[ kokanidja2 @ 29.11.2005. 13:40 ] @
canon minidv DM-MV800? i sta mislite o toj kameri?..ukoliko neko ima kakvu bolju da mi preporuci..u tom cjenovnom razredu naravno..
[ zorg @ 01.12.2005. 18:50 ] @
Uzmi to i neces pogresiti. Kupio je jedan moj prijatelj, i odlicno radi. Ja imam isto Canon (MVX 10i).
[ StORM48 @ 03.12.2005. 20:53 ] @
Imam je ja. Zadovoljan sam kako radi i koliko joj traju baterije. A što se poređenja sa ostalim modelima tiče, ja sam totalna dileja za kamere (mada znam da ih koristim), pa bolje sačekaj reč stručnjaka.

Doduše, mnogo je bolje kada se dokupi još jedna "fat" baterija, pošto je njena trajnost dosta veća od originalne.

Primetio sam i jedan problemčić. Ustvari, nisam siguran da li je to problemčić ili nešto što je uobičajeno kod DV kamera. Naime, često se dešava da se kamera zbuni u procesu automatskog fokusiranja, mada isključivo dok je aktivan zum. Problem se nekada reši sam od sebe (kamera ispravi "grešku"), a nekada ja moram da mrdnem malo zum.

Boje mi se jako sviđaju i odlično se snalazi sa prelazima između jako i slabo osvetljenog ambijenta. Ne znam koliko je dobra stabilizacija, s obzirom da sam u životu probao svega par komada, a nešto se ne sećam kakva beše kod njih. Svejedno, sa malim stativom koji posedujem, rezultati su daleko bolji.

Noćni mod je samo delimično upotrebljiv i ubija framerate do koske. Nisam siguran da li to tako treba, ali me nervira. Kvalitet zvuka je OK, a ima i neku opciju koja prigušuje okolni šum (recimo kada kameru proturiš kroz prozor auta u pokretu).

U paketu se ne dobija FW kabl (ne znam da li se dobija kod drugih kamere), mada to nije toliko bitno. TFT ekran ima dosta ograničenu pokretljivost (270 stepeni oko horizontalne ose i 90 stepeni oko vertikalne), mada iskreno nisam ni siguran da je potrebno više. Dodatni okular je realizovan takođe pomoću mini-LCD-a i iznervirao me je prvog dana - pomislio sam da ima dead-pixel, a ustvari je čestica prašine nekako uspela da se uvuče unutra. Dunuo sam negde okolo i čestica nestade :)

Izgleda da dihtuje k'o Jugo ;)

Eh da, uz kameru se ne dobija nikakva torbica, pa sam i nju morao da kupim. Al' kapiram da se ne dobija ni uz druge modele. Jel'?

Pozdrav

[Ovu poruku je menjao StORM48 dana 03.12.2005. u 21:55 GMT+1]