[ mariob @ 12.12.2005. 12:43 ] @

Postovani strucnjaci za hardver,

Potrebna mi je sugestija po pitanju stampaca. Hteo bih da znam koliko je pametno uzeti laser u boji i sta je uopste najpametnije kupiti. Dakle, dajte mi neke modele i odnose cena/kvalitet posto sam apsolutno neinformisan u tom smeru.

Najsrdacnije Hvala !
[ fullmonty @ 12.12.2005. 12:59 ] @
Moj izbor Samsung 1520

Jeftin, a radi dobro posao.
[ dendic @ 14.12.2005. 08:46 ] @
A za sta koristis stampac ?Orijentisi se po tome za sta ce ti sluziti,koliko ces na dan stampati stranica,kolike su cijene tonera u boji,koliko crno bijeli.ja sa Brother stampacima nemam problema, a sa HP modelima tu i tamo mi se javi problem oko kvalitete fuser folije, al su jeftiniji toneri..
[ mariob @ 15.12.2005. 16:40 ] @
Pa treba mi za neku normalnu upotrebu. Pre svega za stampanje teksta ali povremeno i za stampanje slika u boji. Kako objediniti brzinu laserskog i mogucnost stampanja u boji jet stampaca u stampac sa nekom ok cenom. Privlace me ovi laserski u boji ali cena od oko 350 evra me ne privlaci toliko. A ne znam koliko kostaju toneri za ovaj tip stampaca i koliko traju u nekoj prosecnoj upotrebi. Sta su mane a sta vrline tih stampaca u odnosu na prosecnog korisnika(osim cene!).

Pozdrav
[ biotech @ 15.12.2005. 16:46 ] @
i ja gledam neki laserski da kupim...hp 1020 sam cuo nije los a ima ga za 120 EUR ali medjutim postoji i jeftiniji od 8500 DIN samsung->jel valja cemu? nikad nisam posedovao stampac tako da nemam pojma sta i kako....
[ gojava @ 15.12.2005. 20:24 ] @
@biotech

Beži od Samsunga. A ni HP1020 nije nešto naročito, ali za tu cenu je OK.
Kod laserskog u boji je veliki problem zamena tonera - koštaju baš mnogo, a da li se dopunjavaju ne znam (a ni to verovatno nije jeftino). Laserski u boji imaju još jedan veliki problem - ogromnih su gabarita.