[ Remedy @ 27.11.2005. 11:47 ] @
Problem je sledeci: covek je stavio memoriju obrnuto u leziste na ploci. I nije je polomio (na zalost), nego su na memoriji izgorela 2 pina na delu sa 80, a u lezistu na ploci je malo rastopljena plastika (jedva se vidi) oko 2 pina na onom delu sa 104 (stavio obrnuto). Ploca je Asus A7V8X-X, u pitanju je ono podnozje koje je najdalje od procesora. Na ploci nema drugih vidljivih ostecenja. Kad ubacim jednu moju memoriju - Kingmax 512MB ddr433 (ne u to osteceno leziste) i upalim ga, ploca ima napon, kuleri se vrte, lampica HDD-a sija 20-30sekundi kao da hoce da podigne sistem. Medjutim ne cuje se biip od Bios-a, monitor ne reaguje uopste (graticka je ok) i dalje se ne desava nista. Ostatak te konfiguracije: Barton 2600+, Maxtor 80GB, memorija je bila 256MB ddr400 Ram Bo (umro sam od smeha kad sam procitao, al to pise i na cipovima - valjda zato nije pukla), Radeon 9200... Kako da utvrdim da li je ploca otisla? Da li mozda nece da krene sa ovom mojom memorijom (cisto sumnjam)? Sta da probam dalje? Da ne pricam kako je do ovog doslo i zasto mi je pripala ''cast'' da se petljam sa ovim. |