[ TheSkeptik @ 06.10.2002. 14:26 ] @
Ima li ko kakav pametan prijedlog. Nemojte mi samo reci wget jer koliko sam ja shvatio u wget morate rucno ukucati URL fajla koji skidate, a vecina danasnjih sajtova ima aktivne strane php, asp i sl pa je doticna operacija tesko izvodljiva.
Dakle ima li neki GUI download manager koji bi podrzavao drag and drop ako vec ne bi bio plug in za mozillu?
[ Goran Rakić @ 06.10.2002. 14:56 ] @
kliknes desinm na link u mozilla-i, kazes Copylinklocation, otvoris Konzole ili xterm, ukucas wget i pritisnes srednji taster misa, ili levi i desni ukoliko nemas srednji.
[ axez @ 06.10.2002. 16:21 ] @
hehehehe, very funny...:)
Ma ima fronendova za wget. Vidi na freshmeat-u.
[ Časlav Ilić @ 06.10.2002. 18:13 ] @
Meni se dopao WebDownloader for X, adresa je http://www.krasu.ru/soft/chuchelo/. Ima ga i u 8.2 distribuciji Mandrejka.
[ Dejan Lozanovic @ 06.10.2002. 21:38 ] @
Citat:
Go! X:
kliknes desinm na link u mozilla-i, kazes Copylinklocation, otvoris Konzole ili xterm, ukucas wget i pritisnes srednji taster misa, ili levi i desni ukoliko nemas srednji.

Druga varijanta, uzmes Galeon i podesis wget za download menager ;))) i Galeon sve radi za tebe :))
[ silverglider @ 11.10.2002. 10:35 ] @
Sta fali KBearu ?
[ random @ 12.10.2002. 12:40 ] @
Pored toga, wget može zgodno da se koristi kao download menadžer ako se URL-ovi čuvaju u fajlovima. Primer:

Code:
$ cd ~/download
$ cat > nekifajl.wgeturl
ftp://nekiserver.net/pub/nekifajl.tar.gz (copy/paste URL)
^D
$ wget -ci nekifajl.wgeturl

Kada je download završen, obrišete .wgeturl fajl. Na taj način uvek znate koji su fajlovi dovučeni a koji su "u toku".