[ jablan @ 14.12.2005. 15:22 ] @
Ovako:

U solutionu imam 3 projekta, dve biblioteke klasa (Library1, Library2) i jednu konzolnu aplikaciju.

U Library1 nalazi se klasa Class1

U Library2 koristim (i imam referenciranu) Library1.

U Library2 se nalazi klasa Class2. Class2 ima nekoliko konstruktora, od kojih su neki protected internal i imaju među svojim parametrima Class1, dok su ostali public (i među parametrima nemaju ništa iz Library1).

U konzolnoj aplikaciji referenciram Library2 i koristim Class2. To radi.

Problem: Kad u konzolnoj aplikaciji probam da pozovem konstruktor klase Class2, kompajler se žali da moram da dodam i Library1 u reference, iako ne koristim (i ne mogu, jer je protected internal) varijantu konstrukotra koji prima Class1.

Ima li neko ideju zašto se ovo dešava?
[ mmix @ 14.12.2005. 17:13 ] @
Citat:
jablan: Ovako:
U konzolnoj aplikaciji referenciram Library2 i koristim Class2. To radi.

Sta mislis pod koristim? Staticke metode?

[ mmix @ 14.12.2005. 17:18 ] @
Interesantan problem. Nasao sam ovo u jednom blogu:

"Microsoft themselfs admit that this problem exists in the compiler for C# 1.1. It will be fixed in upcoming versions though (VS 2005+)..."

Definitvno bug...

[ jablan @ 15.12.2005. 12:05 ] @
Sorry, tek sad stigoh ponovo na ES...
Citat:
mmix: Sta mislis pod koristim? Staticke metode?

Ne statičke metode, jednostavno radim sa instancama te klase kreiranim na neki drugi način...
Citat:
Nasao sam ovo u jednom blogu:

"Microsoft themselfs admit that this problem exists in the compiler for C# 1.1. It will be fixed in upcoming versions though (VS 2005+)..."

Definitvno bug... :)

Imaš link?

BTW, rešio sam problem tako što sam izbacio sakriveni konstruktor potpuno, a tu logiku prebacio na drugo mesto...

Nađoh i link: http://dotnet247.com/247reference/msgs/56/284237.aspx

Hvala u svakom slučaju...

[Ovu poruku je menjao jablan dana 15.12.2005. u 13:10 GMT+1]