Nemogu vam dati precizne informacije o tome koje su mi informacije bile potrebne u odredjenom periodu..Mogu vam samo okvirno navesti koje informacije sam trazio na sajtovima razlicitih banaka...Mislim da nebi bilo korektno navoditi pojedine banke..
Kada govorimo o odredjenim kreditnim linijama koje se odobravaju gradjanima , podaci koji se mogu naci na sajtovima su po mom misljenju nepotpuni , cesto nemozete kao prosecan korisnik koji ne poznaje bankarski sektor steci uvid u ono sto je sve potrebno kako biste dobili odredjeni kredit..ZNaci potrebno je ipak za detaljne informacije otici na salter i postaviti dodatna pitanja i posle cekanja u redu izaci razocarani iz banke jer vam je sluzbenik objasnio da nemate dovoljno veliku platu da biste dobili odredjeni kredit , jer odredjene pojedinosti nisu bile objavljene na sajtu banke..Samim tim doveli ste sebe u pomalo neprijatnu situaciju i gubili vreme...Znaci sto se kredita tice , objasnjenja u obliku teksta koji je prezentovan u tablicama bez detaljnog objasnjenja , gde banka polazi od stanovista da sam ja upoznat sa svim bankarsim terminima...Moze li to malo detaljnije i jednostavnije, sa obajasnjenjem celokupne procedure,
Kreditne , Debitne kartice...Uslovi njihovog koriscenja , provizije prilikom podizanja na bankomatima drugih banaka , clanarina , upisnina, depoziti koji su potrebni ili ne , mesta na kojima se mogu koristiti te kartice (internet, ATM, Post , MOTO , TO ), maksimalni dnevni limit u zemlji , limit u inostranstvu , ako postoji depozit na karticu , kamatna stopa na depozit , elementi zastite nista nije naglaseno ,Zadrzana kartica na ATM-u u inostranstvu , sta kako , koja je procedura u tim slucajevima, sve to moze biti lepo uz objasnjenje prezentovano i ne samo to , ovo sam samo okvirno naveo, Revolving kartice , kako , koliko % kamate , principi otplate , kasnjena u otplati , i puno drugih stvari.To varira od banke do banke ali mislim da bi trebalo da bude transparentnije prikazano..sigurnost od kradje i zloupotreba kartica , kakav je odnos banke prema klijentu u takvim slucajevima, na vecini sajtova nemate sve te podatke ,ili delimicno su objasnjenji..itd itd...
Tekuci racuni.Devizni racuni .kolike su provizije a odrzavanje racuna , sta se desava u slucaju "raskida" orocenih sredstava , koliko procenata dobijamo , dali postoje dodatna placanja , kao se podize kamata , mesecno , kvartalno kod orocenih sredstava ..
Transver novca u i iz inostranstva , pored WU koji su Drugi oblici transfera, sta je to Loro doznaka ,, dali se mogu unovcavati cekovi gradjanja drugih banaka iz inostranstva , kako to ide sa bankarskim cekovima stranih banaka , nepoznati termini ima ih dosta , koliki su procenti , koliko dugo traje transver , swift kodovi , primeri kako poslati novac iz inostranstva u srbiju, formulari , koji su mi potrebni , mogu se naci i na sajtu , nemoram vajda posebno u banku samo radi formulara, obicnog papira...
Nemogu vam posebno navoditi za svaku banku sta joj nedostaje na sajtu , slozicete se da bi to bilo previse traziti od jednog obicnog korisnika ali konkretnije i podrobnije informacije bi u svakom slucaju koristile...
Mislim da na osnovu ovoga sto sam napisao mozete zakljuciti i sami ako pratite taj sektor sta sve nedostaje sajtovima nasih banaka
Citat:
Da li sajt koji ne moze da se otvori (Hypo) moze biti posmatran kao dobar sajt?
Naravno da ne takav sajt se i ne smatra sajtom jer zvanicno za mene kao korisnika on i nepostoji...U predhodnom postu govorio sam o sajtu koji je ranije radio pre otprilike mesec-dva kad sam ga posecivao, u tom kontekstu sam ga okarekterisao kao sajt koji nije los..nadam se da me razumete, sta sam hteo reci...
Citat:
Od gore navedenih sajtova, na kojima po vasem misljenju nedostaju novosti/aktuelnosti i kalkulatori?
Mislim da to mozete i sami utvrditi ako pratite taj sektor , kalkulatori su razlicito postavljeni kao primer po meni dobrog kalkulatora navescu vam kalkulator Komercijalne banke
http://www.kombank.com/srp/popup/kamatnikalkulator.html
Naravno ovo su moji licni stavovi , koji predstavljaju stav coveka koji je jedino korisnik samih sajtova bez konkretnog poznavanja u dizajnu i kreiranju samog sajta , oni nemoraju biti relevantni za vecinu korisnika , mislim da je potrebno sprovesti detaljnu anketu da bi se doneo konkretan zakljucak , ovde vam nece puno pomoci komentari desetak korisnika odredjenog sajta koji ce se ukljuciti u diskusiju...
Pozdrav