[ midus @ 18.11.2005. 14:51 ] @
|
Pozdrav svima,
imam problem sa tabelama, ne znam kako sa jednim DBISAMQuery-jem da povezem dve tabele, sta treba u Object inspector-u da dodam, tamo kod Table mogu samo jednu tabelu da selektujem, a treba mi upit koji poziva 2 tabele koje su povezane, a i vuce podatke i iz jedne i iz druge.
Sta bi trebalo da uradim da di mogao u DBGrid -u da vidim rezultat upita?
Pretpostavljam da nije komplikovano ali vise i ne vidim sam kako da ovo prevazidjem.
Unapred zahvalan na svakoj pomoci? |
[ aleksandarpopov @ 18.11.2005. 18:09 ] @
DBISAM nisam koristio ali ako je query, a ne tabela sta te sprecava da u property Sql od tvog query-a ukucas Select polje1, polje2, polje3....from tabela1, tabela2 where tabela1.nekopolje = tabela2.nekopolje
Zatim prevuci jedan Datasource objekat na formu postavi ga da referencira taj tvoj query i postavi datagrid i njegov datasource property na datasource komponentu koju si prevukao....
[ midus @ 23.11.2005. 10:44 ] @
Pozdrav,
imam problem sa komponentama, mislim da sam sve povezao kako treba, ali mi sad izbacuje poruke tipa:
[Fatal Error] db.pas(8): Program or unit 'db' recursively uses itself
Circular unit reference on db....
ne znam sta treba da promenim sve mi se kod ove druge greske pozicionira u USES kod DBGrid. Sta je tu greska ne znam ni sam.
Mislim da nije nista komplikovano, mada ga ne provaljujem...
Pisite ako imate neko resenje
[ midus @ 24.11.2005. 12:30 ] @
Resen problem,
imao sam problem sa komponentama, sada mi je uredu , a i nisam bio stavio active na True odma pa me je i zato zezalo.
Jedino nece da kompajlira za sada ali valjda cemo i to da resimo
Hvala jos jednom
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.