[ Starlite @ 11.12.2005. 13:19 ] @
Hello!!!

Molila bih malu pomoć. U Corelu bih željela napraviti okvir za sliku, sasvim obican, ali tako da kada importiram fotografiju u Corel da ona uđe unutar tog okvira i da tu fotku mogu pomicati unutar okvira kako želim a da ne prelazi rub okvira i ne menja svoju veličinu. Da li mi netko može ukratko objasniti ovaj postupak?

Srdačan pozdrav
[ Shadowed @ 12.12.2005. 11:11 ] @
Da bi napravila okvir u koji ce slika moci da stane potrebno je da utvrdis dimanzije slike u duznim jedinicama (umesto u pixel-ima). To mozes da uradis takosto ces u Corel PhotoPaint-u otvoriti sliku pa ici na Image>Resample. Tu ne menjaj nista, vec samo pogledaj koje su dimenzije u mm (ili incima, zavisno sa cime radis).
Kada pravis okvir pravi ga tako da slika onih dimenzija koje si utvrdila moze da stane.

Ono sa pomeranjem nisam najbolje shvatio...
[ NikolaBlink @ 13.12.2005. 00:34 ] @
Napravis transparentni pravougaonik u velicini okvira. Kliknes na fotku koju si importovala. Ides na EFFECTS, zatim PowerClip a zatim Place Inside Container. Pojavice se strelica. Njome kliknes na pravougaonik koji si napravila. Sada je slika vidljiva samo u velicini pravougaonika.

Ukoliko zelis da promenis deo koji je vidljiv, tj da pomeris sliku, desnim klikom na nju, i izaberes Edit Contests i pomeris sliku gde ti odgovara. Kada je je pomeris, opet desni klik i izaberes Finish Editing This Level. Kada nadjes tacnu poziciju, sve sto treba da uradis je da poravnjas ram i to sto si napravila i da bacis sliku iza rama (to back).

Nadam se da ti je to bilo potrebno.

Pozdrav
[ Starlite @ 14.12.2005. 17:48 ] @

THANK YOU VERY MUCH!!
Blink, to je to što sam htjela.