[ patak_daca @ 09.12.2005. 13:28 ] @
Da li je moguce stampanje podataka sa forme (iz Texboxova, listboxova...) pomocu DataReporta u Visual Basic-u .NET-u? Hvala unapred! |
[ patak_daca @ 09.12.2005. 13:28 ] @
[ Markotron @ 09.12.2005. 19:41 ] @
Rado bi ti pomogao vise ali ja programiram u C# pa ne znam za VB.NET
Ja sam to stampanje sredio sa klassom graphics. Malo sam se namucio ali radi.... Ako sam ti bio od pomoci dobro a ako ne nista. [ patak_daca @ 09.12.2005. 20:55 ] @
Hvala u svakom slucaju!
[ Oliver Klaćik @ 11.12.2005. 10:50 ] @
Citat: Markotron: Rado bi ti pomogao vise ali ja programiram u C# pa ne znam za VB.NET Ja sam to stampanje sredio sa klassom graphics. Malo sam se namucio ali radi.... Ako sam ti bio od pomoci dobro a ako ne nista. Sve što možeš da uradiš i CSharpu, možeš i u VB.net-u, zato što koriste potpuno istu fondaciju klasa .NET Framework-a. Istina, postoje neke razlike, ali isključivo u sintaksi. Inače, ne znam kako stoje stvari sa štampanjem u .NET Framework-u 2.0, ali je ono u verziji 1.1, bar po mom skromnom mišljenju, bilo jako trapavo urađeno... [ patak_daca @ 11.12.2005. 11:16 ] @
Markotrone da li mozes da mi posaljes code?
Hvala unapred!! Hvala Olivere! [ Markotron @ 11.12.2005. 14:02 ] @
Code: private void ispis_Click(object sender, System.EventArgs e) { printanje.PrintPage += new PrintPageEventHandler(ispisi_stranicu); printanje.Print(); } printanje deklariraš ovako: PrintDocument printanje = new PrintDocument(); i sad ti treba procedura koju pokrece event (ispis_stranicu) Code: private void ispisi_stranicu(object sender, PrintPageEventArgs ePrint) { Font font = new Font("Arial", 18); SolidBrush boja = new SolidBrush(Color.Black); ePrint.Graphics.DrawString("tekst", font, boja, 76, 200, new stringFormat()); ePrint.HasMorePages = false } Kada pritisnes button ispis na papiru ce ti ispisati "tekst" na poziciji 76, 200. [ patak_daca @ 11.12.2005. 15:04 ] @
Hvala puno!!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|