[ digitalvox @ 08.12.2005. 21:34 ] @
| Pozdrav, poshto sam nov u bezicnom svetu, nabavio sam PheeNet-ov WAP 454G za koji kazu da je dobar, ali nisam dopbio nikakav propratni soft.
Zanima me da li za AP postoje softwerki koji mere jacinu signala + gubitke paketa, odnosno kvalitet veze i ako ima gde se mogu nabaviti/skinuti. Malo sam cackao po netu, ali nisam uspio da nadjem - obicno to mija bezicne PCI kartice, ali za AP, a konkretno za ovaj PheeNet nisam nashao
Unapred hvala na pomoci
|
[ broker @ 08.12.2005. 23:31 ] @
Nema takvog softvera za AP. To sto imas na AP-u imas. Ozbiljno merenje se moze napraviti samo sa karticom u racunaru.
[ digitalvox @ 10.12.2005. 08:44 ] @
Jednostavno mi nije jasno kako AP nema takvu stvar s obzirom da je bar 50 posto skuplji od kartice za bezicni net. Da li postoji kakav firmware za ove uredjaje kojii ima i tu opciju ?
[ broker @ 10.12.2005. 09:40 ] @
dobar broj AP-ova koristi cipove koji i ne mogu da urade neko ozbiljno merenje. Oni koji imaju odgovarajuci hardver verovatno za preci posao imaju posao AP-a pa je merenje signala rudimentarno. Zasto bi trosili ionako ogranicene resurse za takvu opciju?
Kako god, i kad bi to napravili nikada to ne bi bilo toliko upotrebljivo kao NetStumbler sa odgovarajucom karticom.
[ digitalvox @ 24.12.2005. 09:41 ] @
@broker
Provalio sam u svom PheeNet WAP-454G uredjaju da ima opciju koja pokazuje koja je jacina signala koja dolazi od AP-a. U opciji kada se setapuje klijent mode pod informacijama SSID pojavljuje se i koja je jacina signala - postoji opcija scan koja skenira sve kanale na 2.4 GHz prikaze shta je pronasao, odnosno koje AP, koja je jacina signala i to je to.
Pozdrav
[ Staronsky @ 10.02.2006. 19:27 ] @
Ja razmisljam da uzmem pheenet wap-454g pa me interesuje kako si zadovoljan istim!?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.