[ NrmMyth @ 14.12.2005. 19:49 ] @
Zanima me gdje naci informacije o editanju registrya i mozda prrimjere.
Osobno me zanima zbog extenziranja win shell-a.

Hvala.
[ [email protected] @ 06.03.2006. 22:09 ] @
pogledaj pm.
[ nikoladsp @ 05.05.2006. 21:06 ] @
Imam i ja slicno pitanje...hteo bih da pratim promene na registry bazi preko neko thread-a koji se ponasa kao folder watcher,pa me zanima gde se i na koji nacin cuva registry baza, ako je neki fajl interesuje me path.

10x
nikola
[ NrmMyth @ 05.05.2006. 21:40 ] @
Mozda ovdje nadjes odgovore:
http://www.answers.com/topic/win-registry
[ cynique @ 05.05.2006. 23:30 ] @
Citat:
nikoladsp: hteo bih da pratim promene na registry bazi preko neko thread-a koji se ponasa kao folder watcher,pa me zanima gde se i na koji nacin cuva registry baza, ako je neki fajl interesuje me path.


Registy je cetralni management mehanizam OS-a i služi kao persistence mapper konfiguracijskih postavki OS-a i aplikacija, za implementaciju performance counters i još štošta. U kojem je točno fajlu i u kojem formatu implementiran jest posve nevažno. Štoviše, uopće se ne radi o jednoj datoteci, već o više njih zvanih hives. Svaki hive sadrži registry stablo koje služi kao centralni mount point u registry root namespace-u. Na koju se točno lokaciju na disku pojedini registry ključ resolva je praktički nemoguće saznati bez prljavih hackova, a i ponekad besmisleno ako je root key mountan remotely.

Jedini pravilan način za praćenje promjene stanja registry ključeva jest RegNotifyChangeKeyValue, sl. kao što je za motrenje promjena stanja direktorija ReadDirectoryChangesW.

Najlošiji mogući (i nažalost prečesto odabrani) način od strane loših programera jest nekakav polling - u beskonačnoj petlji svakih x milisekundi uzimati stanje ključa/direktorija i uspoređivati sa prethodnim. Uvijek treba koristiti odgovarajuće notifikacijke mehanizme koje OS pruža!
[ nikoladsp @ 06.05.2006. 12:39 ] @
hvala svima, sve su korisne a posebno poslednja.
inace cilj mi je da napisem mali programcic sa koji bih mogao de "snimam" promene u registry bazi pre i posle instaliranja nekog programa, igrice i sl.

[Ovu poruku je menjao nikoladsp dana 06.05.2006. u 13:59 GMT+1]