[ bokili @ 30.11.2005. 22:43 ] @
Posto svi znamo da je u svetu kablovski internet mnogo bolje i kvalitetnije resenje nego ADSL (a pored toga manje dostupan), a kod nas je nazalost daleko ispod kvaliteta necega sto bi moglo da se nazove internetom, zanima me kakav bi to kablovski internet trebao da bude da bi zadovoljio vase ocekivanje?
[ Dusan Marjanovic @ 30.11.2005. 23:47 ] @
Koji su razlozi zašto je kablovski internet bolje i kvalitetnije rešenje od ADSL-a?
[ bokili @ 01.12.2005. 00:52 ] @
Postoji mnogo razloga, jos ako je u pitanju kablovski preko optickih kablova, tu nema sta da se prica:)

Pa recimo, kod ADSL-a imas ogranicenje sto se tice brzine. Kod nas je to trenutno 768/192 u svetu mnogo vise a prakticno kod kablovskog je brzine ogranicena na jedno 20 puta vecu brzinu nego kod ADSL-a. A i kabal je kabal:) Mislim nije parica:)

[Ovu poruku je menjao bokili dana 01.12.2005. u 01:53 GMT+1]
[ Mister Big Time @ 01.12.2005. 01:14 ] @
Eh, i Ajnstajn je rekao dajte mi dovoljno veliku polugu i pomericu zemlju... :)
I meni neko da da $$$ znao bih kako da postavim kablovski ISP... Problem kod nas je sto niko nece da ulaze u to... nego se na postojece TV prikljucke kaci i net.. onako usput.. a provajder ima mizerno mali link.... nema dovoljno javnih IP adresa, pa ide onda NAT-ovanje... presipanje iz supljeg u prazno... pilicarenje.

[ tdjokic @ 01.12.2005. 03:49 ] @
Citat:
bokili: A i kabal je kabal:) Mislim nije parica:)
Zato je ADSL "bolji" jer paricu ima mnogo vise ljudi nego kabl. Ne treba nista dodatno dovlaciti. Prakticno, za ogroman deo covecanstva, kabl je luksuz. Prvo se dobije telefon, pa i to je muka. Ako ga ima, onda je ADSL super jer je razlika izmedju dial-up-a i ADSL ogromna. Moguce je da ce za neka podrucja bezicna veza imati prednost cak i nad telefonskom linijom.
[ bokili @ 01.12.2005. 21:42 ] @
Citat:
Mister Big Time: Eh, i Ajnstajn je rekao dajte mi dovoljno veliku polugu i pomericu zemlju... :)
I meni neko da da $$$ znao bih kako da postavim kablovski ISP... Problem kod nas je sto niko nece da ulaze u to... nego se na postojece TV prikljucke kaci i net.. onako usput.. a provajder ima mizerno mali link.... nema dovoljno javnih IP adresa, pa ide onda NAT-ovanje... presipanje iz supljeg u prazno... pilicarenje.

Pustimo za trenutak situaciju kakve jeste. Nego recimo sta bi ti zeleo da vidis u svom perfektnom kablovskom internetu. Sta bi tebe zadovoljilo kao korisnika?

Citat:
tdjokic: Zato je ADSL "bolji" jer paricu ima mnogo vise ljudi nego kabl. Ne treba nista dodatno dovlaciti. Prakticno, za ogroman deo covecanstva, kabl je luksuz. Prvo se dobije telefon, pa i to je muka. Ako ga ima, onda je ADSL super jer je razlika izmedju dial-up-a i ADSL ogromna. Moguce je da ce za neka podrucja bezicna veza imati prednost cak i nad telefonskom linijom.

Sa tobom se ne bi slozio. Ne pricamo ovde o dostupnosti i jedne i druge tehnologije. Jeste da je u razvijenim zemljama ADSL dostupniji nego cable, ali ipak mnogo su vece mogucnosti sa kablom.
[ DiskoDasa @ 24.12.2005. 18:20 ] @
Citat:
Mister Big Time: Eh, i Ajnstajn je rekao dajte mi dovoljno veliku polugu i pomericu zemlju... :)

Rekao bih da Ajnnstajn nema veze sa ovom izrekom, rekao bih da je u pitanju neko drugi ali sta znam....

Po mom skromnom misljenju adsl je bolji sto se tice davaoca zbog "parica", a kablovski sto se tice korisnika, moguc je veci protok. Koristim dial-up, jos uvek ne posedujem ni kabl ni adsl, posto zivim u delu srbije gde sve uvek na kraju dodje, ali sam misljenje formirao na osnovu clanaka iz casopisa iskustva drugih itd.
[ pendrek1 @ 18.07.2007. 21:08 ] @
Tema je Kad bi vi pravili kablovski ISP, kako bi to izgledalo. Ajmo malo o tome