[ Kosta ******um Rex Persia @ 06.12.2005. 01:51 ] @
Treba mi taj podatak,jer sam na Googlu video da se spominje verzija 5.5.Da li je to zadnja verzija. Ako neko ima najnoviji Borland C++,nek me obavezno kontaktira na PP. Hvala. |
[ Kosta ******um Rex Persia @ 06.12.2005. 01:51 ] @
[ NastyBoy @ 06.12.2005. 11:18 ] @
Verzija chega, kompajlera?
Zadnju verziju kompajlera mozhesh i besplatno da skinesh sa Borlandovog sajta ('borland free commandline tools') [ Kosta ******um Rex Persia @ 06.12.2005. 19:34 ] @
Ne kompajlera već programskog jezika.Ako je verzija kompajlera 5.5, koja je poslednja verzija samog programskog alata Borland C++
[ NastyBoy @ 06.12.2005. 20:12 ] @
Borland C++ Builder - zadnja oficijelna verzija je 6.
Zatim tu je Borland BuilderX. I na kraju Borland Developer Studio, koji bi trebao da bude izdat uskoro, ako vec nije, sadrzhi u sebi novu verziju Builder-a. Uostalom, pogledaj www.borland.com pa proveri. [Ovu poruku je menjao NastyBoy dana 06.12.2005. u 21:13 GMT+1] [ X Files @ 07.12.2005. 06:55 ] @
Poslednja Borland C++ Builder verzija je 2006, koja se nalazi uz Borland Developer
Studiju 2006. Na zalost, iako se ocekivala da bude FINALNA - u Borlandu su odlucili da to bude neka Technology Preview (?!), sto bi trebalo da znaci, probajte ali mi ne odgovaramo. Starsno. Izgleda da integracija BCB2006 u BDS2006 nije bas tako jednostavna. Ocekujem da tek sledece godine imamo BCB koji ce biti zaista upotrebljiv (testiran). Za sada uzmi BCB6. [ Kosta ******um Rex Persia @ 08.12.2005. 01:51 ] @
Ok, hvala svima na pojašnjenju.
Citat: NastyBoy: Borland C++ Builder - zadnja oficijelna verzija je 6. Zatim tu je Borland BuilderX. I na kraju Borland Developer Studio, koji bi trebao da bude izdat uskoro, ako vec nije, sadrzhi u sebi novu verziju Builder-a. Hvala, samo mi jedno objasni. Koja je razlika kod tog Borland BuilderX u odnosu na standardni Broland C++ Builder 6. Jel bilo koji Borland C++ bez problema otvara sors kod koji je pisan u Visual C++ ili običnom C++ -u. [ X Files @ 08.12.2005. 06:17 ] @
Citat: Koja je razlika kod tog Borland BuilderX u odnosu na standardni Broland C++ Builder 6. Moj savet je da za sada ostavis C++BuilderX po strani... On je zamisljen kao neki multiplatformski kompajler. Medjutim nije se bas proslavio. On nema ni svoj framework niti GUI za brz razvoj aplikacija. Borland C++Builder 6 je pristojniji. Citat: Jel bilo koji Borland C++ bez problema otvara sors kod koji je pisan u Visual C++ ili običnom C++ -u. Teoretski gledano, "običan C/C++" će ti otvoriti svaki C++ kompajler, ali programe koji su specifični za Visual C++ neće. Neće ni obrnuto. To je nemoguće, jer Visual C++ ima biblioteku klasa MFC, dok C++ Builder koristi biblioteku klasa VCL. Na Borland C++ Builder i Visual C++ gledaj kao na potpuni razlicite stvari. Jeste da oba koriste C++ kao jezik izrazavanja, ali sve ostalo - koje je 90% programa i načina programiranja je različito. [ Kosta ******um Rex Persia @ 08.12.2005. 14:53 ] @
Znači, neću moći da učitam u Borland C++ sors kod koji nije pisan isključivo u njemu?
Da li postoji možda neki prevodioc koji prevodi sors kod Delphi-ja 6 u Borland C++, ili obrnuto. [ X Files @ 10.12.2005. 11:28 ] @
Citat: Znači, neću moći da učitam u Borland C++ sors kod koji nije pisan isključivo u njemu? Automatizam ne postoji... Ko dobro poznaje C++ nece mu biti preterano tesko da rucno konvertuje SOURCE, ali to nikako nije trivijalan zadatak. Citat: Da li postoji možda neki prevodioc koji prevodi sors kod Delphi-ja 6 u Borland C++, ili obrnuto. Da. Borland C++ Builder MOŽE da prevede bilo koji Delphi modul (*.pas). Samo ga dodaš u BCB projekat "Add to Project...". Tako da BCB projekat može da bude mešavina C++ i Object Pascal koda. [ Kosta ******um Rex Persia @ 11.12.2005. 00:20 ] @
Hvala, ali sors kod se nalazi u *.dpr fajlu, ako se ne varam, a ne u *.pas fajlu.
[ X Files @ 11.12.2005. 08:52 ] @
U DPR fajlu se najcesce nalaze reference i osnovni inicijalizacioni kod za forme
(DPR - Delphi PRoject), dok se u PAS fajlovima zaista i nalazi source. Evo ga jedan DPR: Code: program Test; uses Forms, TestMainForm in 'TestMainForm.pas' {Form1}, SplashScreen in 'SplashScreen.pas'; {$R *.res} begin Application.Initialize; Application.CreateForm(TForm1, Form1); Application.Run; end. Kao sto vidis to je samo kreiranje i poziv glavne forme, a prethodno, koje se PAS datoteke nalaze u projektu... dok je (deo) koda: Code: unit TestMainForm; interface uses Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms, Dialogs, SplashScreen, StdCtrls, ComCtrls; type TForm1 = class(TForm) Button1: TButton; TrackBar1: TTrackBar; Label1: TLabel; Label2: TLabel; procedure Button1Click(Sender: TObject); procedure TrackBar1Change(Sender: TObject); procedure FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction); procedure FormCreate(Sender: TObject); private { Private declarations } public { Public declarations } end; var Form1: TForm1; implementation {$R *.dfm} type TUpdateLayeredWindow = function(Handle: THandle; hdcDest: HDC; pptDst: PPoint; _psize: PSize; hdcSrc: HDC; pptSrc: PPoint; crKey: COLORREF; pblend: PBLENDFUNCTION; dwFlags: DWORD): Boolean; stdcall; var UpdateLayeredWindow: TUpdateLayeredWindow = nil; procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); begin if SplashScreenVisible then begin Label1.Enabled := False; TrackBar1.Enabled := False; Button1.Enabled := False; HideSplashScreen; Button1.Caption := 'Show the splash screen'; Button1.Enabled := True; end else begin Button1.Enabled := False; ShowSplashScreen; Button1.Caption := 'Hide the splash screen'; Label1.Enabled := True; TrackBar1.Enabled := True; Button1.Enabled := True; end; end; ... ITD ... [ Kosta ******um Rex Persia @ 11.12.2005. 16:10 ] @
Aha, sad mi je jasno. Hvala na objašnjenju.
Još jedno pitanje: Jel možeš da mi daš malo detaljnije uputstvo za onaj prevodioc koji prevodi sors kod Delphija 6 ili 7 u Borland C++ kod. Pošto sam početnik, gledaj da mi objasniš svaki korak postepeno. To mi treba, jer me interesuje kako će se pokazati jedan program koji je napravljen u Delphi 6, ako se prevede na kod Borland C++ 6. [ X Files @ 11.12.2005. 16:40 ] @
Opet se nismo razumeli.
Ne postoji prevodilac koji SOURCE CODE Delpjiha prevodi u SOURCE CODE za C++ Builder. Ono sto MOŽE je da u C++ Builder-u dodas u projekat neki SOURCE CODE od Delphija (*.pas), i da on bude PREVEDEN - ali u EXE, ne opet u SOURCE CODE !!! Dakle, Borland C++ Builder može da prevede: *.pas ili *.cpp -> *.exe a ne: *.pas -> *.cpp Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|