[ Mauricije @ 20.11.2005. 18:18 ] @
Znam da je ovo pisano xxx puta, ali mene interesuje poseban nacin pa dopustite mi.
E, ovako: sinulo mi u glavu posto trebam zastititi cd od kopiranja, a da nesto ne zajebem i da se ne mucim sa svim onim programima da probam ovako: narezem data disc i u sadrzaj ubacim neki fajl koji je pokvaren-znaci da pri kopiranju izbaci Data read error ili sl.
Ali naravno ja ne znam napraviti ni pokvaren fajl (jesam advanced), pa molim za ideje i sl.

P.S. Znam da je to lako zaobici ( Alcohol ili cak posebno kopiranje) ali musterija mi nije neki poznavalac, pa da skonta trebace mu... al zna kopirati i mene zeznut.

Hvala mnogo i ne zamjerite!
[ smfilip @ 20.11.2005. 18:23 ] @
pa na tom principu i rade "svi oni programi",tako da nisi otkrio nista novo...
[ manijac @ 20.11.2005. 19:45 ] @
Imam predlog da se sadrzaj zakljuca na seriski broj CD medija ako moze. I dali mediji imaju seriski broj kada se prave ili idu svi blanko ?
[ smfilip @ 20.11.2005. 20:24 ] @
svaki CD ima serijski broj,ali opet,taj broj nije nemoguce simulirati na drugom cd-u
[ Mauricije @ 20.11.2005. 20:40 ] @
Ma dobro znam da nije nista novo, gde bi bilo.
Nego kako npr. napraviti txt file koji je pokvaren i ne moze se kopirati sa cda, a da se ne zezam sa nekim programom za zastitu od kopiranja koji bi na kraju zezno cijeli cd-da nemogu instalirati sa njega?
Ne mora biti txt samo da se ne moze kopirati, ne trazim nista posebno samo me interesuje.
[ smfilip @ 20.11.2005. 20:51 ] @
pa ne mozes ga nikako zeznuti...kao sto rekoh,ima programa koji kad pocnes da narezujes idu normalno,a onda kad dodje do tog txt fajla,kad pocne da ga narezuje,zamjeni nekolika bita u njemu i dodje do greske i prekida rezanja,a obicno se taj fajl stavi u zadnju sesiju,tako da je ostalo citljivo,ali ne moze i da se kopira
[ Mauricije @ 20.11.2005. 21:01 ] @
Da j...te ne mogu narezati fajl ako ga pokvarim, jesam bolid.
Jedno veliko izvinjenje svima zbog gnjavaze!
[ damiru_2 @ 20.11.2005. 21:02 ] @
Program PlexTools (http://plextools.com/), opcija SecuRec (Protection settings -> Password). Ne znam da li radi na drugim rezačima osim Plextora, ali vredi pokušati.
Evo i objašnjenja (attachment)...
[ plavigor @ 21.11.2005. 23:23 ] @
Instalirah program, ali na mom Asus-u DRW-0804P ta mogucnost nije dostupna.
Pozdrav
[ Fedya @ 22.11.2005. 12:30 ] @
Citat:
manijac: Imam predlog da se sadrzaj zakljuca na seriski broj CD medija ako moze. I dali mediji imaju seriski broj kada se prave ili idu svi blanko ?

Kada kopiras CD, kopiras i njegov serijski broj (novi disk ima isti serijski kao i stari).