mene cuju oni kazu bez problema
jel ima neko ideju?
[ s_nenad0210 @ 28.12.2005. 01:41 ] @
Ja sam imao slican problem. Reinstalirao sam modem i win par puta... Isto su mi iz tehnicke podrske rekli da se niko nije javio sa slicnim problemom. Dosli su posle nedelju dana cimanja kod mene. Sramota me je sto ovo pricam ali greska je bila u tome sto sam ja dok sam reinstalirao modem par puta umesto [email protected] napisao samo username:) Mada su mi ovi iz neobee promenili i modem. Sad sve radi fino osim sto po nekad javlja istu gresku, stane na verifing...Pozdrav!
[ perakojot @ 28.12.2005. 01:46 ] @
to sam naravno isprobao, sve moguce varijante koje se ticu tih glpuavih "sitnica" koje zivot znace sam kombinovao. Nema sanse da mi je nesto promaklo.
mislim nije instalacija rocket science
sto se vise drndam oko ovoga vise mi se cini da ti je promena modema pomogla a ne promena username-a....
ajmo drugari dajte neke ideje sta da radim pre nego sto sutra pocnem da masiram tech podrsku...
[ dule_ppx @ 28.12.2005. 08:06 ] @
Promeni modem.
Ta prica da je do Telekoma je bezveze, ja sam u BG, centrala Vozdovac, pa imam isti problem. Da je to Telekoma onda bi svi korisnici redom imali ovakve probleme.
Konflikt modema i tovje konfiguracije.. nista vise
[ perakojot @ 28.12.2005. 12:55 ] @
nema veze sa tim
isprobao sam na 3 razlicita racunara...
[ p.r.l.e. @ 28.12.2005. 13:34 ] @
UZMI RUTER!!!
Imao sam IDENTIČAN problem pre nekih dvadesetak dana kad mi je stigo modem (Actiontec) iz Novog Sada.
Btw, centrala je VOŽDOVAC. Ta opskurna centrala...
Proveo sam prvo veče sa momcima iz teh. podrške Neobee-a nekih čuku i po do dve na telefonu.
Fini momci, kažu imali su slične upite, ali kao jebiga - ne znamo.
Dslclean nekih par puta, reinstall - i ništa.
Onda sam mu provalio fazon. Neka 3-4 reboota mašine i onda se konektuje.
Život ne bi mogao biti jednostavniji.
Ipak sam odlučio da batalim taj modem koji sam dobio od njih.
Uzeo sam RUTER i ni u jednom trenutku nije pravio problem da se zakači.
Neobee hoće i da pukne (sad da li je do njih ili telekoma??), a ruter za razliku od tih buđavih modema osvežava svoju konekciju stalno, što je dosta značajno ako niste u blizini a ide vam neki download ili nešto.
Ti ruteri nisu bogznakako skupi, a rade posao djj.
I instaliraju se čas posla, a bez da moraš da reinstaliraš Windows (!?!?!?) ako nešto zajebeš (što pak ne može da ti se desi)
[ perakojot @ 28.12.2005. 13:47 ] @
A koji si ruter konkretno ti uzeo, gde si uzeo i koliko si platio.
Ja ustvari uopste ne znam sta su ruteri, niti znam gde se kupuju. Kada guglujem na temu ruter iskacu mi stvari od po 50 € i vise ja iskreno nemam u ovom momentu gore navedenu sumu.
[ p.r.l.e. @ 28.12.2005. 14:51 ] @
Ja sam konkretno uzeo Efficient Networks Speedstream od ovih ortaka http://www.netiks.co.yu/adsl%20ruter.htm
Cena je bila tačno 2,712.50 dinara plus 18% PDV...., znači negde oko 3,250 dindži...
Kažu da je nemački D-Link OK. Ruter 502T (1 LAN port, 1 USB) je tu oko 30 evra.
Ja sam uzeo navedeni jer ima 4 porta (treba mi za 3 kompa)
Pošto je ruter pravljen da opslužuje nekoliko računara istovremeno, on - kao što rekoh, stalno osvežava konekciju. Ti samo pališ-gasiš računar.
D-Link ima i modem koji je negde oko 20 evra..
D-Link DSL-300T Ethernet ADSL Modem.
http://www.adslguide.org.uk/ha...iews/2004/q4/dlink-dsl300t.asp
Ključna reč ovde je Ethernet. Nije neko USB s*****...
Oni se konfigurišu iz web browsera - Firefoxa, Internet Explorera(?), šta već koristiš...,
prostim pozivanjem preko njihove IP adrese (tu informaciju dobiješ uz modem/ruter) i daljnjim unošenjem parametara konekcije preko stranice koja se nalazi na samom modemu/ruteru.
Obzirom na sve navedeno, pretpostavljam da i ovi (ethernet) modemi aktivno održavaju vezu sa internetom i da ona ne zavisi od toga da li je komp upaljen ili ne...
**a to je ono što bi trebalo da tebi radi posao!**
vidi cene i sve na http://www.pcberza.co.yu, u pretragu upiši adsl
[ perakojot @ 29.12.2005. 02:13 ] @
evo opet mene
malo da kazem sledece, jednostavno mi nije jasno kako da se upustam u kopovinu hardvera kad ni ne znam dal ce resiti problem. Skeptik sam oko rutera iz prostog razloga sto za razliku od ostalih gore navedenih korisnika ja se nisam uspeo povezati ni jednom! Osim toga stvarno je besmisleno da sad kao platis internet 1500 i vise dinara i sad on ne radi zato sto, eto bas ti se zalomilo, treba jos jedna sprava od 30€. To nije prodaja usluge vec prodaja macke u dzaku. Nemam ja nista protiv neobee-ja do sada su iskljucivo korektni bili, videcemo nadalje, ali zasto uopste nuditi adsl ako je infrastruktura nikakva.
Bas sam isfrustiran i morao sam nesto na glas da kazem!
Teh podrska mi je danas rekla da se ni ja uopste ne pojavljujem na njihovom serveru sa zahtevom za logovanje. To mi govori da je problem izmedju mene i ISP (a u medjuvremenu se prolazi kroz TELEKOM!!!)
Da li je neko od vas resio problem bez daljneg placanja dodatnog hardvera? ja jednostavno ne mogu da izbijem iz glave da je problem neka glupava sitnica koju treba shtiklirati u nekim podesavanjima da bi sve to proradilo....
[ Pedja_Jankovic @ 30.12.2005. 20:31 ] @
RESENJE PROBLEMA!!!!!! (Na zalost za EUR 20)
Dakle ovako. Brat je pre par dana (u Novom Sad) dobio modem za ADSL, doneo ga kuci, namestio prema uputstvu i.... nista. Verifying user name/pass.... i to je uglavnom bilo to. Zvao mene, probali da resimo i nista. Vidim posle, imaju ljudi istih problema i ja sta cu, otvorim se za 20 EUR i kupim ADSL modem D-link DSL-302T (isto sto i 300T koji je vec ovde pominjan samo pored ehternet-a ima i USB). I tako, instaliram ga ja, za 3 minuta kad ono radi... 27-29 kB/s download.
Inace, modem mozete da kupite tako sto odete na www.pcberza.co.yu i udarite pretragu ADSL kao sto je neko vec rekao.
I tako ja srecan sto sve radi, krenem da ukljucim i telefon i....popizdim. Shvatim da modem (D-link) ima SAMO ulaz a ne i izlaz dalje prema obicnim telefonima. Problem sam resio na sledeci nacin. Na izlazu iz zida sam razveo zice na dve strane (ono vulgaris, uzeo dva kabla, ogolio zice, zelenu na zelenu, crvenu na crvenu, pa sve zajedno u zid) Tako sada ide jedan par zica na jednu stranu prema obicnom telefonu, drugi prema ADSL modemu tako da postoje dve grane. Onda sam uzeo microfilter koji sam dobio od neobee-a uz njihov beskorisni modem i umetnuo ga izmedju zida i obicnog telefona koji se nalazi na jednoj od dve grane. I sve radi vrlo lepo. Dok razgovaram cujem vrlo slab sum u pozadini a download je u isto vreme potpuno konstantan. Vrh grafikona koji pokazuje protok je ravan kao staklo.
U principu, sam Internet sada radi dobro i necu da trujem ali treba svi da zovemo neobee i da im kazemo da njihovi modemi jednostavno ne radi. Da li zbog telekoma ili ne nije ni vazno. Trebali su da obezbede neke druge. Inace, neobee modem koji na mojoj centrali (Alcatel) ne radi je tip i neobee-a probao pred mojim bratom na svojoj masini i svojoj centrali i sve je bilo OK.
ajd pa pozdrav, i uzivajte u ADSL-u :)
[ perakojot @ 30.12.2005. 21:16 ] @
Evo opet i mene. Ne bi bilo u redu da sam samo kukao :)
elem problem je resen, kako ?!?!
veze nemam, jednostavno sam dosao kuci i reko ajd da probam kad ono HOP - ADSL
Onda skontam da imam propusten poziv tehnicke podrske, tako da zapravo ne znam sta su uradili ali sta god da su uradili upalilo je, modem, hardver, windows nisam menjao tako da ne verujem da je problem kod mene bio, poslednje sto znam je da su kontaktirali telekom u BG (mada ne znam kakve oni veze imaju sa tim...) i evo drustvo sad vam se javljam sa ADSL-om i super turbo sam zadovoljan...
toliko od mene
[ perakojot @ 30.12.2005. 21:20 ] @
E da u vezi radijusa
jedan je u telekomu i on vrsi autentifikaciju druge polovine login oznake tj @ISP a drugi radijus ima ISP i on prepoznaje prvu polovinu login oznake tj username
zato username ne radi a username@isp radi
bili su ljubazni iz teh. podrske da mi objasne
[ djricky @ 31.12.2005. 01:53 ] @
na pocetku ove strane ima jedna poruka
Citat: perakojot: poslednje sto znam je da su kontaktirali telekom u BG (mada ne znam kakve oni veze imaju sa tim...)
svake veze... ekipa iz JUPAK-a u Beogradu daljinski sve kontrolise... u NS se samo postavljaju modemi po centralama
[ dule_ppx @ 31.12.2005. 12:34 ] @
Ako procitate pazljivo ugovor sa Neobee, pise da je vrednost modema 20 eur.
Kad uporedim cene, za te pare samo krsh i mozete da dobijete.
Jel zna neko zbog cega se desava ovo sustanje telefona dok radi modem? Izgleda da je i mikrofilter koji se dobija uz modem takodje s*****.. .pardon, s**nje.
[ sich @ 31.12.2005. 18:53 ] @
ma idi trazi od njih drugi mikrofilter. Prvi mikrofilter koji mi je bio u opakovanju je bio potpuno riknuo, tj. nije se culo apslolutno nista. Umesto da ne propusta 4+kHz on nije propustao nista :)
dobio sam drugi koji fino radi
[Ovu poruku je menjao sich dana 02.01.2006. u 19:31 GMT+1]
[ djodji @ 11.01.2006. 15:03 ] @
Citat: djricky: na pocetku ove strane ima jedna poruka :)
svake veze... ekipa iz JUPAK-a u Beogradu daljinski sve kontrolise... u NS se samo postavljaju modemi po centralama
Nece bas da bude tako, kako tvrdis. Za Novi Sad se sve konekcije rade u Novom Sadu.
[ Wega @ 12.01.2006. 00:34 ] @
isti problem kod druga, stane kod user name i pass i nista, posle toga mora restart pa unistal pa sve ponovo
patili smo se tako ko zna koliko puta dok nismo skontali da u podesavanjima nismo dobro uneli one brojeve 8 i 35(ne znam tacno sta je to, vidi se lepo na onom upustvu sto se dobije od neobee-a, treca slicica cini mi se) posle toga nikakvi problemi, radi kako treba.
probacu sutra da uzmem uputstvo pa da tacno navedem gde i sta.
[ talicni @ 12.01.2006. 21:11 ] @
Koju ti gresku ispise kad odbije da te konektuje?! Pusti ga da verifikuje koliko god hoce i na kraju ce ti napisati koja je greska, sa tim brojem znas mnogo vise. Ili kazi ovde pa da guglamo il kazi podrsci, cudo da te to nisu pitali bar jednom!
[ bootmaster @ 13.01.2006. 14:20 ] @
Da ne otvaram nove topice... Da li radi njihov modem na Linuxu?
[ RooTeR @ 13.01.2006. 14:33 ] @
Ako mislish na neobee-jev actiontec usb modem, onda je odgovor ne (mada opet, mozda se nadje i neko ko uspe da ga natera da radi:)
[ Decorated Emergency @ 14.01.2006. 17:09 ] @
Danas mi se javio isti problem,ono stane kod veryfing user name.. Centrala je Vozdovac,i kada mi se javi problem,uninstaliram,ponovo instaliram i onda radi..da li trebam da nabavim novi modem ili shta ? Uhh..:roll:
[ aphex_hn @ 14.01.2006. 22:23 ] @
ja sam u NS-u [na podbari sam], i juche sam preuzeo taj paket kod neobee-ja, i bio srecan ko malo dijete,poslije 10god dial-up krsha kao adsl...
i instaliram sve i fino pichi sve cijeli dan juche, ali zato jutros mi pochelo da se deshava ovo sa verifying username...poslije par sekundi pojavi se error [ http://img523.imageshack.us/img523/4400/adslerror5or.jpg ].
i tako mozhda 2h nece da se konektuje, ili ako se konektuje sve shto mogu da otvorim je neobee-jev sajt.
danas cijeli dan zovem tehnichku podrshku i non stop je zauzeto...
skroz chudno...
znachi oko podne mi je par sati sve shljakalo kako treba, pa par sati nishta, pa opet sve ishlo kul i sad opet neradi...
probo sam ovo shto ste rekli sa resetovanjem kompa al dzabe,kontam da to nije do mog kompa.
nadam se da je ovo samo neka trenutna za*ebancija, jer ako ovako nastavi moracu da mijenjam provajdera
lejm rad
[ kumkat @ 14.01.2006. 22:45 ] @
Citat: aphex_hn: ja sam u NS-u [na podbari sam], i juche sam preuzeo taj paket kod neobee-ja, i bio srecan ko malo dijete,poslije 10god dial-up krsha kao adsl...
i instaliram sve i fino pichi sve cijeli dan juche, ali zato jutros mi pochelo da se deshava ovo sa verifying username...poslije par sekundi pojavi se error [ http://img523.imageshack.us/img523/4400/adslerror5or.jpg ].
i tako mozhda 2h nece da se konektuje, ili ako se konektuje sve shto mogu da otvorim je neobee-jev sajt.
danas cijeli dan zovem tehnichku podrshku i non stop je zauzeto...
...............
Vidi
http://www.elitesecurity.org/t...s-nece-skoro-nista-da-prihvati
nisi jedini. :)
[ Miki88 @ 14.01.2006. 22:55 ] @
Citat: aphex_hn: i instaliram sve i fino pichi sve cijeli dan juche, ali zato jutros mi pochelo da se deshava ovo sa verifying username...poslije par sekundi pojavi se error [
i meni se desava isti problem!
vise ne radi nego sto radi!
[ Decorated Emergency @ 14.01.2006. 23:03 ] @
Meni je sve pochelo jutros..mozda je neki problem kod njih,kad je kod toliko korisnika nastao prekid u radu ADSL-a ..
[ unicorn @ 15.01.2006. 19:27 ] @
Ja sam na HOME 256K od 5ka i imao sam OGROMNE probleme sa connectovanjem...
Stalno mi je prijavljivao da sam uneo pogreshno korisnichko i/ili lozinq... (To, naravno, nije bio sluchaj :))
Veza je OK, downstream je DALEKO od 256kbps, ali nema veze, nije 1500din za dzabe...
[ dule_ppx @ 16.01.2006. 11:51 ] @
Ako ste mislili da je ovo sto stane kod "verifying username and password..." veliki problem, e pa kod neobee-a ima jos gore - da vam adsl totalno prestane da radi. Naime, ceo januar modem uopste ne moze da pokaze status ready (zelena lampica u system tray). Lampica koja treba da svetli na modemu kad je sve ok, jednostavno se ne pali. Ne pomaze vise nista, ni restart i windows reinstalacija. Menjao sam modem (uzeo sam d-link) i nista!. Dakle neobee mi je skroz pukao.
Nakon svih ovih iskustava, kablovski internet je zakon, nikad nisam imao problema sa njim a koristio sam ga godinu dana. (osim kad imaju kvar na kablovima, ali to je smesno u odnosu na ovo sa neobee)
[ perakojot @ 16.01.2006. 12:49 ] @
To sto ti se ne pali link lampica na modemu znaci da nije uspostavljena veza sa netom, to meni vise zvuci kao nesto do telekoma nego do neobee-a.
Nadam se da ce ti proraditi!
[ Decorated Emergency @ 17.01.2006. 02:45 ] @
Ja se iskreno nadam da vishe NECE biti problema oko ADSL-a...O j*bem ti sve vishe,da izvinete :P
[ farmer @ 18.01.2006. 15:28 ] @
ja imam isti problem oko verifikacije vec neko vreme... ne znam sta da radim sve me ovo jako nervira... e sad ili da kupim bolji modem ako to reshava stvar ili http://www3.ptt.yu/usluge/index.php?id=adsl koji daju modem sa mreznim prikljuckom ili da se vratim na kablovski... u svakom slucaju neobee je njesra tezih razmera
[ Decorated Emergency @ 18.01.2006. 21:23 ] @
Pa kod kog provajdera onda VREDI uzeti ADSL ?
[ lega99 @ 22.01.2006. 10:34 ] @
Citat: Uključim računar, 2xklik na ikonicu za konektovanje i povežem se za 1sec.
Nesto mi nije jasno, da li vi to imate ADSL ili dial-up? Kako i zasto kliktanje na ikonicu, pa zar niste non-stop povezani. I ja imam kod istog provajdera ADSL i nema nikavog dvoklika na bilo kakvu ikonicu niti takva postoji, modem je nasetovan i non-stop je povezan. Ovo kako pisete ispada dial-up ADSL.
[Ovu poruku je menjao lega99 dana 22.01.2006. u 11:36 GMT+1]
[ farmer @ 22.01.2006. 11:50 ] @
hmm kako sad to? pa ono isti je dialog kao kod dialup-a samo sto se brze poveze.. da nije kao kod kablovskog...
[ GFC @ 22.01.2006. 12:04 ] @
Citat: lega99: Nesto mi nije jasno, da li vi to imate ADSL ili dial-up? Kako i zasto kliktanje na ikonicu, pa zar niste non-stop povezani. I ja imam kod istog provajdera ADSL i nema nikavog dvoklika na bilo kakvu ikonicu niti takva postoji, modem je nasetovan i non-stop je povezan. Ovo kako pisete ispada dial-up ADSL.
Pa moraš se nekako konektovati. Možeš podesiti i automatski, ali me mrzi da se time bavim.
Inače, sad nema ni onog 2x klika na ikonicu :) LOL :) stavio sam je u Start-up foder. Sad sam samo na klik daleko od sveta :)
[ lega99 @ 22.01.2006. 19:58 ] @
Nisam to nikad video kao izgleda, dobio sam modem-ruter, nakako nabo sta treba da se setuje u modem-ruteru, promenio password na uredjaju i krenuo da radim. Nemam nikakvih ikonica za konekciju niti sam morao nesto da instalisem. Ajde ako te ne mrzi pojasni kako to izgleda kad se manuelno povezuje, sta se instalise ili sta se setuje.
[ Decorated Emergency @ 22.01.2006. 23:53 ] @
Jao sa ovim Neobeejem visheeeee uhh samo se nerviram ! Jel ce se smiriti ovo shto se deshava i da li cemo moci svi lepo da zivimo u svetu super adsl-ova sa lepom brzinom?
Chiji sada adsl VREDI uzeti ?
[ ogorcen @ 23.01.2006. 03:46 ] @
Sasvim sam siguran da probleme koje ja kao i mnogi ovde imaju sa Neobee ADSL-om prouzrokuje samo Neobee a ne Telekom.
Evo zasto to kazem:
Prvi kompjuter sam dobio kao klinac 1982. Od tada sam promenio sve od ZX80 preko 8-bit klasika i XT IBM-a pa redom sve pentijume. Programirao sam i pravio sam igrice jos u osnovnoj skoli, nekih 15 godina pre nego sto su se ovde pojavile prve skole za “kompjutersko opismenjavanje”… dakle, imam preko 20 godina iskustva i nisam priucena domacica koja samo umislja da provajder ima probleme!
Iz Novog Sada sam i korisnik sam Neobee ISP usluga vec nekih 5-6 godina, prvo dial-up a sada ADSL i za sve ove te godine od kada sam njihov korisnik sam promenio:
2 telefonske centrale
2 telefonska broja
3 kompjutera
3 modema
4 nacina pristpa internetu (neobee prepaid, prepaid smin, postpaid 042, ADSL)
3 operativna sistema
…i bez obzira na sve to probelmi su identicni vec godinama. Imam komsiju drugara koji je na Eunetu i na identicnoj centrali sve ove godine. Uvek i sada je njemu sve radilo besprekorno dok meni kao korsniku Neobee paketa “cvetaju ruze”. Nosio sam moj kompjuter kod njega, on donosio svoj kod mene, i sa mog i sa njegovog kompjutera Eunet uvek radi a Neobee stalno pravi probleme. Svaki put kada mi se Neobee zakucao Eunet i svi 041 brojevi se radili bez problema…svaki put! Veza puca, gusi se, klecne podje zastajkuje, ima je pa je nema svakih par skundi ili par minuta ili par sati…!
Errori… raznih fela - 691 (budalastina, kao pogresan user ili pass), onda redom sve dok se ne dogodi istina u vidu 718 sto i jeste problem jer “remote computer did not respond in timely manner”. Taj “remote computer” je Neobee server, to ne radi. Nekada napise to sto na pise kao sa 718 a u stvari je svaki put bez obzira na error u pitanju “malfunction” servera.
Na Neobee ADSL-u sam vec skoro mesec dana. Nisam 24/7 za kompjuterom ali nema dana da nijhov server ne za*ere. ASDL linija stalno funkcuinise kao sto su neki vec pomenuli ali je moguce pristupiti samo Neobee sajtu ili eventualno jos nekom domacem. Nekada se ne moze pristupiti ni Neobee sajtu iako se bez problema ulogujem. Vec godinama uznazad i na dialup-u Neobee ima prekide koji najcesce pocinju rano ujutro (posle ponoci ili koji sat kasnije i ponekad traju satima sve do podneva. TP se uglavnom ne javlja na tel. a ako se jave onda se zblanjuju, kao – “prvi put cujemo za to”… a pritom problem o kome sam ih obavestio postoji konstantno GODINAMA unazad!Pisao sam mailove TP bez odgovora sve dok nisam uspeo na tel. dobiti neku ljubaznu sluzbenicu koja ne radi u TP i koja se izvinjavala iako nije nizasta kriva.
Za ovih dvadesetak dana definitivno nisu ispunili obecanih 95% od 24/7 jer mi se samo jednom navratu desilo sa je radio samo njihov sajt i nista nekoliko sati (skoro 10). O slucajevima kada radi samo recimo MSN messenger necu ni da pricam. Apsolutno je sve jedno da li se kacim preko dialup-a ili preko ADSL-a – kada Neobee pukne onda je pukao za sve.
Ne kazem, mozda je problem u vezi od njhovog servera prema globalnoj mrezi prouzrokovan Telekomovim “kvalitetom” ali ako ja od 7 ujutru pa do podne zovem TP i saljem mailove a pritom se niko ne javlja ni na jedan od 4 telefona niti se udostoji da posalje cross-post svim klijentima sa obavestenjem da su u problemima onda ja to zovem balkanskim poslovanjem u kome je bitno klijentu uzeti pare unapred a zatim mu ne isporucivati obecano tj. prodato. Cak i da je u pitanju (a na sta sumljam) namerna opstrukcija Telekoma za racun Euneta to ne opravdava odnos kakav Neobee ima prema klijetima.
Danas je kao ADSL “radio”s’vremena na vreme… Skidao sam neki program sa prosecnom brzinom od 5 kbps umesto 27 kbps!
Manite me prica o routerima… nemam problema sa uspostavljanjem ADSL veze vec sa pristupom Neobee serveru tj. globalnoj mrezi jer ili radi samo “moj PC – Neobee server” ali ne i dalje prema svetu, ili, ne radi ni “moj PC – Neobee server” ali pritom ono sto je Telekomov deo posla a to je ADSL linija funkcionise besprekorno! Ne radi se ni o preoterecenosti njihovog servera jer se “zaglupljivanja” servera najcesce desavaju u vreme kada vecina ne korsiti interent tj. u ranim jutarnjim satima (2,3,4,5,6,7,8,9) a tada su i telefonske linije najrasterecenije.
Necu to! Nisam za to platio! Necu internet provajdera kakav je Elektro ditribucija - da se radujem kada mi stalna veza radi u kontinuitetu 1 sat umesto 24 sata! Kazu da imaju malo osoblja i da se prosiruju na Beograd a pritom nisu u stanju ni da rese probleme u lokalu tj. u NS. Umesto da su prvo izasli na dobar glas u NS oni su se rasilrili kojekude i sada imaju bumerang efekat tj. los glas koji ih bije sa svih strana i odvraca potencijalne korisnike da postanu njihovi klijenti!
Neka rese svoje probleme sa Telekomom ako ih imaju a ako ih Telekom ili nelojalna konkurencija sabotira preko Telekoma neka o tome obaveste javnost i korisnike!
Bas me zanima sta ce biti kada bude trebalo da se uplati za naredni mesec? Zar ce poslati uplatnice bez ijedne reci…kao da se nista nije desavalo predhodnog meseca?!
Vrlo bih voleo da neko od sefova iz Neobee prati ovaj forum. Jos jedan mesec im dajem fore a onda vracam DSL modem i prelazim na Eunet. Od pocetka mi je Neobee bio simpatican i zato sam postao njihov korisnik ali ovo je prevrsilo svaku meru jer se radi o cistoj prevari i ignorisanju korisnika!
EDIT: Ni ovaj post sada ne mogu da posaljem jer vec vise od 3 sata ne funkcionicsu (od 1AM do 4AM)!
[ djricky @ 23.01.2006. 08:18 ] @
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|