[ absonic @ 19.11.2005. 17:39 ] @
| Neki lik mi je poslao neku knjigu u .pdf formatu na Yahoo mail...
Kad sam skidao knjigu brzina mi je bila 9.5 kb/s a konekcija 45 kb/s, a kada skidam nesto drugo sve je klasichnih 4.5 gore-dole kb/s?
Zanima me zashto? |
[ Kosta ******um Rex Persia @ 19.11.2005. 17:46 ] @
Ko to zna,na to nema sasvim pouzdanog odgovora,sem da je na Yahoo daleko bolji server,pa zato i download ide brže.
Nisam baš stučan oko ovog,tako da možda i nisam u pravu.
[ ilaj @ 30.11.2005. 15:11 ] @
Definitivno nisi u pravu a to sto je brzina bila veca je posledica kesiranja na hd a tvoj program za protok nij toga svestan
[ SashaNBG @ 05.01.2006. 17:30 ] @
Kesiranje ima veze ako nesto ponovo skidas pa zato pokazuje pogresne podatke. A brzina skidanja zavisi i od vrste fajla! Ako je ZIP/JPG/AVI i slicni kompresovani tip fajla, onda je maksimum oko 6 KB/s na obicnom modemu, dok svaki HTML, DOC, TXT, PDF i slicno modem dodatno kompresuje pa onda ide naizgled kao munja, i preko 10 KB/s. Fora je da ti stvarno vidis tih 10 KB/s kad pratis tamo protok za konekciju, a realno, modem je skinuo 6 KB i raspakovao ih na 10 KB pa zato tako prikazuje. Neka me ispravi neki strucnjak ako gresim, mada mislim da je bas ovako.
A konektovana brzina od 40 i nesto kbps nije toliko bitna, jer modem sam podize brzinu ako se popravi konekcija i onda ipak ide do maksimuma za modem.
[ ilaj @ 06.01.2006. 22:09 ] @
Mislio sam na kesiranje u internim buferima modema i aplikacija(da bi se deo necega raspakovao datim algiritmom to mora da se skine u odredjenoj kolicini definisane tim algoritmom dekompresije a to se skuplja u tim buferima) ,a ne kesa npr browsera itd.I pogresio sam sto se tice kesiranja na hdd to modem radi u memoriji(svojoj ili operativnoj to zavisi od modema) a ne na hdd, izvinite lapsus.
[Ovu poruku je menjao ilaj dana 06.01.2006. u 23:10 GMT+1]
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.