[ refa @ 18.11.2005. 10:44 ] @
| POceo sam uciti C++ i PHP medjutim imam instaliran windows 2003 server i slackware 10.2 linux, vishe koristim linux medjutim zbog fakulteta matlaba i tako tih stvari koristim i windows.
interesuje me u kom operativnom sistemu je lakse nauciti programirati u ova dva jezika ??
visual studio 2005 beta2 je super, medjutim u KDE developu c/c++ imam windows console applilcation medjutim ne mogu je kompajlirati kao .exe (logicno) ali meni bash to treba dali ima neko rjesenje za to ??
i ko ima bolji kompajler visual studio ili kde develop(gcc)
hvala unaprijed |
[ Goran Arandjelovic @ 18.11.2005. 12:10 ] @
Mislim da je o tome već bilo rasprave koji kompajler je "bolji". Neću o tome jer i sam ne znam dovoljno, ali mogu da ti kažem da je sve jedno gde ćeš učiti c++ i php (pogotovu dok si u fazi učenja:))
[ tosa @ 18.11.2005. 14:57 ] @
Ukoliko radis u Visual Studio-u i imas i MSDN, pred tobom se nalazi blago uredno
sortiranih informacija za razne tehnologije, pa naravno i za sam C++.
I ne razumem ovo za Windows console application, to postoji i u VS2005.
[ 3MAJ86 @ 18.11.2005. 14:59 ] @
u principu jeste svejedno gde tje pocheti da uchi, ali je veoma bitna odluka u kom pravcu tje da se orijentishe.
elementarni c/c++ je naravno isti i na windowsu i u linuxu, ali u jednom momentu tje morati da napravi prekretnicu. mada, najbolje je poznavati programiranje i na jednoj i na drugoj platformi, ali ima dooosta da se uchi zar ne? :)
[ formeye @ 18.11.2005. 17:52 ] @
Sto se tice prekretnice, ako skrene na GNU/Linux, imace portabilne toolkite za GUI - QT, GTK, Vx koji ce moci da rade i na Winu, a sto se tice implementacije Posix sistemskih poziva za Win ima Cygwin. Tako da ako neko nauci dobro da programira za GNU/Linux (ili neku drugu Posix) platformu, uz malo (ili mnogo) muke, moci ce da kompajlira programe za win...
(Ako su i KDE uspleli da poteraju na Winu, sve je moguce :) )
[Ovu poruku je menjao formeye dana 18.11.2005. u 18:54 GMT+1]
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.