[ MorphX @ 30.11.2005. 02:55 ] @
U pitanju je WIN 2003 Server i neodredjen broj racunara na mrezi kojia nemam pristup. Na samom serveru postoje dve wireless mrezne i jedna LAN. Preko LANa su zakaceni lokalna mreza u toj kuci i AP u klijent modu zakacen na jedan nod mreze. Na wireless karicama su internet i drugi nod mreze. Dva noda su na dva razdojena subneta, konkretno, 192.168.1.x i 192.168.2.x. Poenta mreze je da obezbedim razmenu fileova, maila i ostalih gluposti koje mogu da se rade u mrezi, naravno i igranje i, najvaznije, mnogo jeftiniji i brzi internet. E sad tu dolazimo do problema. 1. Kako da namestim da se korisnici vide medjusobno preko "My Network Places"a? Ovo je potrebno jer korisnici imaju dinamicki dodeljene adrese i pristup preko runa i kucanja IPa otpada. I zbog igara kod kojih ne moze da se navede IP servera. Mreza radi lepo i pristup preko IPa funkcionise, samo sto se ne vidimo u "My Network Places". 2. U windowsowom ruteru podesim VPN konekciju provajdera kao demand-dial i kada pokusam iz njegove konzole da se konektujem on jednostavno napise "Connecting..." i ne radi nista. Pritom VPN podesen na isti nacin preko "Network Connections"a radi bez problema. 3. Da li "Proxy+" podrzava bilo kakvu autentifikaciju korisnoka koji se preko njega kace na internet? 4. Kako u windowsowom ruteru da ogranicim "Demand-dial" samo na VPN korisnike? Posto zelim da imam neku kontrolu nad time ko se kaci na internet. 5. Da li "Nat32" vidi VPN server podesen u "Network connections" kao jedan od interfacea ili kako to mogu da resim na drugi nacin unutar "Nat32", opet radi kontrole pristupa internetu? Izvinjavam se sto sam udavio sa pitanjima ali mi je jako bitno da to sto pre resim radi kacenja novih korisnika na mrezu. Ako sam nalupetao neke gluposti molim vas ispravite me jer nisam bas najstrucniji sa mrezama. Unapred Hvala!!! |