[ Tyler Durden @ 07.10.2002. 12:03 ] @
da se prilikom instalacija RH 8.0 ili 7.3 izabere da ukljuci podrsku za read NTFS, tako da ne moram poslije da rekompajliram kernel???
[ Tyler Durden @ 07.10.2002. 12:39 ] @
I jos nesto. Imam dual boot tako da mi je windows na jednoj particiji a RH 7.3 na drugoj.
I sad kad u windowsu podesim sliku na monitoru preko dugmadi na monitoru (nista softwerski) ona se promjeni i u RH tj. ode u desno tacno koliko sam je pomjerio u windowsu. To mi se prije nije desavalo. Nesto sam petljao juce oko xfs i fontova i neke teme i ikone instalirao, ali ne vjerujem da je zbog toga.
?
[ luner @ 07.10.2002. 23:51 ] @
Pa Tajlere, iako si ti samo glas u ovom forumu i trebalo bi da te ignorišem, pokušaću da ti pomognem:

1) (NTFS) - Nisam baš siguran da Red Hat kompajlira kernel pri instalaciji :). Ja koristim Slackware gde možeš da odabereš između nekoliko različitih kernela. Verovatno je to i slučaj sa RH. Uglavnom, čak i ako NTFS podrška nije uključena direktno u kernelu, podrška za module bi trebalo da bude uključena. Dakle, pokušaj to da ubaciš kao modul. (Ja bih ti ipak predložio da rekompajliraš kernel tako da odgovara tvojoj mašini - stabilniji je i brže radi)

2) Verovatno je do frekvencija - ti nisi ništa softverski ali windows jeste. Kao i Linux. Podesi iste frekvencije osvežavanja ekrana za iste rezolucije pod oba sistema i slika bi trebalo da bude tamo gde treba da bude :).
[ Tyler Durden @ 08.10.2002. 09:37 ] @
mislio sam na rekompjaliranje kad se zavrsi citava instalacija...
ok, hvala puno, pokusacu to
mozes li samo da mi objasnis sta si mislio pod ovim "ti si samo glas, i trebalo bi da te ignorisem"??
[ luner @ 08.10.2002. 14:36 ] @
>> mozes li samo da mi objasnis sta si mislio pod ovim "ti si samo glas, i trebalo bi da te ignorisem"??

Zasto si uzeo taj nick ako neznas o kome se radi i koji su dijalozi vezani za njega?
[ Tyler Durden @ 08.10.2002. 15:07 ] @
aaa
pa dobro znam o kome se radi, ali nisam bas pamtio dijaloge (film me nije odusevio) ali svidja mi se ovo ime a i lik durdena je prilicno cool
hvala jos jednom