[ sashenko @ 05.12.2005. 16:34 ] @
| Dali postoji program koji pretrazuje baze podataka na bilo kom sajtu.Recimo mobile.de ili nesto slicno.Znaci korisnik zadaje kriterijume a program na osnovu njih pretrazuje sajt svakih 15-20 minuta i obavestava ga.Cuo sam da Svabe imaju tako nesto ali vec mesec dana trazim ali nista nisam nasao.
Hvala
|
[ Fedya @ 07.12.2005. 07:22 ] @
Ne razumem šta hoćeš da uradiš. Ako sam dobro shvatio, hoćeš program koji pretražuje bazu podataka nekog sajta. Na primer ti mu kažeš microsoft.com i on ti prikaže sadržaj njihove baze??! Hajde, molim te objasni malo bolje...
[ sashenko @ 07.12.2005. 10:41 ] @
Ne da trazi bilo koji sajt nego baze podataka.recimo na mobile.de umesto da trazi user non stop i da sedi ipsred kompjutera da mu postavi neke kriterijume i program da trazi stalno na osnovu kriterijuma koje je postavio i ukoliko nadje rezultate koje trazi korisnik da ga obavestava.Znaci nesto kao query recimo ili view ali da trazi non stop i na internetu.
Nadam se da si usao u poentu :-)
Hvala
[ Dejan Topalovic @ 07.12.2005. 11:13 ] @
Iskreno, ja te nisam uspio razumijeti...
[ misk0 @ 07.12.2005. 20:46 ] @
To bi trebali biti programi poput web-spidera koji pretrazuju stranice. NE postoji program koji je validan za SVE sajtove, vec bi mogao da napishes interface za svaki od sajtova koje zelis da pretrazujes. Sve to POD USLOVOM da web sajt na search nema 'text koji treba da prepoznas vizuelno i upishes u jedno polje'. Ukoliko postoji ta zastita tesko da ce ti bilo koji program pomotji.
[ sashenko @ 07.12.2005. 23:41 ] @
Stripy ,
zamisli da si diler i da prodajes kola.Svaki dan si na mobile.de i trazis po citav dan.Umesto da sedis citav dan postavis mu kriterijume (recimo Audi,>1400cc,stariji od 4 god i manje od 5000 euro,lupam ali je primer) Zatrazila ti musterija i umesto da trazis cirav dan trazi software za tebe.
Razumes :-)
[ sashenko @ 07.12.2005. 23:47 ] @
Misko je verovatno u pravu.Ne moze za svaku bazu a mozda cak mi treba i posebna narudzba.Nisam siguran ali sam i zato pitao mozda neko zna nesto ili moze da napravi.
Znaci,program trazi na jednom sajtu,ne na vise u isto vreme(malo teze ali ne nemoguce)
[ branimir.ts @ 09.12.2005. 15:22 ] @
Naravno da je moguce napraviti "inteligentni" servis koji bi periodicno mogao slati POSTOVE ka odredjenim (ciljnim) serverima, i uzimati odgovarajuce podatke a kasnije vracati u neki tebi prihvatljiv oblik.
Pozdrav
[ _owl_ @ 09.12.2005. 20:52 ] @
Najbolje bi bilo kada bi postojao odredjeni RSS feed sa podacima koji ti trebaju. Neki sajtovi naplacuju pristup svojim RSS feed-ovima ali u svakom slucaju mozes da se raspitas.
[ sashenko @ 10.12.2005. 01:24 ] @
iskren da budem ne znam algoritam RSS-ova i kako funkcionisu ali nije losa ideja,mada mislim da je ovde vise potreban neki SQL ili tako nesto(query,view i te stvari) Mozda i nije tako ali sa i zato potrazio odgovor ovde
Hvala vam svima na interesovanju
Ako neko moze da napravi tako nesto neka mi se javi.
[ _owl_ @ 10.12.2005. 14:17 ] @
Cela poenta je u tome da skoro niko nece da ti dozvoli direktan pristup bazi.
Zato moze samo da se napravi program koji ce na neki nacin da cupa te podatke ili sa sajta ili preko RSS feed-a (u zavisnosti sta je vec dostupno).
[ misk0 @ 10.12.2005. 22:57 ] @
Citat: _owl_: Cela poenta je u tome da skoro niko nece da ti dozvoli direktan pristup bazi.
Zato moze samo da se napravi program koji ce na neki nacin da cupa te podatke ili sa sajta ili preko RSS feed-a (u zavisnosti sta je vec dostupno).
Upravo to. Niko ti nece dati pristup na bazu, zato treba traziti web rjesenje.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|