[ sale83 @ 22.11.2005. 00:20 ] @
Prvo sam isao na to da savladam osnovu Jave itd. Sad kad sam to uklavirio kako JAVA funkcionise u odnosu na druge programske jezike ( c++, PHP) imam problema sa pravljenjem .jar fajlova!!! Recimo ako imam nesto kako PrimerZaJar Kreiram manifest file manifest.mft Code: Manifest-Version: 1.0 Main-Class: PrimerZaJar Classpath: .\IzlazniJarFajl.jar I preko komandne linije zadam ovako nesto: Code: jar cvfm IzlazniJarFajl.jar manifest.mft *.class Ja dobijem IzlazniJarFajl.jar ali to mi bude kako ikonica rar fajla i kad kliknem na nju u njoj se nalazi sve sto se nalazilo u tome folderu gde je i CLASS !! Znaci sve je u tome IzlazniJarFajl.jar . Mislim gde gresima sta treba da uradim da bi taj IzlazniJarFajl.jar bio executable ( da mogu da ga aktivirim na CLICK ?? Isti problem imam i kad idem preko JCreator Pro -> Tools -> Create .jar File Isto kako rezultat dobijem imeFajla.jar ( ali opet kad kliknem ono je rar i u njemu sve sto se nalazi u istom folderu)??? Ima li neko ideju i predstavu u cemu bi mogao biti problem!!! WINXP -> nemam ni SP1 niti SP2 -> Samo neke zakrpe iz SP1 !!! |