[ Darko269 @ 22.11.2005. 13:02 ] @
Pozdrav!

Uzeo sam novi komp: Athlon 64 3200, MATIČNA MB Gigabyte K8N-SLI, s939, nForce4 SLI, SATA MaXtor disk 16mb-200GB, i grafička Gigabyte 6600-256 rama, 2 Gb rama

Problem je nastao nakon što sam instalirao win Xp prof. i drivere i service pack 2.
Nisu se jednostavno htjeli dizati, pa su čak javljali i da ne može nači disk...onda sam ga odneo na servis i stavili su mi novi bios(piše mi kad upalim DUAL BIOS)...Čuo sam da SATA diskovi trebaju neki novi bios da bi radili, pa su ga valjda zato i oni stavili..Ugl. oni su testirali računalo sa svojim Windowsima,driverima i napravili sve testove koji su prošli, skinuli windovse i vratili mi komp...Ja instaliram win.xp i sve prvih par restartanja radi i onda mi opet počnu problemi
, prvih nekoliko puta mi se normalono dignu, a kasnije mi se počne dešavati da se dižu i po 3-4 minute...pa se opet par puta odmah dignu, pa se opet po par minuta dižu.... dođe do djela gdje piše win XP i ona zelena crtica putuje po traci ispod...

Da li je netko imao sličan problem ili zna u čemu bi mogao biti problem...MOLIM VAS ZA POMOĆ JER SAM STVARNO OČAJAN....

[ belluci @ 25.11.2005. 12:09 ] @
ja sam imo slican problem.nisu mi prepoznavali SATA hard disk.problem je bio u driverima za SATA controller koji moras ubaciti pri podizanju windowsa sa diskete(trebali bi se nalaziti na cd-u od maticne).ja sam odnio racunalo na servis da mi nadju te drivere i onda je sve bilo ok.
[ buljko @ 17.12.2005. 03:54 ] @
Probaj sa zamenom memorije ili, za prvu pomoc, skidanjem takta
memorije na 400MHz. NF4 Sli PRO kako za AMD tako i Intel Edition
radi samo sa izuzetno kvalitetnim memorijama. Meni sa NCP nije
hteo ni da podigne sistem svaki put a sa KINGSTON je sve proradilo
iz prve!
A sada glavno cudo. Uz KINGSTON u slotu i taj sugavi NCP radi kako
treba. Znaci raspored >KGST NCP KGST NCP< (4x256Mb) radi u
Dual Channel i sve je OK!