[ anon28907 @ 06.12.2005. 18:38 ] @
Kada probam da pustam muziku (mp3, wav itd.) ili filmove cujem samo "tiho krcanje". U XMMS sam probao da sve lepo konfigurisem ali i dalje isto ... probao sam sve pluginove, menjao buffer size, audio device (prepoznaje mi moju zvucno kao ALi M5455, sto je OK). Sa ostalim plejerima ista prica ...

nasao sam i u lspci listi: ALi Corporation M5455 PCI AC-Link Controller Audio Device (rev 03)

ovo mi se desavalo sa svim linux distribucijama osim LINUXO-a (domaci distro zasnovan na mandrake-u) gde je normalno radilo.

da li neko zna kako da resim ovaj problem ? mozda mi treba driver (mada mi prepoznaje zvucnu karticu XMMMS i video sam je kad sam kucao 'lspci') ?
[ mrleus @ 06.12.2005. 23:06 ] @
pokreni alsamixer i vidi tamo shta se deshava sa onim potenciometrima i prekidacima :) .. Meni se to deshavalo sa audigy-em poshto mu je bio ukljuchen digitalni izlaz pa mi je pravio problem iskljucim ga i onda sljaka ok. Pogledaj da nije neshto slichno.

Pozdrav
[ anon28907 @ 07.12.2005. 20:07 ] @
aha, hvala .... al sve mi je off :D i ne znam kako da ga nateram da bude "on" ... povecava sam vrednosti onih .. hm :) potencionera i prekidaca al je stalno pisalo da je off. Zna li neko kako da ih ukljucim?
[ Zeromicin @ 07.12.2005. 20:38 ] @
 Kako ono bese komanda??!!? alsactl -store
Citat:
igor@44 wrote in message news:[email protected]...Kada probam da pustam muziku (mp3, wav itd.) ili filmove cujem samo "tiho krcanje". U XMMS sam probao da sve lepo konfigurisem ali i dalje isto ... probao sam sve pluginove, menjao buffer size, audio device (prepoznaje mi moju zvucno kao ALi M5455, sto je OK). Sa ostalim plejerima ista prica ...

nasao sam i u lspci listi: ALi Corporation M5455 PCI AC-Link Controller Audio Device (rev 03)

ovo mi se desavalo sa svim linux distribucijama osim LINUXO-a (domaci distro zasnovan na mandrake-u) gde je normalno radilo.

da li neko zna kako da resim ovaj problem ? mozda mi treba driver (mada mi prepoznaje zvucnu karticu XMMMS i video sam je kad sam kucao quot;lspciquot;) ?
----
igorb.tux.nu
--
http://www.elitesecurity.org/poruka/971693
[ MMX @ 07.12.2005. 21:22 ] @
Prvo proveri u alsamixeru da li su odgovarajući kanali anmutirani. Kanal je mutiran kada ispod njega stoji slovo M, a anmutira se pritiskom na taster M. Kada završiš konfigurisanje mixera, kao root otkucaj alsactl store.
[ anon28907 @ 07.12.2005. 22:12 ] @
uspelo je :-) hvala mnogo!