[ sale83 @ 03.12.2005. 12:06 ] @
Pisao sam neku apliaciju drugu i u doticnoj sam upotrebio : Code: strstr(strtolower($string),"trazi") NAPOMENA ISTO SE DOGADJA i U PHP NUKE!, U obe se koristi funkcija iz nuke+a za filtriranje podataka.! E sad problem: Recimo imam formu registraciju: I sad iz te forme POST metodom hvatam username: i sad imamo ovako nesto: Code: // recimo ja sam se poksuao da se registrujem sa webmaster //recimo da je username = webmastersale // Znaci ovde smo uhvatili iz forem zeljeno korisnicko ime za registracijua $username = "webmastersale" // sad imamo // Ako se u korisnickom imenu nalazi webmaster if( strstr(strtolower($username),"webmaster") ) { // Ispisujemo poruku da ne moze koristiti doticno korisnicko ime // jer u webmastersale je sadrzano webmaster echo "Nazalost ne mozete da koristite to korisnicko ime"; exit(); } Znaci sve sam vam opisao " Nadam se da je jasno razjasnjeno sta radim sa tim kodom" Medjutim problem je ovde: IE6 WINXP pro ( Bez SP1 i SP2 ali ima NIS) -> To sam ja !! Meni znaci ako pokusam da se registrujem sa webmastersale ispise poruku Nazalost ne mozete da koristite to korisnicko ime Tako i treba da bude , jer sam tako kod napisao!! ALi IE6 WINXP pro ( sa SP2 + AV) -> Moj drugar Kad se on pokusa da se registruje sa webmastersale Kod njega ne ispise Nazalost ne mozete da koristite to korisnicko ime Vec ga registruje sa webmastersale!!! A to nesme da se desi Isti slucaj je ako on Upotrebi NetScape . Opet moze da se registruje sa webmastersale!! Recimo i ovo: Code: if (strlen($username) < 4 || strlen($username) > 12) { echo " predugacko ....." exit(); } Ovaj gore kod ako je korisnicko ime manje ili vece od 12 znate da treba da ispise poruku da je korisnicko ime manje ili vece ... E to kod mene radi !! Znaci ja ukucam 15 karaktera za korisnicko ime i dobijem tu poruku da imam previse karaktera u korisnickom imenu, ali moj drugar sa ves gore opisanaim OS i BR kod njega on ukuca 15 karaktera u korisnickom imenu i opet moze da se registruje a nebi trebalo. Da li je neko se susrecao sa ovakim problemom i jel zna do cega je?? Zasto kod njega nista nece da radi kako treba ??? 100% znaci nije greska do PHP coda, ali zasto jednostavno njegov browser zanemari tj uopste na njega nedeluje ovo gore vec opisano ??? Takodje i funkcija stripos() neradi kako treba kod njega!! A u najgorem slucaju nije jedini da mu se to desava , jer u bazi vidim da ima korisnickih imena duzih od 12 karaktera!!! SERVER ima instaliran -> PHP Version 4.3.10 Nadam se da barem neko ima neku ideju sta bi to moglo da bude!!! [Ovu poruku je menjao sale83 dana 04.12.2005. u 01:30 GMT+1] |