[ define @ 21.11.2005. 00:03 ] @
Radio sam sajt u php-u koji je vec nekoliko meseci radio normalno bez problema, ali sam imao duge linkove koje pravi php tipa nesto.php?blabla=21&gsahgd=21&js...... i to sam pomocu mod rewrite hteo da prepravim u linkove tipa ovih na es-u Fora je u tome sto sam ja to uspeo da odradim ali mi se od tada povecalo trosenje bandwidtha vise od 10 x, sto bi znacilo oko 1 - 1.5 gb po danu. Ranije su mi linkovi bili tipa <a href=detalji.php?test=$id['id']> i tada bi dobijao www.domen.com/detaljno.php?test=1 e hteo sam ovo da sredim u www.domen.com/proizvod/1.html i to sam uradio ovako <a href='http://www.domain.com/proizvod/"$id['id']".html'> i sve je radilo ok samo sto mi je jelo bandwidth Posumnjao sam da me neko dosa, ali kada sam pogledao u statistike video sam da "osoba" koja trosi moj bandwidth je u stvari moj sajt?????????????? video sam da je ubedljivo najvise kb pojeo ip od mog sajta. To se desava od kada sam odradio ovo Da nebih sada pisao sve adrese redom koje sam izmenjao evo vam .htaccess file pa mi recite ako ima nekih greski RewriteEngine on RewriteBase / RewriteRule ^pretraga/$ trazi.php [L] RewriteRule ^pretraga/brza/rezultati\.php$ brzi_rezultati.php [L] RewriteRule ^pretraga/rezultati\.php$ rezultati.php [L] RewriteRule ^proizvod/([0-9]+)\.html$ detaljno.php?test=$1 [L] # -FrontPage- IndexIgnore .htaccess */.??* *~ *# */HEADER* */README* */_vti* <Limit GET POST> order deny,allow deny from all allow from all </Limit> <Limit PUT DELETE> order deny,allow deny from all </Limit> AuthName www.domain.com AuthUserFile /home/wwwdomain/public_html/_vti_pvt/service.pwd AuthGroupFile /home/wwwdomain/public_html/_vti_pvt/service.grp [Ovu poruku je menjao define dana 21.11.2005. u 01:10 GMT+1] |