[ FoxMolder @ 22.11.2005. 14:35 ] @
Interesuje me (nisam nasao na pretrazivacu), koji sofver bi mogao da se koristi za komunikaciju izmedju dva umrezena racunara (tipa slanja poruka ili mozda cak i chatovanja)? Hvala unapred! |
[ FoxMolder @ 22.11.2005. 14:35 ] @
[ AleksandarNS @ 22.11.2005. 15:00 ] @
pa najprostiji nachin je komanda "net send" iz command prompta (ali mora biti ukljuchen messenger service, koji je po defaultu iskljuchen u sp2 zbog messenger spama koji dolazi sa interneta).
neshto mozda poput lantalk (ili lanchat...ne mogu da se setim kako se tachno zove). [ VRKY @ 24.11.2005. 19:35 ] @
[ Fedya @ 28.11.2005. 12:53 ] @
LanTalk, bilo koji messenger ili najlakse imas program HyperTerminal u Start meniju...
[ aliquid @ 09.12.2005. 22:39 ] @
pa i najobicniji winchat ce ti posluzit za direktan chat...
[ FoxMolder @ 10.12.2005. 10:33 ] @
Znaci... sa navedenim programima, ne moram da budem konektovan na internet da bih mogao da chatujem sa racunarima koji su u mrezi... ako sam dobro razumeo...
[ Gameover @ 10.12.2005. 16:08 ] @
Ne moras da budes povezan na internet, radice sve u lokalu.
[ *.Dekii @ 11.12.2005. 02:31 ] @
Imas Xp...
C:\Program Files\NetMeeting\conf.exe Zatim, konfigurisi... 1) Next... 2) Ispuni zahtev... (nemora da bude tachan, mislim kako hoces) ... 3) Sledecu opciju nema potreba da podesavas...Dakle "Next"... 4) Chekiraj opciju "Local Area Conection"... 5) Izaberi po tvojoj zelji Next...Next.. Odradi konfiguraciju i na drugom racunaru... Done? Ok... Otkucaj Ip. adresu racunara koga zelis da kontaktiras ili ime... Ako ne znas koja je ip adresa rachunara.... shift+run "cmd" unutar njega kucaj "Ipconfig" Dobices Ip. adresu, copy paste ... "Dial"... Ako ne znas ime rachunara... "start\control panel\system\computer name... [ stonex @ 09.03.2010. 20:50 ] @
Malo sam izvukao temu iz naftalina ali ... u Win 7 mi ne radi run>net send . Jel ima 7-ica neku drugu foru ili ... ?
[ valjan @ 10.03.2010. 00:01 ] @
Net send je jos u Visti izbacen i zamenjen msg.exe komandom (nema je u Vista Home varijanti), a msg.exe je ostao i u Windows 7 ali samo u professional/enterprise/ultimate varijantama...
[ stonex @ 10.03.2010. 22:54 ] @
Onda ja imam neki problem . Prilikom kucanja u cmd ukucam msg <ime korisnika> <poruka> i izbacuje mi da mi korisnik ne postoji ili da nije u mreži . Imam tri kompjutera u mreži i ovaj sa koga kucam je admin . Sva tri su pod Win 7 Ultimate .
[ valjan @ 11.03.2010. 03:00 ] @
Sintaksa za msg.exe je sledeca:
Code: MSG {username | sessionname | sessionid | @filename | *} [/SERVER:servername] [/TIME:seconds] [/V] [/W] [message] Znaci, ti bi trebao da kucas nesto poput: Code: MSG <ime korisnika> /server:<ime racunara> <poruka> [ stonex @ 13.03.2010. 00:10 ] @
Citat: valjan: Sintaksa za msg.exe je sledeca: Code: MSG {username | sessionname | sessionid | @filename | *} [/SERVER:servername] [/TIME:seconds] [/V] [/W] [message] Znaci, ti bi trebao da kucas nesto poput: Code: MSG <ime korisnika> /server:<ime racunara> <poruka> Šta je <ime korisnika> a šta je <ime računara> ??? Šta je - ko je <server> ??? [ valjan @ 13.03.2010. 02:06 ] @
Server je u ovom slucaju racunar kojem saljes poruku. <ime racunara> je ime tog racunara kojem saljes poruku. <ime korisnika> je korisnicki nalog na tom racunaru kojem si poslao poruku. Na svakom racunaru moze postojati vise korisnika, i na ovaj nacin parametrom /server:<ime racunara> odredjujes tacno gde ce biti poslata tvoja poruka (na koji od ta ti racunara), a parametrom <ime korisnika> kojem korisniku na tom racunaru saljes poruku. E sad, ako ne umes da saznas ova dva parametra, onda ti dzabe objasnjavam kako se koristi msg.exe, jer poznavanje ova dva imena spada u osnove umrezavanja...
[ stonex @ 13.03.2010. 23:15 ] @
Ma pazi , sve je to u redu , sve je poznato ,vidim komp u ''net view'' , znam ime korisnika , ali šta god i kako god kucao -ništa ne rezultira slanjem poruke ! Stalno mi izbacuje poruke ''Error 1722 getting session names'' ili 1707 !
Ja kucam sledeće : msg luka /server:luka-pc poruka ali stalno izbacuje grešku ! [ valjan @ 15.03.2010. 07:35 ] @
Ako na drugom racunaru imas ukljucen neki firewall ili AV sa integrisanom mreznom zastitom, moguce je da on blokira saobracaj. Nisi rekao da li su ti racunari u domenu ili u radnoj grupi, postoji razlika u adresiranju primaoca.
[ stonex @ 15.03.2010. 16:52 ] @
Hah , pa sada , imam NOD32 ali ne bih rekao da mu je po default-u uključena mrežna zaštita .
Povezani su u workgroup . Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|