[ zdravko vas 5051 @ 19.11.2005. 18:15 ] @
Award Boot Block BIOS v.1.0. copyright ( c ) 1998, Award sofrwaew,inc BIOS ROM checksum error Detecting floppy drive A media ... Insert system disc and press enter Trazim pomoc .... sve gore napisano je ono sto se pojavi na monitoru .... uz pomoc Start-up floopy se moze dalje do A: .... Postoji problem koji sam uocio ...... a: time: 5:59:57.58.a .... vreme bukvalno stoji , cak ne moze ni da se promeni u enter new time . Dok a:date 02-15-1980 u delu Enter new date .... moze da se postavi danasnji datum ali .... vec prilikom sledece provere samog datuma pojavljuje se sutrasnji datum , nakon sledece provere datuma vec je za dva dana otislo napred. Napisao sam da je vreme nemoguce postaviti jer uvek vrati na gore napisano. Menjao sam nekoliko proverenih baterija 3v. nista ne pomaze ..... da nije tu umro BIOS .... pomaze li Flash .... mada mislim da nece proci jer ni C: ( Hard Disc ) neprepoznaje tako da je nemoguce prici mu .... menjane memorije Itd. U pitanju je Gigabyte ploca .... GA-6BX7 Ukoliko je BIOS u pitanju ...... skino sam sa Net.a .Flash za tu plocu ..... ali neide ... Ima li neko savet sta dalje ... samo da nebude da mi je zao novaca za novu plocu .... ova ploca bi mi odgovarala jer za nju vec imam i procesor Intel 466MHz. memorije , grafiku .... a sama ploca mi odgovara jer je koristim ( odnosno koristio sam je za Autodijagnostiku ) gde se jos uvek sve zasniva na sporijim procesorima . Pozdrav Zdravko Novi Sad . |