[ riddler @ 10.10.2002. 21:25 ] @
| Imam jedan mali problem. Koristim SuSE8.0 Linux, imam Teacov rezac a problem je sledeci, kada pokusam da slusam muzicki CD u Linuxu dobijam sledecu poruku:" Could not mount device; /dev/cdrecorder; Input/output error; you must specify filesystem type". I nikako da ucita muziku. Sa ostalim diskovima nemam problema...A, probao sam Mandrake 9.0(btw nije nista posebno...SuSE je bolji) i kod njega sve radi OK.
10x u napred... |
[ luner @ 10.10.2002. 21:45 ] @
Nisi naveo na koji nacin pokusavas da slusas muziku (koji program i sl.). Ova poruka navodi na pomisao da pokusavas da montiras muzicki CD.
[ riddler @ 10.10.2002. 22:02 ] @
svejedno koji program...jednostavno...kad ubacim muzicki CD ne mogu da uradim mound CD-ROM-a...
[ random @ 11.10.2002. 03:46 ] @
Marko, audio kompakt-diskovi (Red Book) se ne mountuju jer ne sadrže nikakav fajl sistem (a "mount"-ovanje je zapravo dodavanje nekakvog fajl sistema u hijerarhijsko stablo direktorijuma). Jednostavno ih ubaci, zapali neku CD plejer aplikaciju i uživaj.
[ riddler @ 11.10.2002. 12:15 ] @
Hvala..to je bilo to ali je greska ne u tome sto sam pokusavao da mountujem muzicki CD vec sledeca...SuSE vidi "dva" CD-ROMa...zapravo postoje /dev/cdrom i /dev/cdrecorder a u CD playerima je namesteno da citaju cdrom...u cemu je problem sa tim sto mi nudi navodno dva Cd ROM-a kada cita sam /dev/cdrecorder...?!?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.