[ ChildInTime @ 07.12.2005. 18:54 ] @
| Interesuje me jedna stvar...prilikom rada forme u Accessu 2003 kada napravim neki Naziv/Tekst (Label),kako da napravim da mi on recimo prilikom prelaska miša preko njega promjeni boju u neku boju koju ja,naravno odaberem...znači da ne promjeni skroz
boju nego samo prilikom prelaska miša preko njega,kao na primjer na svim web stranicama kad pređemo preko neke opcije ili linka i slično.
Predpostavljam da treba otkucat neki VBA kod za properties On mouse move ili
slično.
Vjerovatno je ovo jednostavno,ali pošto sam ja početnik u ovom,treba mi pomoć...
Pa ako može neko da taj kod otkuca ili drugacije nekako.
Hvala unaprijed.
Pozdrav. |
[ vmatoic @ 08.12.2005. 12:47 ] @
Ima jedan primjer na ovoj zadnjoj adresi iz korisnih linkova (na vrhu stranice) zove se ChangingColorFields.zip no nisam ga isprobavao, pa pogledaj mozda ti pomogne ili da kakvu ideju.
Imas i hrpu drugih primjera. Dobra stranica.
[ Slavenko @ 20.12.2005. 01:33 ] @
Potrebno je da ukucaš kodove za događaj On MouseMove.
Prvo kreiraj jednu labelu i u nju unesi neki tekst i u prozoru Properties klikni na svojstvo ForeColor i odaberi neku boju ( Ja sam odabrao crvenu sa brojem 255). Labeli daj Name u prozoru Properties Label1. Zatim klikni na događaj On MouseMove i odaberi opciju da želiš pisati kod pomoću Code Builder - pa OK i otvara ti se prozor za pisanje koda gde treba da uneseš sledeći kod :
Private Sub Label1_MouseMove(Button As Integer, Shift As Integer, X As Single, Y As Single)
Label1.ForeColor = 16711680 'Plava boja
End Sub
(Nadam se da znaš da treba da uneseš samo drugu liniju koda gde piše Label1.ForeColor = 16711680 , to isto važi i za kod ispod koji sledi samo sa brojem koji označava crvenu boju, jer ostalo dolazi samo po sebi kad klikneš na događaj MouseMove).
Pošto sam ja kreirao moju labelu u detail sekciji forme onda da bi napisao kod koji će da vrati boju koja je bila ostaje ti dakle da napišeš isti kod samo za početnu boju
koju si odabrao u prozoru Properties ( Kao što vidiš ja sam odabrao crvenu sa brojem 255).Klikni na Form Detail sekciju tj. na područje van labele koju si kreirao i ponovo u prozoru Properties za događaj On MouseMove unesi kod koji je napisan ispod i to je to !
Private Sub Detail_MouseMove(Button As Integer, Shift As Integer, X As Single, Y As Single)
Label1.ForeColor = 255 'Crvena boja
End Sub
Zaista je jednostavno , samo treba da ideš logikom da treba da odabereš neku boju teksta u labeli . Onda pišeš kod koji će promeniti boju teksta kada miš pređe preko labele i da kada napusti labelu a to će se desiti kada dođe na formu tj. onda samo treba da napišeš kod za događaj On MouseMove za formu da ti vrati boju koja je i bila na počteku.
Valjda te nisam zbunio , stvarno je mnogo jednostavno a meni se mnogo spava a tad objašnjavam komplikovanije !
Pozdrav !
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.