[ zuz @ 21.11.2005. 12:47 ] @
Naime probao sam raznorazna softverska rijesenja za konverziju PAL u NTSC, ali mi nekako to sve izgleda pomalo šepavo i ne baš u potpunosti vjerno originalu. Riječ je o DV formatu koji se vec nalazi na hard disku u PAL formatu. Nekako sam razmišljao da bi možda najbolje rješenje bilo povezati dvije kamere, jedanu PAL kameru kao izvor, a druga bi bila NTSC kao snimač. Povezati ih preko firewire odnosno iLink-a medjusobno,pa na PAL kameri pritisnuti jednostavno play u VCR modu, a na drugoj, onoj koja je NTSC, rec pod DV-IN u vcr modu i dobiti konvertovan video format koji be se onda prebacio na komp za daljnju obradu. Znam da je ovo nešto skuplje rješenje, ali mislim da je i najbolje. Ako neko ima bolju ideju, ili misli da nisam u pravu po pitanju izvodljivosti gore navedene ideje neka se slobodno javi i napiše svoje rješenje. S druge strane zanima me postoji li kakav komad hardwera koji bi u letu i kvalitetno odradio konverziju DV formata prije nego li se video zapis baci na hard disk, nešto sam o tome čitao i pokušao googlati ali malo slobodnog vremena mi ne daje baš puno prostora za istraživanje po netu kako bi saznao više. [Ovu poruku je menjao zuz dana 21.11.2005. u 13:47 GMT+1] |